Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η κρυφή ζωή εκτελεστή με κυρία της καλής κοινωνίας

Στον Καναδά, στη... φιλική για φυγόποινους και καταζητούμενους χώρα,...

Πάτρας με Ουγγαρέζο στο πρωινό του ΑΝΤ1

Ποια Μαρία Αναστασοπούλου και ποια Μπέττυ Μαγγίρα; Ο Δημήτρης...

Ο καύσωνας Παπαγεωργίου «σάρωσε» το Instagram

Δεν μας έφτανε ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, ήρθε...

Μάριος Ηλιόπουλος: Oι νέες κινήσεις στον χώρο της ακτοπλοΐας του νέου ιδιοκτήτη...

Δεν «αλλάζουν χέρια» εύκολα οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες στην...

Ο «Άγνωστος πόλεμος» για τον θρόνο των ηθοποιών

Το παράπονο και η χολή του έκπτωτου «βασιλιά» που κάποιοι λένε ότι την πάτησε λόγω υπερπροβολής

Νέα στέψη και εκθρόνιση του Σπύρου Μπιμπίλα από την προεδρία του ΣΕΗ επεφύλασσε το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με τον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας να αποτελεί πλέον παρελθόν από την ηγεσία του σωματείου, καθώς στον… θρόνο κατάφερε να καθίσει ένας από τους πιο ταπεινούς και χαμηλών τόνων ηθοποιούς, με μεγάλη οικογενειακή ιστορία, ο Νίκος Καραγιώργης!

ekloges sei240542

Οι κακές γλώσσες στα καλλιτεχνικά στέκια ψιθυρίζουν πως, λίγο η υπερέκθεση και το «φαίνεσθαι» του Σπύρου Μπιμπίλα, λίγο τα πολλά προεδριλίκια και ο ρόλος του στην πολιτική, φαίνεται πως για τους ηθοποιούς αποτέλεσαν «κόκκινο πανί», μέχρι να πουν «stop» στον πολυπράγμονα ηθοποιό, που για μια τετραετία βρισκόταν στο τιμόνι του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Μάλιστα, ο Νίκος Καραγιώργης αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων του σωματείου αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση, δείχνοντας και αλλαγή νοοτροπίας σε σύγκριση με την υπερέκθεση που υπήρχε έως σήμερα για τον πρόεδρο των ηθοποιών, υποδηλώνοντας στην ουσία και το παρασκήνιο που έπαιξε ρόλο στην εκπαραθύρωση Μπιμπίλα.

ekloges sei240543

«Αλλαγή σελίδας στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών! Εκλογή νέου προεδρείου και ελπίζω πως από τη θέση του προέδρου του ΣΕΗ θα ανταποκριθώ στα δύσκολα καθήκοντα. Εχουμε δύσκολο, αλλά όμορφο δρόμο μπροστά. Τον δρόμο του αγώνα για την αξιοπρέπεια της δουλειάς μας που τόσο αγαπάμε» ήταν τα πρώτα λόγια του, με την ενόχληση από την πλευρά του έκπτωτου Μπιμπίλα να μην αργεί, και μάλιστα λίγες ώρες μετά την καταμέτρηση των ψήφων: «Μόνο 1.100 από τους 3.600, που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν, με αποτέλεσμα σχεδόν ισοψηφία των δύο πρώτων (365 ΣΕΗ έναντι 331 ΑΕΝΑΗ), και ρυθμιστής στάθηκε μια μικρή παράταξη που προήλθε από την ΑΕΝΑΗ με 31 ψήφους, που δεν έβγαλε έδρα, κι έτσι αυτοί οι ψήφοι πήγαν στην πρώτη κατανομή! Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς, λοιπόν, αφού μόνο πρέπει να προβληματιζόμαστε για ποιον λόγο (όπως συμβαίνει σε όλη την κοινωνία και στις εθνικές εκλογές) οι πολίτες παραμένουν αμέτοχοι και απαθείς, ενώ σοβαρά προβλήματα τρέχουν. Ας ελπίσουμε σε μια συνεργασία, λοιπόν, όλων των δυνάμεων που εκλέχτηκαν. Οι θέσεις που πήραμε όλοι θα ανακοινωθούν σύντομα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

ekloges sei240545
Δελαπόρτας – Μπιμπίλας: Το άλλοτε δίδυμο σε ΤΑΣΕΗ και ΣΕΗ

«Βέλη» μέσω της TV

Ωστόσο, ο τέως πρόεδρος δεν έμεινε σε αυτές τις δηλώσεις, αλλά προχώρησε και σε τηλεοπτικές παρουσίες, επιρρίπτοντας και ευθύνες στους συναδέλφους του ηθοποιούς. «Ο Νίκος Καραγιώργης πρόλαβε και το ανακοίνωσε (σ.σ.: πως είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΗ) πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του διοικητικού συμβουλίου, γιατί δεν έχουμε βγάλει επίσημη ανακοίνωση. Το ανακοίνωσε μόνος του. Βεβαίως, βγήκε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών βάσει των συσχετισμών δυνάμεων που προέκυψαν από αυτές τις εκλογές. Αυτές οι εκλογές μάς έδειξαν ένα πολύ μεγάλο μήνυμα, αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία: αδιαφορία, μη συμμετοχή σε αυτά που θα όφειλε καθένας να συμμετέχει. Επειδή δεν ολοκληρώσαμε, έγιναν συμφωνίες μεταξύ κάποιων παρατάξεων ώστε να προκύψουν κάποια αποτελέσματα!

ekloges sei240544

Πάντως, είναι μια δύσκολη περίοδος για τον ΣΕΗ από δω και κάτω. Πιστεύω πως η μη αναμενόμενη συμμετοχή στις εκλογές οφείλεται στο ότι όλοι είναι στο “ωχ, αδελφέ”. Αυτός ο ελληνικός λαός, που απέχει από τις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές, εάν και τώρα απέχει στις ευρωεκλογές θα δείξει ότι πρέπει κάτι να αναθεωρήσει ώστε να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν εκεί που πρέπει να συμμετέχουν. Είναι δυνατόν να απέχουν όλοι από παντού και μετά να μην τους αρέσει το αποτέλεσμα; Εγώ γι’ αυτό είμαι εκνευρισμένος! Μα, είναι ντροπή τους που δεν σέβονται αυτό που βγήκε, επειδή αυτοί δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Παρ’ όλα αυτά, εγώ έχω βγει πρώτος σε σταυρούς από όλους τους συμβούλους, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα» ήταν τα λόγια του στο μαγκαζίνο της Φαίης Σκορδά στον Σκάι!

Ποιος είναι όμως ο νέος πρόεδρος του ΣΕΗ, που με το χαμηλό προφίλ του κατάφερε να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις υπέρ του και να πάρει τη θέση του προβεβλημένου από όλα τα media Σπύρου Μπιμπίλα; Πρόκειται για έναν ηθοποιό που έχει δείξει την πορεία του μόνο μέσα από τη δουλειά του, αλλά και ο οποίος κουβαλάει όνομα βαρύ, από τον σπουδαίο πατέρα του, Κώστα Καραγιώργη.

«Δεν μιλάει πολύ, μιλάει όταν πρέπει και εκεί που πρέπει, και κυρίως μιλάει μέσα από τη δουλειά του» μας λέει στενός φίλος και συνάδελφος του νέου προέδρου του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΗ, που πλέον, εκτός από τον Καραγιώργη, αποτελείται από τους Δανάη Κατσαμένη, Ηρα Ρόκου, Δημήτρη Αντωνιάδη, Γιάννη Γιαραμαζίδη, Βιβή Τάγαρη, Σπύρο Μπιμπίλα, Ντίνα Αβαγιανού, Μαρία Καρακίτσου, Φωτεινή Ντεμίρη, Δημήτρη Φραγκιόγλου, Χάρη Τζωρτζάκη, Μυρτώ Γκόνη, Θοδωρή Σκυφτούλη, Βαγγέλη Αμπατζή, Νάνσυ Σιδέρη και Αλέξανδρο Μαρτζούκο.

Σε αγαπημένες σειρές

Ο Νίκος Καραγιώργης, εκτός από τη συμμετοχή του σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων και ταινιών, έχει εμφανιστεί σε αγαπημένες σειρές της τηλεόρασης, όπως «Η παραλία», «Παγιδευμένοι», «Τα καλύτερά μας χρόνια» κ.ά. Ψάχνοντας κανείς στο διαδίκτυο για συνεντεύξεις του και δηλώσεις του θα βρει ελάχιστες, με χαρακτηριστικότερη όλων τον περασμένο Ιανουάριο εμφανίστηκε όταν στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου στην ΕΡΤ.

ekloges sei240541
Ο αείμνηστος Κώστας Καραγιώργης σε μια από τις βιντεοταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε

«Τα χρόνια της κρίσης, επειδή έχω και δύο παιδιά και οικογένεια και είχαμε τα φροντιστήρια, γιατί η κόρη μου έδινε πανελλαδικές και ο γιος μου είχε αρχίσει τα φροντιστήρια για να προετοιμαστεί για πανελλαδικές, είχαμε πάρα πολλά έξοδα. Το θέατρο, όπως ξέρετε, δεν πλήρωνε και στην τηλεόραση είχε μειωθεί η δουλειά, και αναγκάστηκα και πήγα σε εργοστάσιο. Ηταν ένα εργοστάσιο ξυλείας και φτιάχναμε έπιπλα και “ντύσαμε” ξενοδοχεία μεγάλα, γιατί πήγαινα και οικοδομή και έκανα τοποθετήσεις. Μόνο κατσαβίδι ήξερα ως τότε, να βιδώνω και να ξεβιδώνω. Τίποτε άλλο. Εκεί έμαθα τη δουλειά. Ενας κοινός φίλος μου ήξερε ότι ζητάνε βοηθούς μάστορα, πάω, βρίσκω τον εργοστασιάρχη -στον Αγιο Στέφανο ήταν το εργοστάσιο- και μου λέει “είναι σκληρή δουλειά εδώ, είναι οικοδομή, δεν είναι θέατρο”. Του λέω “δεν είμαι από ζάχαρη”. Ετσι, με πήρε για δύο μήνες, δοκιμαστικά στην αρχή, και μετά του έγινα απαραίτητος και έμεινα δυόμισι χρόνια, και μάλιστα άντεχα πολύ, όταν άλλα παιδιά που ήταν πολύ πολύ νεότερα -κάτω των 30- κουράζονταν και έφευγαν» είχε αναφέρει ο σεμνός πρόεδρος, που για να ζήσει την οικογένειά του έκανε πολλές δουλειές.

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης έλεγε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια»: «Ηταν εκπληκτικό, ήταν ιδέα του Νίκου Απειρανθίτη, τον οποίο θα ευγνωμονώ. Ηταν φοβερό δώρο αυτό που μου έκανε. Με παίρνει μια μέρα τηλέφωνο, μου λέει “Κάθεσαι; Κάτσε, πάρε και ένα ποτήρι νερό, κάτσε αναπαυτικά να σου πω κάτι. Πώς θα σου φαινόταν να παίξεις τον Κώστα Καραγιώργη, τον πατέρα σου, την εποχή που έπαιζε στον ‘Αγνωστο Πόλεμο’;”, και μου φεύγει το ποτήρι από τα χέρια. Υπήρχε πολύ μεγάλη ευθύνη, γιατί υπήρχε μεγάλη διαφορά ηλικίας – ο πατέρας μου ήταν πάρα πολύ νεότερος όταν έπαιζε στη σειρά, ήταν διαφορετικά τα κιλά αντικειμενικά, όμως η φωνή μας είναι ίδια, τα χαρακτηριστικά είναι ίδια. Πριν από το πλάνο στην πρόβα σκεφτόμουν πάντα πώς θα μιλούσε ο πατέρας μου, δηλαδή διαβάζοντας τα λόγια έλεγα “αυτό πώς θα το έλεγε ο Κώστας;” και έκανα μαζί του έναν διάλογο, δηλαδή εγώ έλεγα τα λόγια του άλλου και έβλεπα τον πατέρα μου να λέει τα δικά μου, και το δούλευα έτσι».

ekloges sei24054
Ο Κώστας Καραγιώργης πατέρας του Νίκου Καραγιώργη έφυγε άδοξα από την ζωή κυριολεκτικά πάνω στο σανίδι, το 1989

Ο πατέρας του, Κώστας Καραγιώργης, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της εποχής, του που «έσβησε» κυριολεκτικά πάνω στο σανίδι, όταν έπαιζε σε παράσταση σε περιοδεία στο Τορόντο του Καναδά, το 1989, με τον θίασο του Βασίλη Τσιβιλίκα. Υπήρξε αγαπητός ζεν πρεμιέ της εποχής του, με τον ρόλο που σημάδεψε την καριέρα του να είναι αυτός του λοχαγού στη θρυλική κατασκοπευτική σειρά «Αγνωστος Πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου, που για τρία χρόνια, από το 1971 έως το 1974, καθήλωνε μπροστά στη μικρή οθόνη όλη την Ελλάδα!

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκάι βόμβα με Αναστασοπούλου

Στον αέρα η Μαρία Αναστασοπούλου και η Μπέττυ Μαγγίρα...

Βαλίτσες για Τουρκία ετοιμάζει η Καραβάτου

Τις βαλίτσες της και στην Τουρκία! Στην Κωνσταντινούπολη θα...

Χωρισμός πασίγνωστου ζευγαριού στην εγχώρια showbiz

Σαν «κεραυνός» έσκασε η είδηση του χωρισμού πασίγνωστου ζευγαριού....

Τρανς «καίει» VIP πελατες – Κρύος ιδρώτας με την καυτή ατζέντα της Νάνσυς!

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Ροζ τροχαίο με… παραπολιτικό μπαμ

Eνα ροζ (πρωτοφανές) τροχαίο που «αγγίζει» πασίγνωστη πολιτική οικογένεια...