Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον «Mr ANT1»

Η ιδιωτική τηλεόραση, η αυτοκρατορία στη ναυτιλία και η σφραγίδα του στον ελληνικό αθλητισμό

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον Μίνωα Κυριακού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 75 χρόνων.

Προηγουμένως είχε βιώσει ένα διήμερο μεγάλης οικογενειακής χαράς, με τον γάμο του γιου του και τη βάπτιση της εγγονής του, της Αννας, η οποία πήρε το όνομα της γιαγιάς της, πρώτης συζύγου του Μίνωα.

Το τέλος του Μίνωα Κυριακού μοιάζει βγαλμένο από αρχαία τραγωδία. Ο εκλιπών βρισκόταν από την Πέμπτη στο «παλάτι» του, στον Αγιο Αιμιλιανό, όπου τελέστηκε ο θρησκευτικός γάμος του γιου του Θοδωρή με τη Δήμητρα Μπιθαρά, μία μέρα μετά -την Παρασκευή- ακολούθησε η βάπτιση της κόρης τους και το Σάββατο ένα dinner party.

y34e4yyΚαι στα δύο μυστήρια ο «Mr ANT1» εμφανίστηκε καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, εμφανώς καταβεβλημένος, αφού τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, αλλά με πολύ καλή διάθεση και διαύγεια πνεύματος! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στην Αθήνα, αλλά τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο Μίνως Κυριακού είδε και τα τρία του παιδιά παντρεμένα κι ευτυχισμένα και θα μπορούσε κανείς να πει ότι «έφυγε» ευτυχής και πλήρης και μάλιστα με ολόκληρη την οικογένεια στο πλευρό του. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας απέκτησε δύο γιους, τον Θοδωρή, ο οποίος πήρε τα ηνία του Ομίλου ΑΝΤ1 και, όπως αποδεικνύεται, και την οξυδέρκεια και το ταλέντο του πατέρα του, και τον Ξενοφώντα, ο οποίος επίσης ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και μία κόρη, την Αθηνά, που ασχολείται κι αυτή με τα media, καθώς ανήκει στο δυναμικό του ΑΝΤ1. Και τα τρία παιδιά του τα απέκτησε από τον πρώτο γάμο του, με την Αννα Τεχλεμτζή. Από τον Δεκέμβριο του 2004 μέχρι και πριν από λίγους μήνες υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, στη Σόφια της Βουλγαρίας, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Μηνάς, όπως ήταν το βαφτιστικό του όνομα με το οποίο υπέγραφε στα επίσημα έγγραφα, ξεκίνησε στον χώρο των media πριν από 27 χρόνια με το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Με το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης ίδρυσε και το κανάλι με την ίδια επωνυμία, από το οποίο ξεκίνησαν τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της τηλεόρασης (Ελένη Μενεγάκη, Ρούλα Κορομηλά, Ανδρέας Μικρούτσικος, Γιώργος Παπαδάκης κ.ά.) και είναι σήμερα ένας από τους ισχυρότερους ομίλους media των Βαλκανίων!

Συναισθηματική ανακοίνωση

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρέτησε τον Μίνωα Κυριακού με μια λιτή αλλά βαθιά συναισθηματική ανακοίνωση. «Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά…

Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σ’ αυτήν. 

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΕ

gfwertger 2Ο Μίνως Κυριακού με την πληθωρική παρουσία του αφήνει το στίγμα του τόσο στις τέχνες όσο και στον αθλητισμό. Η καθοριστική πρωτοβουλία του για την έλευση της Metropolitan Opera στην Ελλάδα θεωρήθηκε τομή για τα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα, ενώ υπήρξε λάτρης του αθλητισμού από τα εφηβικά του χρόνια.

Μεγάλη του αγάπη ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος, του οποίου υπήρξε αθλητής στα 100 μ. σε νεαρή ηλικία.

Πολύ αργότερα ανέλαβε τα ηνία του σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον σύλλογο το 1997. Με τις δικές του προσπάθειες και την επιμονή, κατάφερε να τον επαναφέρει και να του προσδώσει κύρος και ανταγωνιστικότητα.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και με την αναβίωση το 2002 του Διεθνούς Meeting των Τσικλητηρίων, το οποίο έπειτα εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού. Με τη διοργάνωση αυτή η Ελλάδα μπήκε και πάλι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος στον αθλητισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ήταν το έργο του και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία διετέλεσε πρόεδρος από το 2005 έως το 2010 και, παρά τις διαφωνίες και τα «χτυπήματα» που δέχτηκε στη μάχη για την ανανέωση της θητείας του, όλοι αναγνώρισαν τη συμβολή του στον αθλητισμό.

Η αυτοκρατορία στη ναυτιλία και η πίστη του στην ιδιωτική τηλεόραση

Γεννημένος στον Πόρο τον Μάιο του 1942, ο Μίνως Κυριακού αποτέλεσε ένα όνομα με «βαριά» ιστορία στη ναυτιλία και όχι μόνο, αφού διέγραψε μια εξαιρετικά πλούσια επιχειρηματική διαδρομή.

Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία και ήταν απόγονος σπουδαίων πολιτικών. Ενας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας, ενώ ο άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Γόνος εφοπλιστών

Ηταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών, της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας, «τον φυσικό μου χώρο, τη θάλασσα», όπως ο ίδιος έλεγε, περίπου από τα 17 χρόνια του. Σε ηλικία 23 ετών ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Η εταιρία, την οποία ίδρυσε gfwertger 1το 1965 με τέσσερα υπερδεξαμενόπλοια, ανέπτυσσε συνεχώς τον στόλο της, ναυπηγώντας νέα «σκαριά». Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «έχτισε» έναν στόλο 16 πλοίων και 12 χρόνια αργότερα πραγματοποιούσε το 46% του διεθνούς εμπορίου.

Το 1976 ίδρυσε δύο εταιρίες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc. «Σπεσιαλίστας» των αγοραπωλησιών, είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ναυτιλιακό ενδιαφέρον, όταν το 2002 είχε πουλήσει στην OMI, αντί 520.000.000 δολαρίων, 11 πλοία, και έξι στη Sovcomfolt αντί 330.000.000. Τότε, πολλοί μίλησαν για αποχώρηση του Κυριακού από τη ναυτιλία, κάτι το οποίο διέψευσε δύο χρόνια αργότερα με την κατασκευή έξι νέων τάνκερ.

Ο Μίνως Κυριακού ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στην ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα και μέχρι το τέλος της ζωής του βρισκόταν καθημερινά στο γραφείο του, στο μέγαρο του Agora Center στο Μαρούσι. Ηταν τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2), στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Δεν επαναπαύθηκε και, με μια επιθετική στρατηγική εξαγορών, ο ΑΝΤ1 εδραίωσε με σταθερά βήματα κυρίαρχη θέση σε χώρες όπως η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Σλοβενία, ενώ υπάρχει στόχευση και σε άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Επί 26 χρόνια στην αγορά των media ο «Ελληνας Μέρντοχ» δεν ήθελε απλώς να έχει ένα κανάλι και ένα ραδιόφωνο στην ιδιοκτησία του, αλλά έναν πολυσχιδή όμιλο με παρουσία σε πολλές χώρες.

Μάλιστα, φρόντιζε να προσθέτει συνεχώς στο παλμαρέ του ομίλου του νέες δραστηριότητες, όπως οι εκδόσεις Δάφνη Επικοινωνίες, η δισκογραφική Heaven, η Audiotex και άλλες.


{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...