Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

Ο εισαγγελέας γκρέμισε τις αιτιάσεις της ηθοποιού Ελενας Αθανασοπούλου

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό. Είναι προτιμότερο να μείνει ατιμώρητος ένας ένοχος, παρά να καταδικαστεί ένας αθώος». Με αυτά τα λόγια χθες ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όχι μόνο ζήτησε την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη της σειράς «Σασμός» από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Ελενας Αθανασοπούλου, αλλά αποδόμησε πλήρως και την καταγγελία της φερόμενης ως παθούσας.

kostopoulos170542
Η ηθοποιός Ελενα Αθανασοπούλου

«Τίποτα από όσα είπε η καταγγέλλουσα δεν αντέχει στην κοινή λογική» ανέφερε ο εισαγγελέας, με την ηθοποιό να τον παρακολουθεί «παγωμένη» από το ακροατήριο και τους οικείους του κατηγορούμενου σκηνοθέτη να ξεσπούν σε χειροκροτήματα για την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα.

Η ηθοποιός είχε καταγγείλει το 2022 τον Κώστα Κωστόπουλο για βιασμό της το καλοκαίρι του 2010. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, σε γεύμα που είχε με τον σκηνοθέτη στο Villa Mercedes ήπιαν τουλάχιστον δύο μπουκάλια κρασί και τότε εκείνη άρχισε να νιώθει ζαλισμένη και να χάνει τη συνείδησή της. Στη συνέχεια λιποθύμησε και θυμάται μόνο τη στιγμή που άνοιξε τα μάτια της και επανέκτησε τις αισθήσεις της. Οπως είχε καταθέσει, βρισκόταν στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου και εκείνος είχε διεισδύσει μέσα της χωρίς τη συναίνεσή της.

Ακροαματική διαδικασία

Ωστόσο, τίποτα από όσα είχε καταγγείλει η ηθοποιός, συνδυαστικά με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, δεν στοιχειοθετούν -σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση- ενοχή του Κ. Κωστόπουλου. «Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Ακόμη και οι δύο ιατροδικαστικές είναι αντικρουόμενες» είπε ο εισαγγελέας, για να παραθέσει στη συνέχεια τα στοιχεία εκείνα που, κατά την κρίση του, τον οδήγησαν σε απαλλακτική πρόταση για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

kostopoulos170541
O σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος

«Η κατάθεση της παθούσας ήταν ψυχρή, χωρίς συναίσθημα, δεν έδειχνε πως είχε βιώσει το συμβάν. Αντιθέτως, βιωματική ήταν η κατάθεση των συναδέλφων της Μαρκέλλας Γιαννάτου και Κατερίνας Διδασκάλου» είπε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στις δύο ηθοποιούς οι οποίες είχαν καταγγείλει τον σκηνοθέτη στο ακροατήριο ως μάρτυρες για παρενοχλητική συμπεριφορά, ακόμη και για απόπειρα βιασμού.

«Πώς το βίωσε όλο αυτό η κυρία Αθανασοπούλου; Υπέστη πράγματι βιασμό ή ήταν κάτι που ξεκίνησε συναινετικά; Η παθούσα μάς είπε ότι λιποθύμησε. Κανείς όμως δεν την κουβάλησε έξω από το μαγαζί. Δεν γίνεται να συμβούν και τα δυο, και να λιποθυμήσεις και να σηκωθείς και να περπατήσεις» ανέφερε ο εισαγγελέας, για να σταθεί στη συνέχεια στο γεγονός ότι η ηθοποιός αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία κατά του σκηνοθέτη 12 χρόνια μετά. «Είναι σεβαστή αυτή η απόφασή της να κινηθεί νομικά τόσα χρόνια μετά. Ομως, διακινδύνευσε να μην μπορέσει να υποστηρίξει επαρκώς τα γεγονότα που καταγγέλλει» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός και σχεδόν «κατακεραύνωσε» την ηθοποιό επειδή εκείνο το βράδυ όχι μόνο δεν βγήκε από το αμάξι του Κ. Κωστόπουλου, αλλά του ζήτησε –μετά τον βιασμό που υποστηρίζει ότι υπέστη– να τη μεταφέρει στο κλαμπ Ακρωτήρι.

Είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας: «Φτάνουμε στο σημείο που ο κατηγορούμενος την έχει μεταφέρει στο αυτοκίνητό του και εκείνη ξυπνάει. Γιατί δεν ολοκλήρωσε την πράξη του; Ποιος ήταν ο σκοπός της μέθης που φέρεται ότι της προκάλεσε; Τι εμπόδισε την καταγγέλλουσα να φωνάξει, να καλέσει σε βοήθεια; Κανείς δεν μας είπε. Το μυαλό της ήταν στο Ακρωτήρι; Ηθελε έπειτα από ένα τέτοιο περιστατικό να διασκεδάσει; Πώς; Με τον βιαστή της; Πώς παραμένεις με τον βιαστή σου μέσα σε ένα αμάξι σε μια διαδρομή 30 λεπτών;» ανέφερε ο εισαγγελέας, για να θέσει στη συνέχεια και άλλους προβληματισμούς του επί της υπόθεσης, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο κατηγορούμενος δηλαδή σκέφτηκε τεχνάσματα, να τη ρίξει στο κρεβάτι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικού, ώστε να μη λιποθυμήσει μέσα στο μαγαζί, αλλά μέσα στο αμάξι του; Και γιατί να μην της προτείνει να πάνε στη “Μεγάλη Βρεταννία” να φάνε και μετά να την πάει σε μια σουίτα και να έχει να λέει μετά ότι “πήγαμε σε δωμάτιο”;». Νωρίτερα, κατά την απολογία του, ο Κ. Κωστόπουλος είχε αρνηθεί την καταγγελία. «Ακόμη και σήμερα αναρωτιέμαι γιατί με κατήγγειλε» είπε και ανέφερε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Θέλω πίσω τη ζωή μου, γιατί αυτή θέλει να μου την πάρει».

kostopoulos050443
Ελενα Αθανασοπούλου

Ο κατηγορούμενος ανέφερε μάλιστα: «Γνώριζα την κυρία Αθανασοπούλου από το 2009, είχε αναπτυχθεί μια σχέση μεταξύ μας» υποστήριξε και δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού είπε: «Ηταν σε μια εύθυμη κατάσταση. Βγήκαμε από το μαγαζί και χαιρετήσαμε τους πάντες. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και στο πρώτο φανάρι άρχισε να με φιλάει και να τη φιλάω. Της πρότεινα να κάνουμε δεξιά σε ένα δημόσιο πάρκινγκ. Ξεκινήσαμε να ερωτοτροπούμε στα μπροστινά καθίσματα και μετά πήγαμε στα πίσω. Κάποια στιγμή και ενώ δεν θυμάμαι αν είχε ξεκινήσει διείσδυση, ξαφνικά μου λέει “σταμάτα”».

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε: «Τη ρωτούσα συνεχώς τι συνέβη. Δεν μου απάνταγε. Μου είπε ότι θέλει να την πάω στο Ακρωτήρι, που ήταν η φίλη της. Δεν έκλαψε ποτέ στη διαδρομή, δεν είπε κάτι. Την πήγα στο Ακρωτήρι, κάθισα λίγο μαζί τους και έφυγα. Βγαίνοντας σκέφτηκα να το συζητήσω με κάποιον και πήρα τηλέφωνο τον Κώστα Βαζάκα, και του εξιστόρησα πώς έγιναν τα γεγονότα. Ο Κώστας τής έστειλε μήνυμα και μετά μου είπε πως “η Αθανασοπούλου λέει ότι τη βίασες”. Του είπα ότι “πλάκα μου κάνεις;” και του ζήτησα να της πει πως θα τη συνοδεύσω εγώ στο αστυνομικό τμήμα για να με καταγγείλει. Είχα σκηνοθετήσει τέτοια σκηνικά, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν σε αυτήν τη θέση». Πρόεδρος: «Ολα λάθος τα κάνατε…»

kostopoulos050444
Κώστας Κωστόπουλος

Στροφη 180ο απο τον Αρζογλου

Με την έναρξη της δίκης το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας, ανάμεσά τους και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» τον Μάιο του 2022 με την καταγγελία της ηθοποιού Αννας Τσουκαλά κατά του κατηγορούμενου σκηνοθέτη. Μάλιστα, στο στάδιο αυτό της δίκης έγινε γνωστό ότι ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά την πρόθεσή του να καταθέσει υπέρ του Κώστα Κωστόπουλου, απέσυρε τη στήριξή του προς τον κατηγορούμενο, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την κυρία Διδασκάλου αλλά και την ίδια την καταγγέλλουσα.

kostopoulos17054
Κώστας Αρζόγλου

«Λυπάμαι που τον στήριξα, είμαστε με τα θύματα» ανέφερε σε τοποθέτησή του ο κ. Αρζόγλου, η οποία αναγνώστηκε στο ακροατήριο. Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Η κυρία Διδασκάλου κατέθεσε ένα περιστατικό για εσάς (σ.σ.: απόπειρα βιασμού της) και δεν σηκώσατε καν το κεφάλι σας να την κοιτάξετε». Απαντώντας ο σκηνοθέτης ανέφερε: «Οσα κατέθεσε είναι ψέματα, την ξέρω 35 χρόνια. Στη σειρά “Ερωτας” δεν είχε καν δικό της καμαρίνι, όπως είπε εδώ». Τέλος, ως μάρτυρες υπεράσπισης του Κ. Κωστόπουλου κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Μέλπω Κωστή και Βύρων Κολάσης, ενώ αναγνώστηκαν ένορκες καταθέσεις, μεταξύ άλλων, της Μιμής Ντενίση και της Αντας Λιβιτσάνου. Η δίκη θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε αναμένεται η απόφαση δικαστών και ενόρκων.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...