Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής διασκέδαζαν το βράδυ της Κυριακής σε glam εστιατόριο της Μυκόνου Σάλος με τις εμπρηστικές δηλώσεις της Σαμίου που τα έβαλε με την Παναγία!
«Τόσες λιτανείες, τόσες προσευχές, μα δεν λέει να βάλει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές»

Η ανατολική Αττική, οι δημότες της οποίας τον εξέλεξαν για να προασπίζεται τα συμφέροντά τους, φλεγόταν απ’ άκρη σ’ άκρη και τα σπίτια τους απειλούνταν από τη μεγάλη πυρκαγιά, αλλά τις κρίσιμες εκείνες πρώτες ώρες ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ήταν… απών! Σε μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο, προτίμησε το βράδυ της Κυριακής να διασκεδάζει αμέριμνος στη Μύκονο, τρώγοντας και πίνοντας με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο κοσμικό εστιατόριο Kiku!

ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ►
«Μας έχουν εγκαταλείψει. Ακούμε τις εκρήξεις από τα γκαζάκια στα σπίτια που καίγονται»
Οι κάτοικοι ούρλιαζαν: «Παναγία, σώσε μας»

Η νέα προκλητική συμπεριφορά του Ηλία Ψινάκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο δήμαρχος, άλλωστε, ζει στον κόσμο του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας το υπενθυμίζει! Ποιος ξεχνά, άλλωστε, το πρόσφατο ταξίδι στο Ντουμπάι και τον λουλουδοπόλεμο στο κέντρο όπου τραγουδά ο Λε-Πα; Την ώρα, λοιπόν, που σπίτια και περιουσίες σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα είχαν παραδοθεί στις φλόγες και ενώ η ευρύτερη περιοχή είχε μετατραπεί σε κόλαση του Δάντη, εκείνος απολάμβανε το δείπνο του συντροφιά με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος, επίσης, δεν… συγκινήθηκε από το δράμα χιλιάδων συμπολιτών μας!

weqtr 1

Την επόμενη μέρα, όμως, ο δήμαρχος Μαραθώνα έκανε θεαματική εμφάνιση στο μέτωπο της φωτιάς, φέρνοντας… νερά και σάντουιτς για τους πυροσβέστες! Στις δηλώσεις του προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του, λέγοντας ότι δεν γνώριζε για την πυρκαγιά γιατί βρισκόταν σε ένα ερημονήσι (!!!) και ότι τον ενημέρωσε τηλεφωνικά η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στις 6 το πρωί της Δευτέρας, οπότε «άρπαξε» ένα ελικόπτερο και έφτασε στον Μαραθώνα! Μάλλον στο πριγκιπάτο της Μυκόνου δεν έχουν καμία σύνδεση με τον έξω κόσμο και έτσι ο Ηλίας Ψινάκης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αδυνατούσαν να πληροφορηθούν τα δραματικά γεγονότα.

«Τσακίστηκα και ήρθα»

Ισως να είχαν βέβαια το μυαλό τους μόνο στα εγκαίνια ενημερωτικού κέντρου πρόληψης θαλάσσιων σπορ στη Μύκονο, στα οποία έδωσαν το «παρών» μαζί με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη το απόγευμα της Κυριακής.

«Μόλις το άκουσα, πήρα ένα ελικόπτερο, τσακίστηκα και ήρθα. Δεν ήρθα να κάνω μόντελινγκ. Ηρθα να βοηθήσω! Με πεύκο και επτά μποφόρ, και ο Μωυσής να είσαι δεν σβήνει η φωτιά!» δικαιολογήθηκε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής «είναι σούπερ τυπάκι που ξέρει καλά τη δουλειά του»!

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει γύρω στις 4 το απόγευμα, όμως ο πρώτος δημότης του Μαραθώνα, παρά την εξοικείωσή του με το διαδίκτυο, δεν είχε ενημερωθεί για το τι συμβαίνει στην ανατολική Αττική, με τον καλπασμό της φωτιάς και τα καμένα σπίτια! Τα καυστικά σχόλια πάντως κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο ο Ηλίας Ψινάκης από τα εγκαίνια στη Μύκονο έδιναν και έπαιρναν! Το «όλα καλά όλα ωραία… αλλά ο Βαρνάβας καίγεται…» που έγραψε κάποιος ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του κυρίου δημάρχου!

—-

«Οργή» Κικίλια από τις ξαπλώστρες της Πάτμου

Μέσω διαδικτύου έκανε τα σχόλιά του για τις πυρκαγιές ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, από τις… ξαπλώστρες της Πάτμου όπου είχε στο πλάι του την παρουσιάστρια και άλλοτε εστεμμένη στα καλλιστεία τη δεκαετία του ’90 Τζένη Μπαλατσινού!

Μεταξύ παραλίας και… ουζερί, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε μέσω twitter την κυβέρνηση για «ανικανότητα και ανοργανωσιά» και «θεωρίες συνωμοσίας»!

Να θυμίσουμε ότι ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Βασίλη Κικίλια στις κοινές διακοπές που κάνει με την Τζένη Μπαλατσινού στο νησί της Αποκάλυψης, όπου δεν αποφεύγουν να κάνουν κοινές εμφανίσεις τόσο στα σοκάκια της χώρας της Πάτμου όσο και στις παραλίες και δεν δείχνουν να κρύβουν ότι διατηρούν σχέση.

—-

Κρανίου τόπος, με τη φωτιά να σπέρνει τον όλεθρο επί τρεις μέρες

Θλίψη, απόγνωση και οργή πλημμυρίζουν τους κατοίκους σε Κάλαμο, Βαρνάβα, Μικροχώρι, Μετόχι και Καπανδρίτι, οι οποίοι έβλεπαν επί τρία μερόνυχτα τις περιουσίες τους να παραδίνονται στις φλόγες. Η τεράστια πυρκαγιά, που όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε εμπρησμό, μαινόταν ανεξέλεγκτη σε ένα μέτωπο 30 χιλιομέτρων και προκάλεσε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, κατακαίγοντας ολοσχερώς σπίτια που βρέθηκαν στο διάβα της, αλλά και τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, αποτεφρώνοντας περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους.

weqtr 3

Την ίδια ώρα, οι απελπισμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι στην περιοχή όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά ακούστηκαν εκρήξεις ενώ μιλούν για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και έλλειψη των βασικών μέσων πυρόσβεσης. Ωστόσο, ρίχτηκαν στη μάχη 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα και στρατιώτες με 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας και τέσσερα στρατιωτικά μηχανήματα.

Ηταν γύρω στς 4 το απόγευμα της Κυριακής, όταν η πυρκαγιά ξέσπασε σε παιδική κατασκήνωση στον Κάλαμο. Ουρλιάζοντας από αγωνία, παιδιά και επιτηρητές άρχισαν να εκκενώνουν τον χώρο, καθώς η φωτιά πήρε αμέσως ανησυχητικές διαστάσεις. Γρήγορα επεκτάθηκε στη δασική έκταση του Καλάμου και άρχισε να πλησιάζει δεκάδες εξοχικές κατοικίες. Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι άρπαξαν τα λάστιχα στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής να τα εγκαταλείψουν. Ομως η λαίλαπα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο, καθώς κατέστρεψε τουλάχιστον 20 σπίτια στον Κάλαμο. Στις 9 το βράδυ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν κι έτσι το μέτωπο της πυρκαγιάς άρχισε να κινείται με ταχύτητα προς την παραλία των Αγίων Αποστόλων. Ακολούθησε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ωστόσο το ξημέρωμα βρήκε την πυρκαγιά ένα βήμα πριν από τον Βαρνάβα και τις φλόγες να γλείφουν τις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας τα εναέρια μέσα και η ηρωική προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής κατάφεραν να σώσουν τον Βαρνάβα, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με τη βοήθεια της Αστυνομίας. Η εικόνα θύμιζε κόλαση και έγινε ακόμη χειρότερη όταν ξαφνικά μία αναζωπύρωση στο πευκοδάσος έσπρωξε τη φωτιά προς το Μετόχι και από εκεί στη χαράδρα του Καπανδριτίου! Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο σοβαρά λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, όταν τα εναέρια μέσα που πετούσαν όλη μέρα σταμάτησαν τις πτήσεις και η φωτιά αναζωπυρώθηκε στο Καπανδρίτι και διέσχισε τον δρόμο, περνώντας μέσα στο δάσος.

weqtr 2

Τα οχήματα του Στρατού μαζί με την Πυροσβεστική προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς η φωτιά έκαψε ανεξέλεγκτη τεράστιες εκτάσεις δάσους και έφτασε έως τις αυλές σπιτιών στο Μετόχι. Το πρωί του Δεκαπενταύγουστου βρήκε τη φωτιά μέσα στη χαράδρα, όμως το απόγευμα το μέτωπο κινήθηκε προς Μαλακάσα και Πολυδένδρι, με τα εναέρια μέσα να παλεύουν για να την αντιμετωπίσουν προτού πέσει το σκοτάδι.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από χθες το πρωί ένας άνδρας που εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κινείται με το αυτοκίνητό του ύποπτα στην Πάρνηθα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν στουπιά, κεριά, αναπτήρες κ.ά. Πρόκειται για έναν 63χρονο Ελληνα, ο οποίος εξετάζεται και για άλλες φωτιές που έχουν προκληθεί στην περιοχή στο πρόσφατο παρελθόν!

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 

—-

«Γυμνή» στη μάχη η Πυροσβεστική 

Μπορεί οι πυροσβέστες να έδωσαν όλες αυτές τις μέρες μια συγκλονιστική μάχη, ωστόσο ο στόλος τους είναι απαρχαιωμένος, ενώ το προσωπικό της υπηρεσίας έχει υποστεί μεγάλο «ψαλίδι». Στον στόλο υπάρχουν 20 Καναντέρ, εκ των οποίων διαθέσιμα είναι μόλις τα εννέα, καθώς τα υπόλοιπα 11 είναι παροπλισμένα λόγω τεχνικών βλαβών.

weqtr 4

Στη διάθεση της Πυροσβεστικής υπάρχουν ακόμη τρία ελικόπτερα τύπου Ερικσον και τέσσερα Σινούκ. Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας συμμετείχε σε διαγωνισμό στις αρχές του καλοκαιριού για την ενοικίαση επτά ελικοπτέρων τύπου Καμόφ, αλλά από αυτά παραλάβαμε μόλις τα πέντε και βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου.

offer

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...

Σμπαραλιάστηκε Maserati στον Κηφισό

Ενα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στον Κηφισό, το...