Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

«Zούλας travel» στη Eurovision! – Ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η σύμβουλός του για… weekend στο Μάλμε!

Ο ισχυρός άντρας της κρατικής τηλεόρασης και η Λίνα Παπαδάκη δεν ήταν ούτε μέλη της αποστολής αλλά ούτε καλεσμένοι της EBU

Τα παρατράγουδα με την ελληνική αποστολή στη Eurovision καλά κρατούν. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», μετά τις παραφωνίες δύο εκ των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, που δήλωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν «Ελληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», με τον σάλο να φτάνει μέχρι και στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, και τον ίδιο να λέει πως «οι αντιδράσεις για τους χορευτές είναι δικαιολογημένες και ευτυχώς έγινε επανόρθωση», τα «φάλτσα» στο Ραδιομέγαρο της Αγιας Παρασκευής δεν έχουν τελειωμό!

ert140546
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας

Σήμερα, λοιπόν, αποκαλύπτουμε πως με αφορμή τον αμφιλεγόμενο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας μαζί με τη σύμβουλό του στο Ραδιομέγαρο Λίνα (Αγγελική) Παπαδάκη, με το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση να είναι πως όλα τα έξοδα του διήμερου ταξιδιού, σύμφωνα και με το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», καλύφθηκαν από τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους με τα οποία ο Eλληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί την ΕΡΤ!

Το άλλο εξωφρενικό είναι πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας δεν έλαβε κάποια επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο -και το τονίζουμε- τους CEO των δημοσίων φορέων, ενώ φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και η σύμβουλός του δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής! Παρ’ όλα αυτά Ζούλας και Παπαδάκη, σύμφωνα και με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ΤΑ/39144 και με ημερομηνία 9 Μαΐου 2024, πέταξαν για το Μάλμε της Σουηδίας στις 10 Μαΐου και επέστρεψαν την Κυριακή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, με το κόστος του διήμερου ταξιδιού να ανέρχεται συνολικά στα 2.815 ευρώ!

ert14054
H σύμβουλός Λίνα (Αγγελική) Παπαδάκη

«Εκτός έδρας»

Στο αναρτημένο, λοιπόν, έγγραφο στη «Δι@ύγεια», με τίτλο «Απόφαση μετακίνησης εκτός έδρας» και αφού έχουν γνωστοποιηθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις σε ΦΕΚ, εκτός από αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ για ανανεώσεις θητειών προϊσταμένων τμημάτων αλλά και την «απόφαση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό έγκρισης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 της ΕΡΤ Α.Ε., υπάρχουν και οι σχετικές διατάξεις για «δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας» με τις αποφάσεις:

ert140544
Οι αναρτήσεις που έκανε η Λίνα Παπαδάκη τόσο από το Μάλμε όσο και κατά την επιστροφή της με την ελληνική αποστολή και τη Σάττι

α) «Εγκρίνουμε τη μετακίνηση εκτός έδρας, των κατωτέρω υπαλλήλων στις έναντι εκάστου αναφερόμενες ημερομηνίες καθώς και τα αναφερόμενα ποσά».

β) «Τόπος προορισμού: ΜΑΛΜΕ – SWEDEN».

γ) «Σκοπός της μετακίνησης: EUROVISION 2024».

δ) «Την απόδοση λογαριασμού μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ημέρα επιστροφής τους».

ε) «Ο μετακινούμενος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στον αρμόδιο γενικό διευθυντή στον οποίο υπάγεται η υπηρεσιακή του μονάδα (με κοινοποίηση αντιγράφου στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας) πλήρη αναφορά σε σχέση με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την εκδήλωση στην οποία παρέστη και τα κατά την κρίση του αποτελέσματα αυτής, επισημαίνοντας ειδικότερα τις θέσεις που ανέπτυξε καθ’ αυτή για λογαριασμό της ΕΡΤ.

ert140548
Το σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια» με τα έξοδα του ταξιδιού

Η παραπάνω αναφορά υποβάλλεται το αργότερο 15 ημέρες από το πέρας της μετακίνησης και συνοδεύεται από αντίγραφα των σχετικών εγγράφων (ημερήσιες διατάξεις σε περίπτωση συνόδων, ενημερωτικά έντυπα κ.ά.). Η ως ανωτέρω υποχρέωση δεν αφορά σε μετακινήσεις για ειδησεογραφική κάλυψη γεγονότων καθώς και αθλητικές μεταδόσεις κατά τις οποίες ο σκοπός μετακίνησης επιβεβαιώνεται από τη ραδιοφωνική/τηλεοπτική μετάδοσή τους»!

ert140543
Οι αναρτήσεις που έκανε η Λίνα Παπαδάκη τόσο από το Μάλμε όσο και κατά την επιστροφή της με την ελληνική αποστολή και τη Σάττι

Στο ίδιο έγγραφο για τον κύριο Ζούλα αναφέρονται αναλυτικά τα κόστη του διήμερου ταξιδιού (εισιτήρια, διανυκτέρευση και πρόσθετα έξοδα), που φτάνουν στο σύνολο τα 830 ευρώ, ενώ για την κυρία Παπαδάκη (η οποία στο παρελθόν ήταν η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού του Στ. Θεοδωράκη) τα κόστη (υπάρχει μέχρι και αποζημίωση διατροφής) φτάνουν τα 1.985 ευρώ!

Αυτό που θα πρέπει τώρα να απαντήσουν τόσο η ΕΡΤ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Μαρινάκης είναι για ποιον λόγο ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε το συγκεκριμένο ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία; Οι δυο τους πήγαν για να «κλείσουν» το στόμα από το χασμουρητό της Σάττι και να κατευνάσουν τον σάλο που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη κίνησή της την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου των αποστολών μετά τον ημιτελικό της Πέμπτης 9 Μαΐου;

ert140542
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Tο «ντα» του κυβερνητικού εκπροσώπου στη Mαρινα Σαττι για τα χασμουρητά και η «αποκάλυψη» του συντρόφου της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λοιπόν, «άδειασε» τη Μαρίνα Σάττι για τα χασμουρητά της στη συνέντευξη Τύπου της τραγουδίστριας του Ισραήλ, ενώ «κάρφωσε» και τους δύο χορευτές, αναφορικά με τις δηλώσεις τους περί «Ελλήνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Οπως ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τη συμπεριφορά της «νυσταγμένης» εκπροσώπου μας την περασμένη Πέμπτη, λίγο μετά την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης, «η Eurovision δεν είναι μία διαδικασία άσκησης πολιτικής και, ευτυχώς, δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική καμίας χώρας μέσω ενός μουσικού διαγωνισμού».

ert140545
Η Μαρίνα Σάττι κατά την άφιξή της στο «Ελ. Βενιζέλος» από το Μάλμε της Σουηδίας

Συμπλήρωσε δε ότι «σκοπός της Eurovision είναι να ενώσει τους λαούς μέσω της μουσικής», γι’ αυτό έχει αντέξει και στον χρόνο. Ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια με νόημα πως «όταν κάποιος εκπροσωπεί τη χώρα, ακόμα και σε έναν μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Ελληνα φορολογούμενου και πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του», ρίχνοντας έτσι την… καμπανιά του για την ερμηνεύτρια. Οσο για τη «χοντράδα» των χορευτών της ελληνικής αποστολής, που δήλωσαν σε τηλεοπτικό κανάλι του Αζερμπαϊτζάν πως είναι «Ελληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», όταν ρωτήθηκαν για την καταγωγή τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «ήταν δικαιολογημένες οι αντιδράσεις», προσθέτοντας ότι «ευτυχώς έγινε επανόρθωση».

ert140541
Με τον σύντροφό της να την ακολουθεί διακριτικά και σε μικρή απόσταση

Στο μεταξύ, η ίδια η Μαρίνα Σάττι είχε την ευκαιρία να σχολιάσει κι αυτή το περιβόητο χασμουρητό της, μιλώντας κατά την επιστροφή της στην Αθήνα στις τηλεοπτικές κάμερες που την περίμεναν στο αεροδρόμιο, υποστηρίζοντας πως εκείνη την ώρα χαζολογούσε με ένα γκρουπ Ελλήνων. «Λοιπόν, δεν ξέρω αν είδατε την συνέντευξη Τύπου -γιατί όλο αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου-, μου δόθηκε ο λόγος και μίλησα πρώτη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Από κει και πέρα πέρασε άλλη μία ώρα που ήμασταν μέσα κουρασμένοι και χαλαροί, υπήρχε ένα γκρουπ Ελλήνων μπροστά μου που χαζολογούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια. Τώρα, αν το συγκεκριμένο κομμάτι απομονώθηκε, ταξίδεψε και ερμηνεύτηκε κάπως, είναι άλλο…» εξήγησε αρχικά. «Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν εγώ ήθελα να κάνω κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος δεν θα την έκανα με αυτόν τον τρόπο. Ισως ήταν και χαζομάρα μου που θεώρησα ότι εκείνη την ώρα έχει φύγει η προσοχή από πάνω μου. Μπορείτε να δείτε όλο το χαζολόγημα και όχι μόνο το συγκεκριμένο, δηλαδή και ο Ολλανδός όταν μιλούσα εγώ είχε βάλει μια μπλούζα στο κεφάλι του και κοιμόταν» συνέχισε.

Οσο για την εμφάνισή της στη σκηνή στον τελικό, η Μαρίνα Σάττι δήλωσε χαρούμενη που ήταν καλή, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες του διαγωνισμού δεν μπήκε στη διαδικασία να διαβάσει τι γραφόταν για εκείνη. «Ηταν πολλή η πληροφορία για να τη διαχειριστώ. Ισως το πιο δύσκολο πράγμα αυτήν την περίοδο ήταν λόγια ή προθέσεις μου που μπορεί, είτε κατά λάθος είτε δεν ξέρω πώς αλλιώς, να παρερμηνεύτηκαν». Και μέσα σε όλα αυτά η Μαρίνα έριξε… ζαριά στον έρωτα και της έλαχε δικηγόρος! Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε χθες η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, η οποία είπε στον αέρα της εκπομπής της, ρίχνοντας «φως» στα προσωπικά της εκπροσώπου μας στη φετινή Eurovision, ότι ο σύντροφός της είναι ένας παιδικός φίλος του αδελφού της, ο οποίος λέγεται Ορέστης, εργάζεται ως δικηγόρος και είναι συνομήλικος της Μαρίνας, δηλαδή 37 ετών.

ert140547

Οπως έγινε γνωστό, μάλιστα, ο Ορέστης ταξίδεψε στη σουηδική πόλη Μάλμε, όπου έγινε ο διαγωνισμός, λίγο πριν από τον τελικό, προκειμένου να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του αυτήν την ξεχωριστή στιγμή για να τη στηρίξει διακριτικά, χωρίς να διαρρεύσει η παρουσία του εκεί στα media. Κατά μία έννοια το κατάφερε κιόλας, αφού το ειδύλλιό του με την αοιδό του τραγουδιού «Ζάρι» μαθεύτηκε όταν το ζευγάρι είχε επιστρέψει πια στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Κυριακής οι κάμερες τον εντόπισαν σε απόσταση ασφαλείας από τη σύντροφό του. Ο ίδιος φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ και μαύρα γυαλιά, και συνομιλούσε με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, προσέχοντας τις κινήσεις του απέναντι στις κάμερες. Προφανώς είναι χαμηλών τόνων και δεν ήθελε να δώσει λαβές για σχόλια. Ο 37χρονος γοητευτικός νομικός ειδικεύεται στο κτηματικό δίκαιο και, όπως έγινε γνωστό, η σχέση του με τη Μαρίνα Σάττι έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...