Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Νανά «έφυγε» ολομόναχη

Το «τέρας» της νευρικής ανορεξίας νίκησε τη δημοσιογράφο με τα γαλανά μάτια
Το μυστικό της μετά την τελευταία μάχη στην Εντατική και το παράπονο για τους ανθρώπους της TV Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η νευρική ανορεξία νίκησε τη Νανά Καραγιάννη. Το χαρούμενο κορίτσι έκλεισε τα μεγάλα γαλάζια μάτια του τα ξημερώματα της Τρίτης, χωρίς να αποχαιρετήσει κανέναν. Μόνη, στο μικρό διαμέρισμα της fe45gr 2Κυψέλης που νοίκιαζε τα τελευταία χρόνια, η δημοσιογράφος έσβησε ηττημένη από το θηρίο που «κατασπάραξε» τα νιάτα της, τα όνειρά της, την ύπαρξή της όλη.

Η είδηση του θανάτου της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Η showbiz πάγωσε. Δάκρυα έτρεξαν στα μάτια συναδέλφων, φίλων, παρουσιαστών με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, ακόμη και των χιλιάδων followers που την ακολουθούσαν στα social media. Κανείς δεν πίστευε ότι η παρουσιάστρια θα έκανε πίσω και θα άφηνε την ανορεξία να την κατασπαράξει.

Ο πατέρας της ήταν εκείνος που τη βρήκε νεκρή και παγωμένη, και κάλεσε σοκαρισμένος το ΕΚΑΒ. Το κλειστό κινητό τηλέφωνο και το γεγονός ότι δεν είχε επικοινωνήσει με τους δικούς της, κυρίως με τη μητέρα της, που ζει στην Κέρκυρα, έκαναν την καρδιά του να χτυπήσει δυνατά, φοβούμενος το χειρότερο. Το ένστικτο του πατέρα δεν γελάστηκε. Τι κι αν στο παρελθόν δεν είχαν καμία σχέση, από τότε δηλαδή που χώρισε από τη μητέρα της; Τον τελευταίο χρόνο πατέρας και κόρη είχαν έρθει κοντά και εκείνη του έδειχνε μεγάλη αδυναμία. 

Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε πέντε λεπτά. Η γιατρός προσπάθησε να την επαναφέρει. Μπορούσε να καταλάβει ότι η Νανά ήταν νεκρή αρκετές ώρες, όμως ήθελε να της δώσει μια τελευταία ευκαιρία. Το λιτό αστυνομικό δελτίο ανέφερε: «Νεκρή βρέθηκε στις 15.00 μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Θήρας 103, στην Κυψέλη, η Νανά Καραγιάννη. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έδινε πολλά χρόνια “μάχη” με τη νευρική ανορεξία και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το άψυχο σώμα της 38χρονης βρέθηκε στο κρεβάτι και δεν υπήρχαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Ομως όλα αναμένεται να διευκρινιστούν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης».

fe45gr 3

Τον μήνα των γενεθλίων της η «γλωσσού» με το απίθανο χιούμορ, η κοκέτα με τις εύστοχες ατάκες «έφυγε» ήσυχα, αν και δεν αγαπούσε την ησυχία. Οι τελευταίες φωτογραφίες της στο facebook είναι από τις φετινές καλοκαιρινές βουτιές της στη θάλασσα του Ωρωπού, όπου η καλύτερη φίλη της, η Μαρία, τη φίλευε πάντα σπιτικό φαγάκι στην παραλιακή ταβέρνα «Χρήστος και Μαρία», από τις πιο γνωστές στην περιοχή.

Σαράντα μία ημέρες συμπληρώθηκαν χθες μετά την τελευταία της νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου μεταφέρθηκε από τον πατέρα της με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ενα χρόνο νωρίτερα, είχε βγει νικήτρια από τη μεγαλύτερη και σκληρότερη μάχη, πάλι στο ίδιο νοσοκομείο, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία fsrfστην Εντατική, σε κωματώδη κατάσταση. Το πανελλήνιο παρακολουθούσε αγωνιωδώς μέρα με τη μέρα την εξέλιξη της υγείας της, γιατί η Νανά ήταν αξιαγάπητη. Οταν επέστρεψε στο σπίτι της, είχε να αντιμετωπίσει ένα νέο δεδομένο, ένα «κουσούρι», όπως έλεγε στους στενούς φίλους της. Μια αναπηρία στο αριστερό πόδι της, από τον αστράγαλο και κάτω. Το επεισόδιο, ευτυχώς, τη «χτύπησε» μόνο εκεί.

Βοηθητικός επίδεσμος

Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φανεί ότι κούτσαινε και γι’ αυτό φορούσε έναν βοηθητικό επίδεσμο που διευκόλυνε τον βηματισμό της, πάντα επιμελώς κρυμμένο με μακριά φορέματα. Η Νανά μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία από το 2007, τότε που προέκυψε το πρόβλημα με την υγεία της. Αλλοτε φανερά, άλλοτε μυστικά. Η όρεξή της είχε «στρώσει» και έτρωγε μεγάλες μπουκιές, όπως φαινόταν και στις φωτογραφίες που ανέβαζε στο διαδίκτυο, αλλά μεγάλες κουβέντες δεν έλεγε πια. Ο,τι τη βασάνιζε το πήρε μαζί της.

gwe5tghwe 2Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες της

❱❱ Το μυστικό μετά την τελευταία μάχη που έδωσε στην Εντατική

Η θλιβερή είδηση του θανάτου της βρήκε φίλους και συνεργάτες να θρηνούν. Ανάμεσά τους ο κουμπάρος της, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Θοδωρής Ρακιντζής (μικρή φωτό πάνω), ο οποίος μίλησε στην «Espresso». «Είμαι συγκλονισμένος! Το έμαθα πριν από λίγη ώρα και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Είναι κάτι που όλοι ευχόμασταν να μη συμβεί, αλλά όλοι το φοβόμασταν» μας είπε. «Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Το χιούμορ και την ετοιμολογία της είχαν ελάχιστα άτομα» συνέχισε συντετριμμένος. Επικοινωνήσαμε και gwe5tghwe 1με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, με την οποία συνεργάστηκαν στον «Πρωινό Καφέ» και είχαν πλέον σχέση μαμάς – παιδιού. «Ερχόταν συνέχεια και παρακολουθούσε μαθήματα μαγειρικής. ‟Είσαι η όασή μου, Ντινούλα” μου έλεγε.

Τις τελευταίες φορές, προτού μπει στο νοσοκομείο, ήταν χάλια. Θυμάμαι μια μέρα που το μάθημα άρχιζε στις 6 κι εκείνη είχε έρθει από τις 4. “Μόνο εδώ αισθάνομαι καλά! Είναι σαν να πηγαίνω σπίτι και να με περιμένει η μαμά” μου είπε. Νόμιζα ότι θα τα καταφέρει. Θα μου λείψει πάρα πολύ».

Μιλήσαμε και με τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο (μικρή φωτό κάτω), τον μοναδικό άνθρωπο που πρόσφερε στη Νανά εργασία και μισθό στις διαδικτυακές επιχειρήσεις του. «Οταν όλοι τής γύρισαν την πλάτη, εγώ πίστεψα σ’ αυτήν! Είχε τεράστιες δυνατότητες, αλλά ήταν πικραμένη, γιατί όλοι την… πούλησαν! Εγώ την πίστεψα, γιατί ήταν εκπληκτικός άνθρωπος και δοτικός. Ηθελε να κατέβει και στις εκλογές μαζί μας! Της έλεγα “όλα θα γίνουν” και μου έλεγε “όλα τα μπορούμε”, αλλά δεν… πρόλαβε».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Οι γείτονες άκουγαν την άτυχη δημοσιογράφο να ουρλιάζει από τους πόνους

aergarsg 2Συντετριμμένοι και με δάκρυα στα μάτια οι φίλοι και οι γείτονες της Νανάς Καραγιάννη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι «έσβησε»τόσο άδικα. Η Ιωάννα (φωτό αριστερά), η οποία έμενε δίπλα στην αδικοχαμένη δημοσιογράφο, βρέθηκε στο σπίτι της όπου άφησε αβοήθητη την τελευταία της πνοή.

«Το βράδυ άκουγα την τηλεόρασή της να παίζει πολύ δυνατά. Την είχα δει μία ημέρα πριν και μου είπε ότι είναι καλά. Είχε μπει στο νοσοκομείο, αλλά μετά επέστρεψε στο σπίτι. Της είπα να προσέχει την υγεία της. Δυστυχώς, τη χάσαμε» δηλώνει με θλίψη.

aergarsg 1Βαθύτατα συγκινημένη, άλλη μία γειτόνισσα περιγράφει ότι άκουγε αρκετά συχνά την άτυχη Νανά να ουρλιάζει από τους πόνους. «Μια μέρα την άκουσα να φωνάζει. Οταν πήγα να δω αν είναι καλά, μου είπε πως ήταν εντάξει» λέει η κυρία Ελένη (φωτό δεξιά).

Η γνωστή ηθοποιός Καίτη Φίνου αναφέρει ότι έβλεπε κάθε μέρα τη Νανά Καραγιάννη να τρώει φαγητό στο «Σπίτι του ηθοποιού», που είναι αρκετά κοντά στο σπίτι της.

«Κάθε μέρα έτρωγε εδώ, γιατί είχε δωρεάν φαγητό. Είμαι θυμωμένη με τα πρότυπα που περνούν ορισμένοι και λένε ότι, για να βγει στο γυαλί κάποιος, πρέπει να είναι αδύνατος» κατήγγειλε.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

—-

Το πρόβλημα υγείας κατέληξε τηλεοπτικό σόου

Η 38χρονη Νανά, που πάλευε με το «τέρας» της νευρικής ανορεξίας εδώ και περίπου μία δεκαετία, είχε επιλέξει πολλές φορές να μιλήσει στην «Espresso» για τον εφιάλτη που ζούσε.

«Δεν μπορείς να μιλήσεις αμιγώς για την αιτία. Εχω κάνει άπειρα χρόνια θεραπειών και συνεδριών και δεν είναι τόσο απλό να τα πω σε μια συνέντευξη. Θα είναι σαν να αδικώ το πρόβλημα – και είναι πολύ σοβαρό. Δεν είναι μόνο τα παιδικά χρόνια, οι οικογενειακοί παράγοντες ή οι συναισθηματικοί. Η ασθένειά μου είναι κληρονομική. Γονιδιακή. Ψυχολογική. Είναι οικογενειακό πρόβλημα. Αλλά δεν θα πω περισσότερα, γιατί αφορά και άλλους ανθρώπους» είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας το 2015.

Επεσε στην παγίδα

Την εποχή του «Πρωινού Καφέ», με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη, μόλις είχε πέσει στην παγίδα της αυτοκαταστροφής. «Εκεί “έσκασε” έντονα το πρόβλημα, αλλά δεν είχε σχέση με την εκπομπή. Εγώ δεν καταλάβαινα ότι ερχόταν, οι γύρω μου με «βομβάρδιζαν” συνεχώς ότι έχω αδυνατίσει. Μου το έλεγαν συνέχεια κι εγώ νόμιζα ότι ήταν υπερβολικοί και εκνευριζόμουν γιατί ασχολούνταν με μένα…» ανέφερε η άτυχη γυναίκα. Οταν το πρόβλημα υγείας της δημοσιοποιήθηκε παίρνοντας διαστάσεις στα media, «δεν έκανε καλό στην πραγματική θεραπεία, γιατί κατέληξε στο τέλος ένα τηλεοπτικό σόου.

Χρειαζόμουν έναν άλλο χειρισμό, μακριά από φώτα, κάμερες και δημοσιότητα. Και εκεί πείσμωσα. Οσο τα media ασχολούνταν με μένα, εγώ τα παρατούσα» ήταν η σοκαριστική αποκάλυψη που είχε κάνει.

Δυόμισι χρόνια πριν, με τη βοήθεια της γιατρού της, το όνομα της οποίας κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό, ένιωσε ότι στεκόταν πάλι στα πόδια της.

Μάλιστα, είχε μετακομίσει και στο νέο της διαμέρισμα, στην οδό Θήρας, το οποίο έμελλε να είναι και η τελευταία της κατοικία.

«Πρέπει να αρχίσω ανάμεσα στα άλλα να γράφω και το βιβλίο μου. Σε αυτό θα γράψω μεγάλες αλήθειες, βαριές, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, για να τελειώνει η ιστορία. Μόνο που πρέπει να γίνει μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, για να βρω και εκδοτικό οίκο» μας είχε πει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε!

Το μόντελινγκ, η «γλάστρα» στον ΑΝΤ1, οι ρόλοι σε σίριαλ και οι δύο γάμοι που δεν στέριωσαν

Η Νανά γεννήθηκε στην Αθήνα, είχε όμως καταγωγή από την Κέρκυρα. Ηταν μοναχοκόρη, αλλά είχε ετεροθαλή αδέλφια. Φίλοι της που τη γνωρίζουν από μικρό παιδί λένε ότι το διαζύγιο των γονιών της και όσα ακολούθησαν την επηρέασαν πολύ περισσότερο απ’ όσο ήθελε να παραδεχτεί. Ο πατέρας της και η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκαν, κάνοντας γρήγορα νέες οικογένειες, με την ίδια να νιώθει παραμελημένη. «Ηθελα να τραβήξω την προσοχή πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων. Δηλαδή ανθρώπου: της μαμάς μου» είχε δηλώσει.

fawfrΜικρή ονειρευόταν να γίνει αεροσυνοδός, αλλά «με ύψος 1,67 μ. δεν θα με δέχονταν» είχε πει στην «Espresso». Στα 15 της γράφτηκε σε πρακτορείο μοντέλων λέγοντας ψέματα πως ήταν 18. Τότε άρχισε την τηλεοπτική καριέρα της. «Πρωτοεμφανίστηκα ως “γλάστρα” σ’ ένα σόου του ΑΝΤ1, που κόπηκε γρήγορα και δεν θυμάμαι καν τον τίτλο. Μετά συνέχισα με μικρά ρολάκια σε σίριαλ του Νίκου Μαστοράκη, με πρωταγωνίστριες τη Λίλα Καφαντάρη και τη Νεφέλη Ορφανού» θα πει χρόνια μετά σε συνέντευξή της. Σε ένα κάστινγκ γνώρισε και τον Δημήτρη Παπανώτα, που την πήρε στην εκπομπή «Μύθοι και πραγματικότητα». Με τον Παπανώτα έμεινε στο New Channel για πέντε χρόνια. Μαζί του συνεργάστηκε και στην πρωινή εκπομπή του Kiss FM. Ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες, ανάμεσά τους αυτή με την Ελεονώρα Μελέτη στον «Πρωινό Καφέ» (όταν άρχισε να γίνεται εμφανές το πρόβλημά της) και με τη Χριστίνα Λαμπίρη στο Star, όπου βρέθηκε στο πάνελ της. Τον τελευταίο χρόνο η Νανά εργαζόταν ως αρχισυντάκτρια στο ladyslife.gr και διατηρούσε και δικό της blog. Ομως όλα αυτά τα χρόνια που έδινε μάχη με την αρρώστια της κανείς από τον χώρο της TV δεν της έδινε δουλειά κι αυτό ήταν το μεγάλο της παράπονο!

Στα προσωπικά της η άτυχη γυναίκα ένιωθε τυχερή. Παρότι είχε κάνει δύο γάμους, οι οποίοι δεν στέριωσαν, είχε δηλώσει στην «Espresso»: «Αγάπησα και αγαπήθηκα πολύ!» Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον Γιώργο Στάση και κουμπάρο τον Δημήτρη Παπανώτα και ο δεύτερος με τον Γιάννη Κωτσόπουλο (φωτό), με κουμπάρους τη Χριστίνα Λαμπίρη και τον Θοδωρή Ρακιντζή. Το ζευγάρι χώρισε τον Μάιο του 2015.

{{-PCOUNT-}}39{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...