Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στο δέντρο «αλλάζουν τα φώτα» στο ασύρματο ίντερνετ

Οσοι ετοιμάζεστε να στολίσετε δέντρο ή ακόμη και όσοι...

Λαοθάλασσα στα σινεμά για τη «Φόνισσα» Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«Σαρώνει» η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως «Φόνισσα» στο εγχώριο box...

Σάλος με αιμομικτικό φιλί στο Netflix

Ένα αιμομικτικό φιλί στο στόμα έβγαλε από τα ρούχα...

Η αδίστακτη «μαντάμ» των κόκκινων φαναριών – Πρώην ιερόδουλη εγκέφαλος κυκλώματος μαστροπών!

Ένα αδίστακτο κύκλωμα trafficking, που εκμεταλλευόταν ανυπεράσπιστες γυναίκες από...

Π. Πολυχρονίδης: Σώστε το άρρωστο παιδί μου

Ο 5χρονος βαφτισιμιός του παλεύει να νικήσει το νευροβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου • Η έκκληση μέσω της Espresso και η εκστρατεία ζωής για να συγκεντρωθούν $500.000 προκειμένου ο Βαγγελάκης να νοσηλευτεί στο Μemorial της Ν.Υ.

Δραματική έκκληση βοήθειας για να δοθεί μια ευκαιρία ζωής στον 5χρονο καρκινοπαθή Βαγγέλη Ελευθεριάδη απευθύνει, μέσω της «Espresso», ο Πέτρος Πολυχρονίδης. rfwq4fwqe4 1Ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού «Τροχός της τύχης», στην ύστατη στιγμή για τον γενναίο βαφτισιμιό του, αποφάσισε να κινήσει γη και ουρανό για να μαζευτούν 500.000 δολάρια, προκειμένου να μεταφερθεί ο μικρός στο νοσοκομείο Memorial της Αμερικής. 

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Υστερα από 21 χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, μεταμοσχεύσεις και επεμβάσεις, ο μικρός ήρωας κατάφερε για τρίτη φορά να βγει νικητής, με το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, να υποκλίνεται στη δύναμη και τη θέληση για ζωή του γενναίου Ελληνόπουλου. Ομως, ο τροχός της αγωνίας τώρα ξεκινάει να γυρίζει και για τον πιτσιρικά. Μαζί και ο αγώνας δρόμου για τη σωτηρία του που δίνουν οι γονείς του μαζί με τον πνευματικό του πατέρα Πέτρο Πολυχρονίδη.

Καθηλωμένος

«Τρία χρόνια παλεύει με τον καρκίνο ο Βαγγέλης και βγαίνει νικητής. Είναι όμως πέντε χρόνων και από την ηλικία των δύο βρέθηκε καθηλωμένος στο κρεβάτι του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ελπίς» και του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Το νευροβλάστωμα είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου, με μεγάλη παιδική θνησιμότητα. Δεν λογαριάζει παιδικές ψυχές και επιστρέφει πάλι και πάλι» λέει ο παρουσιαστής στην «Espresso» και συνεχίζει: «Πρόσφατα, η τελευταία ενημέρωση των γιατρών δεν άφησε καμία ελπίδα για το παιδί μου – γιατί παιδί μου τον νιώθω τον Βαγγέλη. Μας έδωσαν 85% πιθανότητα σήμερα να ξαναχτυπήσει ο καρκίνος με νέα μετάσταση».

Η αφήγηση του Πέτρου είναι συγκλονιστική. Τον συναντήσαμε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν και η μητέρα του Βαγγέλη, Δήμητρα Βογιατζή. Λίγο νωρίτερα, οι δυο τους είχαν επικοινωνήσει με τον μικρό, που νοσηλεύεται στο Λονδίνο, μέσω Skype. Μιλώντας για τον Βαγγέλη, ο Πέτρος χαμηλώνει το βλέμμα και σφίγγει τα χέρια του σαν να παίρνει δύναμη.

w4q5uyw4y5

«Αποφάσισα να ξεκινήσω μια μεγάλη φιλανθρωπική εκστρατεία αγάπης ζητώντας τη στήριξη του κόσμου, μέσα από συναυλίες, αθλητικές συναντήσεις και όχι μόνο. Παρακαλώ όλους να βοηθήσουν. Μόνο μια ελπίδα έχουμε, αλλά κοστίζει 500.000 δολάρια.

rfwq4fwqe4 3

Ενα πειραματικό εμβόλιο που μας δίνει πιθανότητα 85% να γίνει ο Βαγγέλης καλά, υγιής. Να επιστρέψει στη ζωή του, στο παιχνίδι, στα γέλια, στο σχολείο που δεν πήγε, στη γειτονιά που τον περιμένει, στην αγκαλιά των γονιών του, χωρίς καλώδια, σωληνάκια και ορούς» εξομολογείται στην «Espresso».

rfwq4fwqe4 2

«Παλεύουμε για τον Βαγγελάκη – Fight for Evangelos Life» είναι ο τίτλος της σελίδας του μικρού ήρωα στο facebook. Εκεί περιγράφεται το ιστορικό της αρρώστιάς του, που άρχισε με έναν πόνο στο πόδι, όπως μας λέει η Δήμητρα Βογιατζή. «Κανείς στην οικογένειά μας δεν είχε καρκίνο. Δεν υπήρχε ιστορικό, δηλαδή. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω πώς νιώσαμε στο άκουσμα της λέξης νευροβλάστωμα, στο τέταρτο στάδιο. Ο γιατρός μάς το ανακοίνωσε με το βλέμμα καθηλωμένο στο πάτωμα. Κι εμείς απλά ακούγαμε. Δεν πιστεύαμε πως μιλούσε για το δικό μας παιδί. Δεν ήταν δυνατόν ο “άγγελός” μας να είχε τέτοιο σοβαρό πρόβλημα. Δέκα ημέρες πριν ξεκινήσει αυτή η ιστορία, ήμασταν μια φυσιολογική οικογένεια». Με αυτά τα λόγια η μαμά του Βαγγέλη περιγράφει στην «Εspresso» τον γολγοθά που ανεβαίνουν τρια χρόνια τώρα.

rfwq4fwqe4 4

Υστερα από πολλές προσπάθειες και έχοντας εξαντλήσει όλες τις προβλεπόμενες ή μη θεραπείες, σήμερα ο 5χρονος αγωνιστής της ζωής έχει φτάσει στο επιθυμητό σημείο που του επιτρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα στο Memorial SKCC της Νέας Υόρκης για την πιο υποσχόμενη θεραπεία συντήρησης στην περίπτωσή του. «Είναι gwegwet 2η τελευταία μας ευκαιρία να αποτρέψουμε πιθανή υποτροπή της νόσου που θα είναι καταδικαστική για το παιδί μας» σημειώνει η Δήμητρα Βογιατζή και συνεχίζει: «Το κόστος αυτής είναι περίπου 500.000 δολάρια, συν 100.000 δολάρια για τους γενικούς ελέγχους που γίνονται ενδιάμεσα».

Οικονομική βοήθεια

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν αυτό το κόστος, ούτε καν μέρος του, όπως μας ενημερώνει η οικογένεια του μικρού. Οι γονείς του, μη έχοντας περιουσία κι αφήνοντας τις δουλειές τους τα τελευταία τρία χρόνια gwegwet 1για να είναι κοντά στο παιδί τους, κάνουν έκκληση στους Ελληνες να βοηθήσουν οικονομικά.

«Ολα, μάλιστα, πρέπει να γίνουν άμεσα για την αποφυγή νέας υποτροπής» αναφέρει με αγωνία η μητέρα του Βαγγέλη. «Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας, γιατί δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή. Το χρωστάμε στον γιο μας. Δεν με νοιάζει να εκτεθώ, δεν ζητάω ελεημοσύνη, ζητάω με κάθε αξιοπρέπεια τη βοήθεια των συνανθρώπων μας» λέει κι εκεί λυγίζει. Τα δάκρυά της δεν σταματούν.

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Παίδων “Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού”, οι οποίοι τον πρώτο χρόνο που νοσηλεύτηκε ο Βαγγέλης πρόσφεραν ό,τι καλύτερο. Ευχαριστώ και τον Ελληνα γιατρό, τον παιδοογκολόγο Στέργιο Ζαχαρούδη, και την ομάδα του, ο οποίος παρακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια το παιδί μας στη Harley Street Clinic του Λονδίνου» αναφέρει η Δήμητρα Βογιατζή.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H αδίστακτη μαντάμ των έξι οίκων ανοχής στην Αθήνα ζούσε σε βίλα στη Γλυφάδα

Μαστροπός και φοροφυγάς ήταν η 43χρονη Don Κατερίνα που...

«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με την Καινούργιου, για τα λεφτά δεν θα δούλευα με κάποιον που δεν εκτιμώ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος το βράδυ της Πέμπτης έκανε live στο Tik Tok και τον ρώτησαν διαδικτυακοί του φίλοι αν θα συνεργαζόταν με την Κατερίνα Καινούργιου

Δε πάει ο νους σας ποια κυρία του κινηματογράφου είναι η νεαρή

Η σπουδαία ηθοποιός που μέχρι σήμερα έχει ενέργεια και...

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

Στο κάδρο των υπόπτων ο ιδιοκτήτης του άτυχου χάσκι; Τι απαντάει ο ίδιος;

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει ξεσπάσει με τη θανάσιμη...

«Χώρισα και είμαι σε πένθος, δεν είμαι σε φάση για νέο έρωτα»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ χώρισε και περνάει μια δύσκολη φάση, μια περίοδο πένθους όπως την ανέφερε ο ίδιος.

Το χαριτωμένο κοριτσάκι υπήρξε πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς»

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι σήμερα γνωστή ηθοποιός. Αναπολώντας...