Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μάσκα τίτλου!

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαρωτικός στα Γιάννενα (1-3) και παρέμεινε στην κορυφή! Οφσάιντ το πρώτο γκολΑσταμάτητος! Ο ΠΑΟΚ, «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, πέρασε και από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. 

Ετσι, πέτυχε τη 12η διαδοχική νίκη του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και συνεχίζει ακάθεκτος στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ.

Το πρώτο μέρος ήταν βγαλμένο από… όνειρο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Οι φιλοξενούμενοι με τη βοήθεια του κόσμου τους (πέρα από τη θύρα 800 θέσεων που τους παραχωρήθηκε, κατέκλυσαν κάνοντας «ντου» και στα επίσημα, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο γήπεδο περίπου 3.000) μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. 

Στο 9′ οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν το γρήγορο τέρμα που αναζητούσαν με τον… μασκοφόρο (λόγω τραυματισμού στη μύτη) Πέλκα, ο οποίος από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, ύστερα από ασίστ του Πρίγιοβιτς.

«Χτύπησε» δύο φορές

Ο… κεφάτος Πρίγιοβιτς έκανε στο 39′ αυτό που δεν μπόρεσε στο 29′ (σε τετ α τετ με τον Βελλίδη) και ύστερα από σέντρα του στόπερ Βαρέλα (που ενήργησε ως… εξτρέμ) σκόραρε μέσα από την περιοχή έπειτα από διπλή προσπάθεια, στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο δοκάρι. Μάλιστα, ο Σέρβος επιθετικός δεν σταμάτησε εκεί και στην εκπνοή του πρώτου μέρους αξιοποίησε τη σέντρα του Μακ, κάνοντας το 3-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε την απόδοσή του, μείωσε στο 71′ με κεφαλιά του Κόντε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ (που δέχτηκε γκολ ύστερα από επτά ματς πρωταθλήματος) έφτασε στη νίκη. Τέλος, οι Αζεβέδο (ΠΑΟΚ) και Τσικάρσκι (ΠΑΣ) έκαναν ντεμπούτο με τις ομάδες του.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας).

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (69′ Τσικάρσκι), Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Καρανίκας, Λίλα (16′ Μανθάτης), Γαρουφαλιάς, Βιντάλ (46′ Σολτάνι), Γιάκος, Κόντε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάμπος (65′ Αζεβέδο), Πέλκας (86′ Μπίσεσβαρ), Μακ (79′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

—-

Χωρίς να ιδρώσει ο Λεβαδειακός 

Κυρίαρχος και θριαμβευτής ήταν στην έδρα του χθες ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε εύκολα της Κέρκυρας με 2-0. Από το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Γιαννακόπουλου πολλές φορές. 

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το σουτ του Μητρόπουλου στο 18′, το οποίο σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Σπίνουλας. 

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους (49′), ο Τσαμπούρης με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Μαρκόβσκι μέσα στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. 

Τέλος, στο 66′ η ομάδα του Ανιγκό διεύρυνε το σκορ σε 2-0 με όμορφο γκολ του εξαιρετικού Γιακουμάκη.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (91′ Ομπιόρα), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (60′ Μπελγκαζουανί), Μαρκόβσκι.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αναστασίου, Ιωάννου (58′ Αντέτζο), Γρομητσάρης, Γεωργίου, Σιόντης (80′ Αρτυματάς), Μπαλάφας, Επστάιν (70′ Παμλίδης), Ρόλε, Τουράμ.

—-

Αργησε να ξυπνήσει ο Ατρόμητος 

Το γκολ της Λαμίας στο 55’ με τον Πίτι «ξύπνησε» τον Ατρόμητο, που ισοφάρισε με… δώρο των γηπεδούχων, αλλά οι Περιστεριώτες, αν και έχασαν ευκαιρίες, έμειναν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι, παρότι πήραν προβάδισμα στο σκορ με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Πίτι, ο οποίος στο 37΄ είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Ακόστα, κινδύνευσαν σοβαρά να χάσουν το παιχνίδι, καθώς η αποβολή του Μπούτνικ στο 65΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα άλλαξε τα δεδομένα.

Η ομάδα του Κάναντι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες προς το τέλος του αγώνα για να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Στο 70΄ ύστερα από βαθιά μπαλιά στην άμυνα της Λαμίας, ο Παπαδόπουλος έκανε ανούσια έξοδο, δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Πριντέτα και η μπάλα, που δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Ντιγκινί, ο οποίος με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Πριντέτα (74′ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (37′ λ. τρ. Πίτι), Βάντερσον (84′ Καραγιάννης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπούντνικ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (80′ Σάκιτς), Χατζηϊσαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (69′ Ούμπιδες), Ντιγκινί, Βασιλακάκης (69′ Μπρούνο Φελίπε), Ουάρντα, Ντάουντα.

—-

Τα βρήκε σκούρα ο Αρης με τη Σπάρτη (1-0)

Απόσταση… ασφαλείας! Την προέλασή του προς τη Σούπερ Λίγκα συνέχισε ο Αρης, ο οποίος δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε την αντίδραση της Σπάρτης με 1-0. Εκμεταλλευόμενος και την ισοπαλία της Παναχαϊκής με τον Πανσερραϊκό (1-1), η ομάδα του Δημήτρη Σπανού απέκτησε αέρα πέντε βαθμών. Οι «κίτρινοι» πίεζαν από το ξεκίνημα για το γκολ, αλλά ο Αστέριος Γιακουμής έκανε σημαντικές επεμβάσεις. 

Οι Λάκωνες προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, έχοντας κάποιες καλές στιγμές. Στο 73’ όμως ο Δεληζήσης (φωτό) με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Βαλεριάνου, πέτυχε το 1-0 για τον Αρη, σκορ που διατηρήθηκε ως το φινάλε. 

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής έχουν ως εξής: Αρης – Σπάρτη 1-0, Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου 1-0, Εργοτέλης – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0, Παναχαϊκή – Πανσερραϊκός 1-1, Βέροια – Δόξα Δράμας 0-2, Αχαρναϊκός – ΟΦΗ 0-3 α.α. Σήμερα παίζουν τα Καραϊσκάκης – Παναιγιάλειος (15.00) και Καλλιθέα – Αιγινιακός (15.00), ενώ την Τετάρτη (7/2) αναμετρώνται ο Κισσαμικός και τα Τρίκαλα (15.00).

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...