Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Δεν λέω «όχι» στις πλαστικές επεμβάσεις

❱❱ Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλά για τον έρωτα της ζωής της 
❱❱ Ο ρόλος σε ταινία της Βλαχοπούλου και οι… σπόντες για ορισμένες ώριμες κυρίες Αγάπησε μια φορά, κι αυτός ήταν ο άντρας της ο Γιάννης, που έφυγε από τη ζωή πριν από δυόμισι χρόνια, έπαιξε παιδούλα στο πλάι της Ρένας Βλαχοπούλου, ήταν συνασκούμενη δικηγόρος με τον Νίκο Καρβέλα, δεν έχει παιδιά και δεν έγινε ποτέ θεία. 

wqretwert 5Αυτή είναι η άγνωστη Ελίζα Βόζεμπεργκ, η πετυχημένη δικηγορίνα και ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Υπήρξατε συμμαθήτρια με την Αννα Βίσση και συνάδελφος με τον Νίκο Καρβέλα;
Με την Αννα ήμασταν μαζί στο γυμνάσιο. Είχε έρθει μετά την εισβολή στην Κύπρο, στην τελευταία τάξη του γυμνασίου, λύκειο σημερινό. Εδωσε κι εκείνη, όπως κι εγώ, στη Νομική, αλλά δεν τη συνέχισε. Τη Νομική είχε τελειώσει κι ο Νίκος Καρβέλας, ο οποίος έκανε εν μέρει άσκηση στο δικηγορικό γραφείο του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, όπου ήμουν κι εγώ ασκούμενη τότε.

Πώς προέκυψε ο ρόλος στην ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιντ», με τη Βλαχοπούλου;
Ο πατέρας μου ήταν στενός φίλος του Αλέκου Σακελλάριου. Βλέπετε, η Φωκίωνος Νέγρη, όπου ζούσαμε τότε, είχε τις δόξες της στον καλλιτεχνικό κόσμο. Μαζεύονταν συγγραφείς και ηθοποιοί μετά το θέατρο και διασκέδαζαν εκεί. Κάπως έτσι γνωρίστηκαν οι δυο τους και συνδέθηκαν με μεγάλη φιλία.

Τότε εγώ ήμουν μαθήτρια στο γυμνάσιο, 15-16 ετών, και ο Σακελλάριος ζήτησε να παίξω σε αυτή την ταινία. Ηταν για μένα εξαιρετική εμπειρία. Μάλιστα δελεάστηκα κι έδωσα στη σχολή του Καρόλου Κουν, παράλληλα με τη Νομική. Πέρασα τις εξετάσεις, αλλά τελικώς με κέρδισε η Νομική. Εγινα μαχόμενη δικηγόρος κι αγάπησα πολύ αυτή τη δουλειά, η οποία με καταξίωσε.

Εχετε δεχθεί ποτέ φλερτ ή σεξουαλική ενόχληση στη δουλειά;
Το φλερτ είναι σε όλους τους χώρους. Φλερτ είναι η ίδια η ζωή. Εναπόκειται όμως σε κάθε επαγγελματία να προστατεύει την αξιοπρέπειά του. Πάντως, ο χώρος μας δεν χαρακτηρίζεται από τέτοιες συμπεριφορές.

Ο έρωτας στη ζωή σας πότε ήρθε;
Ο έρωτας συνήθως έρχεται όταν δεν τον έχεις προγραμματίσει. Με τον άντρα μου τον Γιάννη, τον οποίο έχασα πριν από δύο χρόνια και τρεις μήνες, είχα μια εξαιρετική σχέση, που στηριζόταν στη σωστή επικοινωνία και στον αλληλοσεβασμό.

wqretwert 4

Τη φθορά πώς την ξεπερνάει κάποιος;
Σε εμάς δεν υπήρχε φθορά, γιατί ζούσαμε μακριά ο ένας από τον άλλο. Εμενε στην Κύπρο κι εγώ έμενα εδώ. Αν δεν υπάρχουν παιδιά, γίνεται κι αυτό.

Σκεφθείτε επίσης πόσο γερές οικογένειες χαρακτηρίζουν τη νησιωτική Ελλάδα, εκεί που παλαιότερα οι άντρες ήταν ναυτικοί. Ελειπαν από τα σπίτια τους, ταξίδευαν κι έβλεπαν τα παιδιά τους ύστερα από χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, οι οικογένειες κρατιούνταν δυνατές. Είχαν γερά θεμέλια και δεν διασπάστηκαν ποτέ.

Μου είπατε ότι ο σύζυγός σας «έφυγε» πριν από δύο χρόνια και τρεις μήνες ακριβώς. Μετράτε τον χρόνο; Σας λείπει πολύ;
Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό, και επειδή ζούσαμε και μακριά πολλές φορές υπάρχει η αίσθηση ότι ο άνθρωπος δεν έχει φύγει. Ψευδαισθήσεις και αυταπάτες δεν έχω φυσικά, αλλά υπάρχει πάντα η αύρα ενός ανθρώπου που υπήρξε τόσα χρόνια δίπλα μου.

Πώς ξεπερνιέται αυτή η αίσθηση και η μοναξιά που φέρνει;
Διοχετεύω την ενέργειά μου στη δουλειά και στους φίλους. Υπάρχουν στιγμές μοναξιάς, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Αλλος άνθρωπος θα έμπαινε στη ζωή σας;
Νομίζω, όχι. Είμαι γεμάτη από αυτό που κάνω. Δεν είμαι και στην πρώτη εφηβεία. Για μένα, που δεν έχω παιδιά, υπήρξε κορυφαία αξία η φιλία και δοξάζω τον Θεό γι’ αυτό. Είχα και έχω πολύ καλούς φίλους στη ζωή μου. Στην ανάγκη τους είμαι δίπλα τους και στη δική μου είναι εκείνοι. Εχω τους φίλους μου δίπλα μου. Δεν θέλω κανέναν άλλον.

Γιατί δεν υπήρξαν παιδιά στον γάμο σας; Προσωπική επιλογή ή αναγκαστική επιλογή;
Δεν υπήρξαν παιδιά και μένουμε σε αυτό. Δεν έχω παράπονο από τη ζωή μου γι’ αυτό το θέμα, αν και τα παιδιά είναι χαρά, ευτυχία και η συνέχεια της ζωής. Εγώ δεν έχω προλάβει να σκεφτώ ότι κάτι μου λείπει. Η ζωή μου είναι μέσα στα αεροπλάνα για τις ανάγκες της δουλειάς μου, δεν είμαι ποτέ μόνη.

wqretwert 3

Θεία είστε;
Οχι. Ούτε θεία είμαι. Δεν έχει παιδιά ούτε η αδελφή μου. Μόνο νονά είμαι, κι όχι τόσο συνεπής, και έχω τύψεις γι’ αυτό.

Την περίοδο της δικηγορίας έχετε ασχοληθεί με υποθέσεις πολύκροτες. Υπήρξε ποτέ το δίλημμα να υπερασπιστείτε κάποιον που δεν τον πιστεύατε;
Ο δικηγόρος αγωνίζεται να αναδείξει εκείνα τα στοιχεία της δικογραφίας που μπορούν να βοηθήσουν να βγει η αλήθεια. Ο δικηγόρος δεν κοροϊδεύει το δικαστήριο ούτε υποτιμά την έδρα και την κρίση του δικαστή. Προσπαθεί μέσα από τη δικογραφία, από τα αποδεικτικά στοιχεία, από τις προσωπικότητες των μαρτύρων, των κατηγορουμένων και των πολιτικών εναγόντων να βοηθήσει το δικαστήριο να οδηγηθεί σε μια σωστή απόφαση. Δεν θα αναλάμβανα και δεν ανέλαβα ποτέ υποθέσεις βιαστών, εκμεταλλευτών γυναικών που εκπορνεύονται και άλλες. Ποτέ.

Οσο για τα εγκλήματα που προκάλεσαν την κοινωνία, εκεί δεν υπάρχουν διλήμματα. Υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσεις το δικαστήριο στη σωστή κατεύθυνση και να εμπιστευτείς τον άνθρωπο που σε εμπιστεύεται, χωρίς να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα.

Είχατε εκπροσωπήσει και τον Τιερί Ρουσέλ κάποτε. Κρατάτε ακόμη επαφή;
Σε κάποιες φάσεις της αντιδικίας του με το Ιδρυμα Ωνάση, ναι, τον είχα εκπροσωπήσει, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους. Δεν έχω καμιά σχέση όμως μαζί του. Και τότε είχαμε μια καθαρά επαγγελματική επαφή. Ο Ρουσέλ είναι ένας ψυχρός άνθρωπος, που κρατά αποστάσεις. Δεν είναι ζεστός άνθρωπος, δεν αναπτύσσει κοινωνικές σχέσεις. Η υπόθεσή του από άποψη περιεχομένου ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά μέχρι εκεί ήταν η γνωριμία. Ενας ευπρεπής εντολέας ήταν και τίποτε περισσότερο.

Πώς φροντίζετε την ομορφιά σας εσείς;
Οπως όλες μας. Δεν είμαι υπερβολική. Εχω κι εγώ τα μυστικά μου. Εκείνο που δεν θα ήθελα ποτέ είναι να αλλάξει η εικόνα μου. Με ενοχλούν οι υπερβολές που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά. Η διαδρομή των ετών δεν είναι ευχάριστη στις γυναίκες ιδιαίτερα, που είναι πιο φιλάρεσκες, αλλά το θέμα είναι να αντιδικείς με τον χρόνο με συναινετικές διαδικασίες, πριν φθάσεις στο ακροατήριο…

wqretwert 2

Ναι, αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος, κι ίσως δεν είναι κακές οι παρεμβάσεις:
Δεν είμαι εναντίον. Είμαι υπέρ του οτιδήποτε σου δίνει ψυχική ικανοποίηση. Λέω «όχι» όμως στην υπερβολή.

Θεωρώ ότι οι γυναίκες οι οποίες κάνουν υπερβολές στο τέλος το μετανιώνουν, στενοχωριούνται κι αδικούν και το παρελθόν της εικόνας τους.

Μια γυναίκα, ας πούμε, από 55 και πάνω, να τη δεις με ένα σούπερ μίνι, επειδή διαθέτει ένα καλό σώμα, δεν είναι καθόλου ωραίο. Σήμερα η μόδα, η φαντασία και η αισθητική προσφέρουν τα πάντα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πολύ κομψό.

Η ζωή στις Βρυξέλλες και η τυρόπιτα σουφλέ

Η Ευρωβουλή θεωρείται από πολλούς μια «κυριλέ», να το πω λαϊκά, εργασία σε σχέση με την ελληνική Βουλή. Τι λέτε;
Οποιος νομίζει ότι είμαστε βολεμένοι ή ευνοημένοι κάνει λάθος. Είναι μια οργανωμένη επαγγελματική ενασχόληση. Δουλεύουμε στο πλαίσιο των επιτροπών, στην ολομέλεια, και σε κείμενα παρά πολύ δύσκολα. Αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά, είναι πολύ σκληρή υπόθεση η Ευρωβουλή, με απαιτητικό ωράριο. Μπορεί να είναι μια αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία, αλλά δεν είναι εύκολη. Πολλοί μετά την πενταετία δεν αντέχουν, κουράζονται και φεύγουν.

Για μένα έπειτα από 30 χρόνια δικηγορίας ήταν κάτι πολύ διαφορετικό.

Κάποια στιγμή θα κάνω τον απολογισμό μου για το τι έχω κάνει στην Ευρωβουλή, το οφείλω στους ανθρώπους που με τίμησαν. Εκεί θα τύχω και της κριτικής τους.

Μετά το πέρας της θητείας θέλετε να επιστρέψετε ή να συνεχίσετε ως ευρωβουλευτής;
Αυτό είναι απόφαση του προέδρου και των οργάνων του κόμματος. Εγώ θα ήθελα, αν μου δοθεί η ευκαιρία, ακόμη μια θητεία.

wqretwert 6

Πώς ζείτε στις Βρυξέλλες εκτός Ευρωβουλής;
Σπίτι, διάβασμα, ταινίες, ταξίδια πολλά. Μου αρέσει ο κινηματογράφος αλλά, όταν δεν προλαβαίνω να πάω σινεμά, παίρνω τις ταινίες σε στικάκια και τις βλέπω μόνη μου. Εχω μεγάλη οθόνη στο σπίτι. Μου αρέσει το κολύμπι αλλά τώρα δεν έχω χρόνο να το κάνω.

Μαγειρεύω για μένα. Φτιάχνω μια περίεργη τυρόπιτα σουφλέ.

Κίτρινα τυριά μόνο για να λιώνουν, φύλλα μπακλαβά, όχι για πίτα, ένα ποτήρι γάλα μόνο κι ένα αβγό για ένα ολόκληρο πυρέξ.

Κι αν μου πείτε για θερμίδες, θα σας πω ότι μπορεί να είναι όλα τα τυριά light.

Βέβαια το λέω εγώ, που ποτέ σε όλη μου τη ζωή δεν είχα πρόβλημα αυξομείωσης βάρους.

Η γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της πάντως προσέχει και την εξωτερική εμφάνισή της. Αυτή είναι η άποψή μου, είναι θέμα αισθητικής. Φυσικά είμαι κατά των υπερβολών, αλλά κάθε ηλικία έχει τη δυνατότητα να έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

offer

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...