Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

«Γορίλες» στην TV ζούγκλα του Κοκλώνη: Καταγγελίες και για την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου»

Νέες αποκαλύψεις για την ταξιδιωτική απάτη στη ζώνη ψυχαγωγίας του Open

Συνεχίζεται ο σάλος από την απάτη που έστησε το ταξιδιωτικό γραφείο-φάντασμα Clever Holidays, το οποίο παραπλάνησε επί τουλάχιστον έναν μήνα τηλεθεατές εκπομπών της ψυχαγωγικής ζώνης του Open, που έχει περιέλθει στα χέρια του γνωστού και μη εξαιρετέου Νίκου Κοκλώνη, για το «κανόνι» με τα αεροπορικά εισιτήρια της Airfasttickets, αλλά και με το σκάνδαλο της διαδικτυακής πλατφόρμας Dealber για δήθεν προσφορές και «δώρα» σε τηλεοπτική εκπομπή άλλου τηλεοπτικού καναλιού, και συγκεκριμένα του Σκάι!

koklonis300542

Διαβάστε επίσης: Aπάτη στην TV ζώνη Κοκλώνη: Καλοστημένη κομπίνα αεροπορικής εταιρίας «φάντασμα» μέσω του «Next PLeASE»

Λίγα 24ωρα μετά το πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Espresso» για την απάτη που στήθηκε με αεροπορικά ταξίδια με 99 ευρώ, τα οποία δήθεν «κέρδισαν» τηλεθεατές μέσω της εκπομπής της Αννίτας Πάνια «Next Please», έρχονται στο φως νέες καταγγελίες και για άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές στις οποίες είναι παραγωγός η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Red Smile, θυγατρικής, της Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη. Ανάμεσα σε αυτές και η πρωινή καθημερινή εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» με την Ελένη Τσολάκη, η οποία διαφήμιζε από τα τέλη Φεβρουαρίου δήθεν προσφορά για τριήμερες εκδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς του εσωτερικού με μόλις 49 ευρώ, και πάλι μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου-φάντασμα Clever Holidays.

koklonis300541
Τα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου της απάτης «Clever Holidays»

Οπως και στην περίπτωση των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις, οι εκδρομές αποδείχθηκαν απάτη, οι τηλεθεατές έχασαν τα λεφτά τους και μέχρι σήμερα μάταια προσπαθούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του ταξιδιωτικού γραφείου, τα οποία δεν απαντούν ή δεν λειτουργούν. Η «Espresso» έκανε χθες αυτοψία στα γραφεία της αμαρτωλής εταιρίας στην οδό Φιλελλήνων 19, στο Σύνταγμα. Εκεί δεν ήταν κανείς, ενώ κάποιοι ξήλωσαν τις ταμπέλες της εταιρίας-φάντασμα, ώστε οι εξαπατημένοι πολίτες να μη βρουν ίχνη της. Κι όμως, λίγες ημέρες νωρίτερα, στα γραφεία της Clever Holidays, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν «γορίλες» για να τρομάζουν τους εξαγριωμένους τηλεθεατές που ήθελαν πίσω τα λεφτά τους.

Σύμφωνα με επαγγελματία που διαθέτει κατάστημα σε κοντινή απόσταση από την έδρα του εν λόγω ταξιδιωτικού γραφείου στην οδό Φιλελλήνων, έβλεπε καθημερινά να καταφτάνουν δεκάδες πολίτες που είχαν εξαπατηθεί και ήθελαν πίσω τα χρήματά τους. Ομως, εκείνοι, βλέποντας τους «φουσκωτούς», αναγκάζονταν να φύγουν ανικανοποίητοι και τρομοκρατημένοι…

apati koklonis270542
Η παρουσιάστρια του «Next PLeASE» Αννίτα Πάνια.

Ανυποψίαστοι

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η απάτη με τα αεροπορικά εισιτήρια σε ευρωπαϊκές πόλεις και τις εκδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς του εσωτερικού φαίνεται πως συνεχίζεται με ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, καθώς το site της εταιρίας παραμένει ενεργό! Αν και έχει υποβληθεί μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και παρά τη δημοσιοποίηση της κομπίνας από την «Espresso», καμιά διωκτική Αρχή ή ακόμη και το ΕΣΡ δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με την απάτη που στήθηκε από την Clever Holidays, που έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ, αλλά κέρδισε πολλαπλάσια ποσά μέσω των παραπλανητικών «προσφορών» που διαφήμιζαν ψυχαγωγικές εκπομπές που διαχειρίζεται ο Κοκλώνης στο Open.

koklonis30054

Ανάμεσα στα θύματα των «έξυπνων διακοπών» της Clever Holidays ήταν εφοριακός στη Θεσσαλονίκη, από την οποία απέσπασαν 1.000 ευρώ για αεροπορικό ταξίδι σε ευρωπαϊκή πόλη και διαμονή -υποτίθεται- σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο. Το ταξίδι, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ… Παράλληλα, είχαν βάλει «στο μάτι» ακόμα και τη μέση ελληνική οικογένεια που ήθελε να πάει ολιγοήμερες φθηνές διακοπές σε κάποιον προορισμό στην Ελλάδα. Οι ψυχαγωγικές εκπομπές του Κοκλώνη διαφήμιζαν ταξίδια με μόλις 49 ευρώ στον Πόρο, στη Σαντορίνη, στο Καρπενήσι, στην Πάρο, στο Πήλιο, στην Ιο, στη λίμνη Πλαστήρα και στο Ναύπλιο. Η προσφορά ήταν όντως δελεαστική για τους ανυποψίαστους τηλεθεατές που έσπευσαν να συμμετάσχουν. Μόνο όταν πλήρωσαν τα 49 ευρώ και έλαβαν το voucher διάβασαν τα… ψιλά γράμματα του εγγράφου που παρέλαβαν, αλλά δεν υπήρχαν στην τηλεοπτική οθόνη.

Η διαφήμιση ήταν παραπλανητική, καθώς πουθενά στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια δεν αναφερόταν πως θα έπρεπε να πληρώσουν υποχρεωτικά μέχρι 40 ευρώ την ημέρα κάθε άτομο για πρωινό και ημιδιατροφή. «Hταν υποχρεωτικό να τρώμε πρωινό στην ταβέρνα του ξενοδοχείου όπου θα πάμε, 40 ευρώ τη μέρα το άτομο. Τι προσφορά είναι αυτή που είναι 49 ευρώ για δύο βράδια και πρέπει να πληρώσεις υποχρεωτικά 40 ευρώ το άτομο την ημέρα; Τι πρωινό είναι αυτό, τόσο ακριβό;» μας λέει σήμερα σε νέα καταγγελία η Κ.Λ.

koklonis300543
Τα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου της απάτης «Clever Holidays» στην οδό Φιλελλήνων 19 είναι κλειστά εδώ και λίγα 24ωρα, μετά τις αποκαλύψεις της «Espresso». Μικρή φωτό κάτω: Πουθενά πια στο θυροτηλέφωνο τα στοιχεία της «Clever Holidays»

«Πήραμε τηλέφωνο στο Open. Μας παρέπεμψαν σε ένα τηλέφωνο του εμπορικού τμήματος και μετά σε ένα πενταψήφιο και χρέωσαν τη μητέρα μου 9 ευρώ. Εν τέλει δεν βγάλαμε άκρη. Εμείς τους πήραμε, τους ενημερώσαμε. Το κανάλι γνώριζε από τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου ότι μας ζητούσαν υπερβολικά χρήματα υποχρεωτικά για πρωινό. Γι’ αυτό δεν πήγα αυτό το ταξίδι και έχασα τα χρήματά μου…» προσθέτει χαρακτηριστικά!

Αυτό που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και υπόνοιες για την εμπλοκή του τηλεοπτικού παραγωγού είναι πως, αν και οι πρώτες καταγγελίες τηλεθεατών είχαν ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου, η «προσφορά» της Clever Holidays συνεχιζόταν μέχρι και τα τέλη Μαρτίου. Το ερώτημα τίθεται αμείλικτο: αφού είχε ενημερωθεί το Open και εύλογα ο παραγωγός της εκπομπής, γιατί συνέχιζε τη διαφήμιση των φθηνών αεροπορικών ταξιδιών και διακοπών επί έναν μήνα στις ψυχαγωγικές του εκπομπές, με αποτέλεσμα δεκάδες τηλεθεατές να χάσουν τα λεφτά τους; Μήπως γιατί όσο έχαναν οι τηλεθεατές άλλο τόσο κέρδιζε ο Κοκλώνης από την παραπλανητική διαφήμιση;

nikos koklonis15123

Και η εκπομπή της Τσολάκη στο κάδρο

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», δεν ήταν μόνο η εκπομπή της Αννίτας Πάνια, παραγωγής της Red Smile του Νίκου Κοκλώνη, που εξαπάτησε δεκάδες τηλεθεατές. Οι «έξυπνες διακοπές» του ταξιδιωτικού γραφείου-φάντασμα προωθούνταν και στην καθημερινή εκπομπή της Ελένης Τσολάκη «Πρωινό ΣουΣου», την οποία επίσης διαχειρίζεται ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος. Η εκπομπή διαφήμιζε διαγωνισμό με δώρο τα «μαϊμού» ταξίδια της Clever Holidays.

Ενα από τα θύματα είναι ο Α.Γ., ο οποίος πίστεψε ότι ισχύει η προσφορά για αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής 99 ευρώ σε δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, όπως το Παρίσι, η Ρώμη, το Λονδίνο και το Αμστερνταμ. Η σύζυγός του αγόρασε τέσσερα εισιτήρια των 99 ευρώ, δηλαδή συνολικά 396 ευρώ, για να πάνε στο Παρίσι οικογενειακώς με τα δύο τους παιδιά. Πλήρωσε τα τέσσερα vouchers στα τέλη Μαρτίου και διαπίστωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα πως ήταν απάτη, καθώς η Clever Holidays δεν απαντά στα τηλέφωνα.

eleni tsolaki6452

«Διαφήμιζαν ένα ταξιδιωτικό γραφείο με πολύ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια σαν προσφορά. Ελεγε να καλέσουμε για να πάρουμε μέρος στον διαγωνισμό. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν “σας τηλεφωνούμε από το Open και κερδίσατε”. Με πήραν ύστερα από ταξιδιωτικό γραφείο και μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσουμε 99 ευρώ για όσα εισιτήρια θέλουμε, για Λονδίνο, Αμστερνταμ, Ρώμη ή Παρίσι, όποια εποχή θέλουμε μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2024, αρκεί να τους το πούμε 20 ημέρες νωρίτερα. Με όποια αεροπορική εταιρία θέλουμε. Κάναμε μια έρευνα στους όρους χρήσης στο site ότι υπάρχει αυτό το γραφείο. Πληρώσαμε με κάρτα. Οταν βγάλαμε τα διαβατήρια και ήμασταν έτοιμοι να ταξιδέψουμε πριν από τρεις ημέρες παίρνουμε τηλέφωνο και δεν βρίσκουμε κανέναν! Μας εξαπάτησαν!» καταγγέλλει!

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η συγκινητική ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την Χρύσα Σπηλιώτη

Πριν από έξι χρόνια η ηθοποιός και σεναριογράφος, Χρύσα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...