Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Σπαρακτικό μήνυμα από τον γιο του «βασιλιά των πλαστικών»: Δεν αντέχω άλλο

Ωρα μηδέν στο πρωτοφανές για τα αστυνομικά χρονικά θρίλερ απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ανάγλυφα απεικονίζονται η αγωνία και το τέλος των αντοχών του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμά του που μεταβιβάστηκε στην οικογένειά του, ως η πιο πρόσφατη ένδειξη ζωής του επιχειρηματία που βρίσκεται για 138η μέρα στα χέρια των απαγωγέων του.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

«Κάντε ό,τι μπορείτε για να τελειώσει! Δεν αντέχω άλλο…» φέρεται ότι ήταν η έκκληση του 54χρονου γιου του «βασιλιά των πλαστικών», που επιβεβαίωσε την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και ζήτησε από την οικογένειά του να βάλει τέλος στον εφιάλτη του. Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Espresso», το χειρόγραφο σημείωμα με το «SOS» του επιχειρηματία πιστοποιήθηκε πως ταυτίζεται με τον γραφικό χαρακτήρα του και αξιολογείται από τις Αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που να καταδεικνύουν την πραγματική κατάσταση της υγείας του.

Το σημείωμα εντοπίστηκε στο πρανές του ΒΟΑΚ, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε βρεθεί και το στικάκι που περιείχε το βίντεο με την πρώτη απόδειξη ζωής για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Τότε ο 54χρονος αναφερόταν στις εκλογές στη Γαλλία προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι ήταν επίκαιρο. Μέσω του βίντεο ο πασίγνωστος επιχειρηματίας είχε απευθυνθεί στους συγγενείς του λέγοντάς τους ότι είναι σε καλή κατάσταση.

«Με προσέχουν, μην έχετε άγχος γι’ αυτό, συνεργαστείτε μαζί τους» τους είχε πει χαρακτηριστικά. Η δεύτερη απόδειξη ζωής του Λεμπιδάκη ήταν στην απάντηση που είχε φτάσει μέσω SMS στο ερώτημα που είχε θέσει η οικογένεια για το ποιον είχαν συναντήσει ο ίδιος και η σύζυγός του σε πρόσφατο ταξίδι τους στο εξωτερικό. Ωστόσο, μετά το τελευταίο σημείωμα, δεν φαίνεται ότι υπήρξε άλλο επεισόδιο στο θρίλερ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι πρώτες συνομιλίες με τους δράστες είχαν αρχίσει εννέα μέρες μετά την απαγωγή, όταν ζήτησαν 100.000.000 ευρώ μέσω SMS που απέστειλαν στο κινητό του αδελφού του ομήρου. Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατάφερε ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους δράστες να ρίξει τα λύτρα στα 70.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, λόγω των capital controls, αδυνατούσε να συγκεντρώσει τόσο γρήγορα τα χρήματα. Στα τέλη του Ιουλίου η οικογένεια του επιχειρηματία έστειλε επιστολή τονίζοντας «δεν έχουμε άλλα χρήματα».

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία για να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στους απαγωγείς. Ωστόσο, τα περιθώρια φαίνεται πως στενεύουν και η υπόθεση βρίσκεται ίσως στο κρισιμότερο σημείο της, καθώς η οικογένεια Λεμπιδάκη αδυνατεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την απελευθέρωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να αλλάξει τα ελληνικά δεδομένα, καθώς οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. (έχουν εξιχνιάσει κάθε παρόμοια περίπτωση) συναντούν πρώτη φορά απαγωγή τόσο μεγάλης χρονικής διάρκειας και χωρίς ίχνος συμβιβασμού από τους δράστες.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Το δράμα της οικογένειας Λεμπιδάκη άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου. Ο επιχειρηματίας κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα, έναν οικισμό έξω από την πόλη. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε όταν το όχημά του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και τρακαρισμένο, με ανοιχτές πόρτες. Οταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από την οικογένειά του να τον καλέσει στο κινητό του, δεν έλαβαν απάντηση. Λίγες ώρες αργότερα η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε ότι καίγονταν δύο αυτοκίνητα στον δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μία BMW και ένα αγροτικό κάηκαν ολοσχερώς. Οι δράστες έβαλαν φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...