Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Μετά το χαμό της μητέρας μου, ο ερχομός της κόρης...

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο στην πρόβα...

«Ο Γιατρός»: Βλέποντας την Κέλλυ και τον Γρηγόρη να έχουν έρθει κοντά,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός».Βλέποντας την Κέλλυ...

Νίνα Λοτσάρη: «Τρώω ό,τι θέλω απλά τρώω λίγο»

Η Νίνα Λοτσάρη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Θοδωρής Μαραντίνης: «Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που...

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε μια συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή...

Κώστας Κωστόπουλος: Ομόφωνα αθώος ο «Mister Σασμος»

Στα δύο η αίθουσα μετά την απόφαση! - «Αίσχος» και χειροκροτήματα

Χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες, αγκαλιές και απογοήτευση. Με αυτές τις αντιδράσεις «υποδέχθηκαν» χθες οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που κήρυξε αθώο τον πρώην σκηνοθέτη της σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Eλενας Αθανασοπούλου το 2010.

kostopoulos170541
O σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα των οικείων του σκηνοθέτη, ενώ πρόσωπα του περιβάλλοντος της ηθοποιού αποδοκίμασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου φωνάζοντας «αίσχος».

Μάλιστα, μια γυναίκα έκανε αναφορά και στην υπόθεση της Ηλείας και τη μη φυλάκιση του 37χρονου δολοφόνου της μικρής Βασιλικής, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό ανήλικης αλλά του δόθηκε αναστολή και έτσι κυκλοφορούσε ελεύθερος. «Ντροπή, δεν σεβαστήκατε ούτε το 11χρονο παιδί» φώναξε η γυναίκα σε δικαστές και ενόρκους που εκείνη την ώρα κατέβαιναν από την έδρα.

kostopoulos050443
Ελενα Αθανασοπούλου

Η αθωωτική απόφαση που έλαβαν για τον 58χρονο σκηνοθέτη οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι ήταν ομόφωνη και ήρθε έπειτα από την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, που είχε αρχίσει τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και την απαλλακτική πρόταση που είχε κάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας. «Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό» είχε επισημάνει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε τονίσει ότι οι ισχυρισμοί της Ελενας δεν «αντέχουν στην κοινή λογική».

Διεισδύση μέσα σε I.X.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός είχε καταγγείλει τον Κώστα Κωστόπουλο για βιασμό της το καλοκαίρι του 2010. Η κυρία Αθανασοπούλου είχε καταθέσει τη μήνυσή της σε βάρος του σκηνοθέτη το 2022 και σε αυτήν υποστήριζε ότι έπειτα από γεύμα που είχε μαζί του στο Villa Mercedes και αφού ήπιαν τουλάχιστον δύο μπουκάλια κρασί, εκείνη άρχισε να νιώθει ζαλισμένη και να χάνει τη συνείδησή της. Στη συνέχεια -όπως είχε υποστηρίξει και στην κατάθεσή της στη δίκη- λιποθύμησε και θυμάται μόνο τη στιγμή που άνοιξε τα μάτια της και επανέκτησε τις αισθήσεις της. Τότε κατάλαβε, όπως είπε, ότι βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του σκηνοθέτη και εκείνος είχε διεισδύσει μέσα της χωρίς τη συναίνεσή της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, άρχισε να φωνάζει και να τον απωθεί και στη συνέχεια ζήτησε από τον κατηγορούμενο –και εκείνος δέχτηκε– να τη μεταφέρει στο κλαμπ Ακρωτήρι, καθώς εκεί την περίμενε μια φίλη της!

kostopoulos170542
Η ηθοποιός Ελενα Αθανασοπούλου

«Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Ακόμη και οι δύο ιατροδικαστικές είναι αντικρουόμενες» είχε επισημάνει κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας, για να επισημάνει σε άλλο σημείο της αγόρευσής του: «Η παθούσα μάς είπε ότι λιποθύμησε. Κανείς όμως δεν την κουβάλησε έξω από το Villa Mercedes. Δεν γίνεται να συμβούν και τα δύο, και να λιποθυμήσεις και να σηκωθείς και να περπατήσεις. (…) Τι εμπόδισε την καταγγέλλουσα να φωνάξει, να βγει έξω από το αμάξι του κατηγορουμένου να καλέσει σε βοήθεια; Κανείς δεν μας είπε. Το μυαλό της ήταν στο κλαμπ Ακρωτήρι; Ηθελε μετά από ένα τέτοιο περιστατικό να διασκεδάσει; Πώς; Με τον βιαστή της; Πώς παραμένεις με τον βιαστή σου μέσα σε ένα αμάξι σε μια διαδρομή 30 λεπτών;»

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης απολογούμενος στο δικαστήριο είχε αρνηθεί σε κάθε τόνο το αδίκημα του βιασμού και είχε υποστηρίξει πως ακόμη και σήμερα αναρωτιέται γιατί η ηθοποιός κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. «Γνώριζα την κυρία Αθανασοπούλου από το 2009, είχε αναπτυχθεί μια σχέση μεταξύ μας» είχε υποστηρίξει ο Κ. Κωστόπουλος και δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού, είπε: «Βγήκαμε από το μαγαζί και μπήκαμε στο αυτοκίνητο και στο πρώτο φανάρι άρχισε να με φιλάει και να τη φιλάω. Της πρότεινα να κάνουμε δεξιά σε ένα δημόσιο πάρκινγκ. Ξεκινήσαμε να ερωτοτροπούμε και κάποια στιγμή, και ενώ δεν θυμάμαι αν είχα ξεκινήσει διείσδυση, ξαφνικά μου λέει “σταματά”».

kostopoulos050444
Κώστας Κωστόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως κατά τη διάρκεια της δίκης από τη δικαστική αίθουσα παρέλασαν ως μάρτυρες πολλοί επώνυμοι ηθοποιοί, άλλοι καταθέτοντας υπέρ του σκηνοθέτη, όπως η Μαρία Τζομπανάκη, και άλλοι υπέρ της Ελενας Αθανασοπούλου, όπως η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία μάλιστα είχε περιγράψει απόπειρα βιασμού της από τον Κ. Κωστόπουλο κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στη σειρά «Ερωτας».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Η Δούκισσα και η trans εγγονή της!

Γεννήθηκε αγόρι, επέλεξε να είναι κορίτσι και ωραία καλλιτέχνιδα....

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...