Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Eurovision 2024: Στον δεύτερο ημιτελικό η Ελλάδα!

Έτοιμο και το κομμάτι που θα ερμηνεύσει η Σάττι

Σε ρυθμούς Eurovision κινείται η Ευρώπη, αν και μας χωρίζουν σχεδόν τέσσερις μήνες από τις φαντασμαγορικές βραδιές των ημιτελικών και του μεγάλου τελικού. H μία μετά την άλλη οι χώρες έχουν επιλέξει τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποί τους στον 68ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον ερχόμενο Μάιο.

marina satti20123

Ετοιμο φαίνεται, όμως, πως είναι και το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η εκπρόσωπος της Ελλάδας, η Μαρίνα Σάττι, στη σκηνή της Malmö Arena, με την τραγουδίστρια να έχει στρέψει την προσοχή της στην προετοιμασία του «promo» της συμμετοχής της στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ζουρνάς και ο ελληνικός στίχος, με κάποιες λέξεις στα αγγλικά, είναι από τα βασικά του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η πολυτάλαντη Μαρίνα Σάττι. Να τονίσουμε ότι φέτος η Ελλάδα κλείνει πενήντα χρόνια συμμετοχής στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, καθώς η πρώτη της παρουσία ήταν το 1974.

marina satti31133

Να σημειώσουμε επίσης ότι το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε η θέση που θα εμφανιστεί η χώρα μας στον β’ ημιτελικό. Η κλήρωση έγινε μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε. Οικοδεσπότες ήταν η Pernilla Mansson Colt και η Farah Abadi. Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024 προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία.

marina satti04123

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού μαζί με τις Αυστρία, Εσθονία, Γεωργία, Μάλτα, Νορβηγία, Λετονία κ.ά. Από την άλλη μεριά, η 16χρονη Silia Kapsis (Σίλια Καψή) είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 68o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με ένα τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ. Η Κύπρος θα διαγωνιστεί, επίσης στο πρώτο μέρος, αλλά στον α’ ημιτελικό μαζί με Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Λιθουανία, Κροατία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Ισλανδία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβία. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT της Σουηδίας αποκάλυψε τον σχεδιασμό της σκηνής όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός της Eurovision 2024.

marina satti3113

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, καθώς συνδυάζει κινητούς κύβους LED, δάπεδα και όροφο LED, τεχνολογία φωτισμού και εφέ τελευταίας τεχνολογίας. Για πρώτη φορά η σκηνή θα τοποθετηθεί στο κέντρο του σταδίου, ενώ θα έχει σχήμα σταυρού, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών. Η επίσημη παρουσίαση έγινε και από τους λογαριασμούς της Eurovision στα social media.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...