Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026

Ποιες είναι οι παραγωγές που πήραν το πράσινο φως για τον Οκτώβριο...

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει ο θυμόσοφος λαός και όχι τυχαία. Μπορεί να είμαστε ακόμα στον Φεβρουάριο, αλλά οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ήδη αρχίσει τα μαγειρέματα για τον Σεπτέμβριο και τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Κανάκης και ΑΝΤ1 έχουν έτοιμο το «Vinyλιο» για τη βραδινή ζώνη

Ο ΑΝΤ1 απαντά στον ανταγωνισμό με τον Αντώνη Κανάκη και την εναλλακτική εκπομπή «Vinyλιο» στη βραδινή ζώνη! 

Θλίψη για τη γηραιότερη λυράρισσα της Κρήτης

Η Κρήτη και η μουσική της παράδοση θρηνούν την απώλεια μιας σπουδαίας προσωπικότητας, της 94χρονης Ασπασίας Παπαδάκη, της πρώτης γυναίκας στο νησί που τόλμησε να αρπάξει τη λύρα και να μπει στον κόσμο της κρητικής μουσικής με τη δική της

Η Μαριάννα Παπαμακαρίου τιμά εις διπλούν τον Μανώλη Λιδάκη

Η Μαριάννα Παπαμακαρίου τιμά εις διπλούν τον Μανώλη Λιδάκη,...

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης κάνει είσοδο στον «Σασμό»

Στον «Σασμό» οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτητα, οι ανατροπές έρχονται σε κάθε επεισόδιο και οι αποκαλύψεις τροφοδοτούν κάθε φορά το μηχανισμό της πλοκής προς διαφορετική κατεύθυνση.

Νέα πρόσωπα έρχονται αναπτύσσοντας νέες δυναμικές και ισορροπίες. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι το νέο πρόσωπο, το οποίο θα μπει στην ιστορία του «Σασμού» για να φέρει καινούργια δεδομένα. Υποδύεται τον εισαγγελέα Χρήστο Γιακωβάκη, έναν ανελέητο διώκτη της διαφθοράς, έναν αδέκαστο δικαστικό λειτουργό ο οποίος βάζει υπεράνω όλων την δικαιοσύνη και τον νόμο. Ρεθυμνιώτης στην καταγωγή, με λαμπρές σπουδές στη νομική επιστήμη, επέλεξε τη μετάθεση στην Κρήτη για να δώσει τέλος στη βεντέτα αλλά και να εξαρθρώσει τα κυκλώματα εγκληματικότητας.

Η ιστορία του ρόλου του Χρήστου Γιακωβάκη θα αναπτυχθεί με το νέο έτος, ενώ πρώτη φορά θα δούμε τον ήρωα στο τελευταίο επεισόδιο του «Σασμού» πριν από τη διακοπή της σειράς ενόψει των εορτών.

Περιγραφή χαρακτήρα

Χρήστος Γιακωβάκης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)

Ο εισαγγελέας Χρήστος Γιακωβάκης είναι αυστηρός, αδέκαστος, αδιάφθορος, αμερόληπτος, ακέραιος, αποτελεσματικός, ευφυής, λογικός και μοναχικός. Βάζει υπεράνω όλων την δικαιοσύνη και τον νόμο. Είναι ανελέητος διώκτης της διαφθοράς.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Ο πατέρας του – Μάνθος Γιακωβάκης – διετέλεσε για μεγάλο διάστημα εισαγγελέας Ρεθύμνου. Είναι παιδί από οικογένεια με βεντέτα, που κόστισε τη ζωή στον θείο του, αδερφό του πατέρα του.

Ο πατέρας του πολέμησε σθεναρά την βεντέτα και τους νόμους των ορέων, με αποτέλεσμα να δεχτεί άμεσες απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του. Μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, μετακόμισε με την οικογένεια στην Αθήνα, όταν ο Χρήστος ήταν περίπου 17 ετών.

Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με λαμπρές σπουδές στην Αμερική με υποτροφία. Η μετάθεσή του στην Κρήτη ήταν δική του επιλογή. Επιδίωξε ο ίδιος να κατεβεί στο Ρέθυμνο, που το τελευταίο διάστημα ταλανίζεται από το άνοιγμα της βεντέτας.

Μελετώντας χρόνια τις βεντέτες που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, έπεσε στην αντίληψή του η αναταραχή στην Άνω Ποριά, που κόστισε την ζωή στον Νικηφόρο και άνοιξε ξανά την βεντέτα Βρουλάκηδων – Σταματάκηδων, για την οποία ήταν ενημερωμένος από τον πατέρα του.

Ο Χρήστος κατεβαίνει στην Κρήτη με το άνοιγμα της βεντέτας των δύο οικογενειών, για να βάλει – όπως λέει – μια τάξη, συνεχίζοντας το έργο που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ο πατέρας του. Είναι αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στην βεντέτα και παράλληλα να εξαρθρώσει τα μεγάλα κυκλώματα εγκληματικότητας.

Ο Χρήστος γνώριζε τον Αντώνη από το παρελθόν και ήξερε πως ο πατέρας του τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση, από τότε που ήταν ακόμη αστυνομικός. Στην πορεία θα συνεργαστεί στενά μαζί του. Θα καταλάβει ότι είναι έντιμος και καθαρός άνθρωπος, αλλά θα διαφωνεί φιλοσοφικά μαζί του στην έννοια του Νόμου κι αυτή θα είναι η μεγάλη τους κόντρα. Ο Χρήστος βάζει πρώτα τον Νόμο. Ο Αντώνης, τον άνθρωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρόκειται για την κατά 20 χρόνια νεότερη σύζυγο Έλληνα ηθοποιού

Η κυρία της φωτογραφίας είναι σύζυγος γνωστού ηθοποιού της...

Κορμάρα έξι μήνες αφότου γέννησε – Η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός μας φακός την εντόπισε στο κέντρο της Αθήνας ντυμένη κομψά αλλά και σέξι και τίποτα δεν μαρτυρούσε πάνω της ότι έγινε μαμά πριν από έξι μόλις μήνες.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Στο σφυρί η βίλα του «Mr Sea Satin»

Στη δίνη των πλειστηριασμών εξακολουθεί να βρίσκεται ο Μυκονιάτης...

Κι όμως δεν είναι η Καρντάσιαν αλλά η Ιωάννα Μπέλλα

Η Ιωάννα Μπέλλα στον δρόμο που χάραξε η Καρντάσιαν! Αγνώριστη είναι η Ελληνίδα καλλονή που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο «GNTM»