Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Δημήτρης Αλεξανδρής: Πού εντοπίσαμε τον ηθοποιό;

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής «σκίζει» με την ερμηνεία του στη σειρά «Να μ’αγαπάς». Ο καταξιωμένος ηθοποιός παρά τα καθημερινά και πολύωρα γυρίσματα της σειράς βρήκε χρόνο και πήγε να δει συναδέλφους του σε παράσταση.

Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Πνιγόμαστε στην πρώτη μεγάλη βροχή, τα μαύρα μας...

Στην έναρξη της εκπομπής «Buongiorno» της Πέμπτης όπως ήταν αναμενόμενο μίλησαν για την κακοκαιρία.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Κιμ Κατράλ: Παντρεύτηκε η «Σαμάνθα» του «Sex and the city» τον κατά...

Η Κιμ Κατράλ στα 69 της παντρεύτηκε τον σύντροφό της, Russel Thomas στο Λονδίνο. Η πρωταγωνίστρια του «Sex and the city» με τον νεότερο συνάδελφό της

Μάνος Παπαγιάννης: «Δεν χτύπησα την Παυλίδου» – Η κατάθεση της αείμνηστης Νικολαΐδου τον «καίει»

Οσα υποστήριξε στο Εφετείο ο ηθοποιός

Τη δική του εκδοχή για τον υπόθεση ξυλοδαρμού της ηθοποιού Σοφίας Παυλίδου έδωσε χθες, ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος της υπόθεσης Μάνος Παπαγιάννης. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2018 μέσα στο θέατρο Χυτήριο, όπου η Σοφία Παυλίδου και ο Μάνος Παπαγιάννης πρωταγωνιστούσαν στην παράσταση «Πετάει – πετάει».

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης σε βάρος της συναδέλφου του. Αντίθετα, η Σοφία Παυλίδου, την οποία ο ηθοποιός είχε κατηγορήσει με μήνυσή του για ξυλοδαρμό του, υποστηρίζοντας πως εκείνη πρώτη τού επιτέθηκε, είχε αθωωθεί από άλλο δικαστήριο. «Δεν χτύπησα με καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη κυρία Παυλίδου» είπε χθες ξεκινώντας την απολογία του στο ακροατήριο ο Μάνος Παπαγιάννης, με την καταγγέλλουσα Σοφία Παυλίδου, τη Ρέα Τουτουνζή αλλά και τον Σωτήρη Καλυβάτση, που επίσης έπαιζαν στο «Πετάει – πετάει», να παρακολουθούν την απολογία του κατηγορούμενου συναδέλφου τους. Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρισκόταν η ηθοποιός Αγγελική Δαλιάνη, σύζυγος του Μάνου Παπαγιάννη, που βρέθηκε και χθες στο δικαστήριο για να του συμπαρασταθεί.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος προέβαλε και πάλι την εκδοχή ότι η συνάδελφός του ήταν εκείνη που του επιτέθηκε πρώτα. «Είχαμε παράσταση με πολύ κόσμο. Κάποια στιγμή στο μέσο της παράστασης έπρεπε να πω μια ατάκα στην κυρία Παυλίδου, αλλά ξέχασα να την πω. Στην επόμενη σκηνή πέφταμε σε έναν καναπέ και φιλιόμασταν (για τις ανάγκες της παράστασης) και εκεί η κυρία Παυλίδου με ρώτησε γιατί δεν είπα την ατάκα. Της είπα ότι την ξέχασα. Αυτό συμβαίνει συχνά στο θέατρο. Ολοι έχουν παραλείψει ατάκες πολλές φορές.

Προς το τέλος της παράστασης η Σοφία έπρεπε να πει μια ατάκα. Την είπε, αλλά δεν έκανε και την αντίστοιχη κίνηση, με αποτέλεσμα εγώ να μην μπορώ να συνεχίσω» είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, για να προσθέσει: «Τελείωσε η παράσταση και αλλάζαμε ρούχα. Εγώ ήμουν μια χαρά. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Καλυβάτσης μου είπε: “Τη μαλακι@@@νη, επίτηδες δεν σου έκανε την κίνηση”. (…) Βγήκα έξω και της είπα: “Συγγνώμη, Σοφία, να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν έκανες και την κίνηση;” Μου απάντησε: “Αυτό που μου ζητάς να κάνω είναι μια μαλ@@@α δική σου”. Της είπα ότι πρέπει να ξέρω γιατί δεν το έκανε και εκεί αρχίσαμε να βριζόμαστε. Φωνάζαμε έντονα και οι δύο. Δεν αρνούμαι ότι έβρισα».

Πρόεδρος: Μετά από αυτή τη λογομαχία τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Την είδα να κλείνει τη πόρτα από το καμαρίνι. Την άνοιξα έντονα με το χέρι. Εκείνη μου επιτέθηκε με τα χέρια στο πρόσωπο και μου έκλεισε τη πόρτα κατάμουτρα. Η αντανακλαστική μου αντίδραση ήταν να τη σπρώξω με τα χέρια. Δεν έπεσε ποτέ κάτω. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε έντονα τον κατηγορούμενο γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη από τη Σοφία Παυλίδου, αλλά και γιατί το θέατρο Χυτήριο μετά το περιστατικό έδιωξε εκείνον από την παράσταση και όχι την καταγγέλλουσα.

«Κάναμε meeting όλος ο θίασος την επόμενη ημέρα. Ελειπε η Σοφία, εκεί είπα συγγνώμη σε όλους. Στη Σοφία δεν μπορούσα να ζητήσω συγγνώμη, γιατί αυτή ισχυρίζεται ότι την σκότωσα στο ξύλο. Αν έλεγα συγγνώμη, θα είναι σαν να παραδέχομαι κάτι που δεν έκανα» απάντησε ο κατηγορούμενος στο πρώτο ερώτημα, ενώ σχετικά με την απόλυσή του από το θέατρο την απέδωσε στο #ΜeΤoo, με τη πρόεδρο πάντως του δικαστηρίου να του επισημαίνει πως το συγκεκριμένο κίνημα ξεκίνησε το 2022 και ο ξυλοδαρμός για τον οποίο δικάζεται έλαβε χώρα το 2018.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης, επίσης μέλος του συγκεκριμένου θιάσου. «Τον άκουσα να λέει στην κυρία Παυλίδου “θα σε γ@@@σω…, εμένα δεν μου κόβει κανείς αστεία”» είπε στη δίκη ο εν λόγω μάρτυρας και συνέχισε: «Τότε ξεκίνησαν οι βρισιές μεταξύ τους. Η Σοφία τού είπε “γιατί, τι θα μου κάνεις;”. Εκλεισε δυνατά την πόρτα του καμαρινιού της. Αυτό εκνεύρισε τον Μάνο. Είδα τον κ. Παπαγιάννη όρθιο έξω από το καμαρίνι, έβριζε, και η Σοφία ήταν κάτω πεσμένη. Ούρλιαζε. Το κεφάλι της ήταν κάτω από έναν νιπτήρα». Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού κατέθεσαν στη δίκη δυο εργαζόμενοι στο θέατρο, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης και ο συμπαραγωγός της παράτασης Βασίλης Γκουρούσης, πρώην σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη.

«Πήρα τη Σοφία τηλέφωνο και μου είπε “δεν έγινε κάτι σοβαρό, θα έρθω το βράδυ στο θέατρο για να διευθετηθεί το θέμα”» είπε στη κατάθεσή του ο εν λόγω μάρτυρας. Μάλιστα, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου τού ζήτησε να παραμείνει στην αίθουσα, εκείνος έφυγε, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος αστυνομικός να τον καλέσει στο τηλέφωνο ζητώντας του να επιστρέψει, όπως και έγινε. «Ο Μάνος μάς είπε “συγγνώμη που τσακωθήκαμε με τη Σοφία”. Μας είπε ότι τον γρατζούνισε. Με στεναχώρησε που η Σοφία μού είπε ότι θα έρθει στο θέατρο και δεν ήρθε, μου είπε ψέματα» ανέφερε ακόμη ο μάρτυρας, ο οποίος λίγο νωρίτερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είχε κατακεραυνώσει τη Σοφία Παυλίδου, λέγοντας ότι είχε επιθετική συμπεριφορά και πετούσε τις μπότες της στους συναδέλφους της!

Συγκίνηση στο ακροατήριο: Η νεκρή Νικολαΐδου «μίλησε» για το περιστατικό

Αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η ανάγνωση της ένορκης κατάθεσης της ηθοποιού Κάτιας Νικολαΐδου, η οποία πέθανε τον Νοέμβριο του 2023. Η ηθοποιός, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών χτυπημένη από τον καρκίνο, είχε καταθέσει πως είχε δεχτεί σωματική κακοποίηση από τον Μάνο Παπαγιάννη και πως ήταν πρόθυμη να καταθέσει υπέρ της Σοφίας Παυλίδου στη δίκη του, όμως δεν πρόλαβε.

Σύμφωνα με όσα αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, η ηθοποιός στην κατάθεσή της ανέφερε: «Το 2015 συμμετείχαμε μαζί (σ.σ.: με τον Μάνο Παπαγιάννη) στη θεατρική παράσταση “Ποντικοπαγίδα”. Ημασταν μέσα σε αμάξι μαζί με άλλους ηθοποιούς και τότε η κυρία Λυμπέρη μάς είπε ότι η χθεσινή παράσταση δεν ήταν καθόλου καλή. Τότε ο κ. Παπαγιάννης, έξαλλος, την έβριζε και φώναζε. Σταματήσαμε το αμάξι, βγήκαμε έξω και του είπα: “Ηρέμησε, δεν έγινε κάτι”. Τότε κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος μου, με έπιασε από τον λαιμό και με ταρακούνησε. Του είπα: “Τι είναι αυτά που κάνεις, τρελάθηκες;”».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η αδικοχαμένη ηθοποιός είχε αναφέρει για το παραπάνω περιστατικό με τον κατηγορούμενο σήμερα συνάδελφό της: «Μας χώρισαν, μπήκαμε στο αμάξι ξανά και συνέχισε να με βρίζει έξαλλος. Να σημειώσω ότι ήμουν φίλη με τον Μάνο Παπαγιάννη. Οταν ο Μάνος έμαθε ότι θα καταθέσω υπέρ της Σοφίας Παυλίδου για το δικό της περιστατικό, μου έστειλε μήνυμα και μου είπε: “Κάτια, ο Μάνος είμαι θέλω να μιλήσουμε”. Εγώ είπα στη Σοφία πως είναι χρέος μου να καταθέσω στο δικαστήριο, αν με χρειαστεί, και θα πω και το δικό μου βίωμα». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 27 Μαΐου.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η



Μποζουκια Αθηνα