«Η ΕΡΤ δεν είναι για τηλεθέαση!» – Η Βίκυ Φλέσσα λέει όσα πολλοί δεν τολμούν

«Η δημόσια τηλεόραση έχει στόχο και αποστολή να διακωνεί τον πολιτισμό» είπε η Βίκυ Φλέσσα.

Η κάμερα της εκπομπής Buongiorno συνάντησε τη Βίκυ Φλέσσα, η οποία μίλησε για την επετειακή εκπομπή των 60 χρόνων της ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Γιώργο Κουβαρά, αλλά και για τον ρόλο που θεωρεί ότι πρέπει να έχει η δημόσια τηλεόραση.

Η γνωστή παρουσιάστρια εξέφρασε ανοιχτά τη θέση της ότι η ΕΡΤ δεν θα έπρεπε να λειτουργεί με όρους ανταγωνισμού απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια ούτε να αγχώνεται για τα νούμερα τηλεθέασης.

Αρχικά αποκάλυψε πως δεν κατάφερε να παρακολουθήσει την επετειακή εκπομπή, εξηγώντας ότι το πρόγραμμά της δεν της το επιτρέπει. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν παρακολούθησα την επετειακή εκπομπή που έκανε ο Γιώργος Κουβαράς για τα “60 χρόνια της ΕΡΤ”. Είναι οι ώρες τέτοιες που δεn μπορώ να βλέπω τηλεόραση. Δεν έχω χρόνο. Πιο πολύ ίσως κάποιες μεσημβρινές ώρες. Το βράδυ είτε διαβάζω είτε αναπαύομαι γιατί ξυπνάω πάρα πολύ νωρίς το πρωί». Στη συνέχεια η Βίκυ Φλέσσα στάθηκε στον ρόλο που πιστεύει ότι πρέπει να υπηρετεί η δημόσια τηλεόραση, τονίζοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι ο πολιτισμός και όχι ο ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά κανάλια.

«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η δημόσια τηλεόραση έχει στόχο και αποστολή να διακωνεί τον πολιτισμό. Ο στόχος της δεν είναι η ψυχαγωγία. Το να γίνεται ανταγωνιστική, κι αυτό δε θα έπρεπε να είναι στόχος, δεδομένου ότι η δημόσια τηλεόραση σε αντίθεση με την ιδιωτική έχει ιδίους πόρους. Αν θα μπορούσα να προτείνω κάτι, που ενδεχομένως να ακούγεται ακραίο, είναι η δημόσια τηλεόραση από τη στιγμή που έχει αυτόν τον προϋπολογισμό να είναι ίσως και εκτός των μετρήσεων τηλεθέασης. Να μην έχει αυτό το άγχος της τηλεθέασης. Δε θα έπρεπε η δημόσια τηλεόραση να ανταγωνίζεται την ιδιωτική. Είναι κατά τη γνώμη μου λάθος στόχευση αυτό». Με τη δήλωσή της αυτή, η παρουσιάστρια άνοιξε ξανά τη συζήτηση για τον πραγματικό ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης και για το αν τα νούμερα τηλεθέασης πρέπει τελικά να καθορίζουν τη στρατηγική της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...