Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ρίχνουν «στην πυρά» Μίκη και συλλαλητήριο

❱❱ Επιχείρηση απαξίωσης του συνθέτη και «σμίκρυνσης» του πλήθους που κατέκλυσε το κέντρο της ΑθήναςΜε άκομψες ως προκλητικές κινήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί την πρωτοφανή λαϊκή αποδοκιμασία από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, προσπαθώντας να μικρύνει αφενός το μέγα πλήθος και αφετέρου τον συγκλονιστικό Μίκη Θεοδωράκη.

Το Μαξίμου επιδίδεται από προχθές σε κυνήγι μαγισσών παραδίδοντας στην πυρά όσους… τόλμησαν να διαδηλώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αρχικά με τη γεμάτη ειρωνείες και χωρίς σεβασμό στον λαϊκό παράγοντα ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού μετά το πέρας του συλλαλητηρίου.

Χθες ακολούθησε νέα σειρά απαράδεκτων παρεμβάσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που απαξίωναν τους πάντες και ειδικά τον Μίκη με την τεράστια προσφορά στον τόπο και στον πολιτισμό, ο οποίος προκάλεσε σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα είπε περί «εθνομηδενιστών» και «αριστερότροφου φασισμού».

Ο Τζανακόπουλος

«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και στο παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον 92χρονο συνθέτη. «Αθλια ομιλία αίσχιστου είδους» τη χαρακτήρισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, προσθέτοντας ότι οι αναφορές του «βασίζονταν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι οι κακοί ξένοι θα μας πάρουν τη Μακεδονία».

«Δεν συγχωρώ στον Μίκη Θεοδωράκη, παρά τους αγώνες του, ότι ήταν δίπλα σε έναν κύριο που έκανε ακροδεξιό χαιρετισμό. Τον εκτιμώ, έχει δώσει παρά πολλά σε δύσκολες εποχές, αλλά δεν του το συγχωρώ αυτό. Πρέπει οι άνθρωποι κάθε φορά να διαχωρίζουν τη θέση τους με ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Η Ιστορία θα δείξει αν κάνουμε λάθος εμείς ή ο Μίκης Θεοδωράκης» δήλωσε η Εύη Καρακώστα. Τη λογική της διαίρεσης του λαού επέλεξε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης: «Συμμετείχε ένα τμήμα του λαού με συγκεκριμένες απόψεις και αποχρώσεις» είπε για το συλλαλητήριο, θέλοντας να ταυτίσει τους διαδηλωτές με δεξιών αποχρώσεων πολιτικούς χώρους, παραποιώντας την αλήθεια, που είναι ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν πολίτες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

f3Συγκίνησε με το «Μακεδονία ξακουστή» ο μικρός «πρίγκιπας» της Νένας Χρονοπούλου

Περήφανη μαμά, περήφανη Ελληνίδα! Συγκίνησε ο γιος της Νένας Χρονοπούλου, Χρήστος, με την εμφάνισή του στα social media, όπου τραγουδούσε το πατριωτικό «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα». Διστακτικός, με τα μαγουλάκια του κόκκινα από ντροπή, ο με ειδικές ικανότητες «πρίγκιπας» της ηθοποιού κέρδισε χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την αθωότητα των ματιών του και τη σκληρή προσπάθεια να αρθρώσει σωστά τους στίχους. Ο 13χρονος μαθητής αρχικά έδειχνε αμήχανος, αλλά με την παρότρυνση των γονιών του, της Νένας Χρονοπούλου και του Τάσου Μητρόπουλου, πήρε θάρρος και τα κατάφερε!

Η ηθοποιός με αφορμή το πείσμα, την τόλμη και την αγγελική καρδιά του μονάκριβού της, έγραψε ένα κείμενο για τη Μακεδονία που σπάει… κόκαλα: «Υπομονή, υπομονή αλλά μη μας πατάς και τον κάλο, ρε άνθρωπε. Προσπαθούμε τόσα χρόνια από τότε που μπήκαμε στην Ευρώπη να το παίξουμε υπεράνω και πολιτισμένοι με τον ευρωπαϊκό δικό σας τρόπο, γιατί εμείς από πολιτισμό γνωρίζαμε από πολύ παλιά» έγραψε και συνέχισε: «Πώς μπορεί Ελληνας πατριώτης, που κυλάει στις φλέβες του αίμα ελληνικό και γνωρίζει την Ιστορία του τόπου του, να προτείνει αβίαστα και δίχως ίχνος ντροπής δημόσια να χρησιμοποιήσει ένας ξένος τόπος όνομα ελληνικό;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων.

«Εσβησε» 72χρονος που λιποθύμησε στη συγκέντρωση

Από ένα τραγικό περιστατικό σημαδεύτηκε το κυριακάτικο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, καθώς ένας 72χρονος διαδηλωτής, ο οποίος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία πνοή του στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου είχε μεταφερθεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν μέλος τοπικής οργάνωσης κόμματος στο Κερατσίνι και είχε πάει με άλλα στελέχη της στο κέντρο της Αθήνας. Κάποια στιγμή ένιωσε έντονη αδιαθεσία εξαιτίας της πολυκοσμίας και κατέρρευσε στον δρόμο. Οι φίλοι του 72χρονου προσπάθησαν αρχικά να τον βοηθήσουν και, βλέποντας ότι δεν συνέρχεται, κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένα ασθενοφόρο κατάφερε να περάσει μέσα από το πλήθος και να παραλάβει τον άτυχο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών, ο 72χρονος, που αντιμετώπιζε από καιρό καρδιολογικά προβλήματα, δεν μπόρεσε να επανέλθει και κατέληξε, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια και τους φίλους του.

Αλλα λέει ο Τόσκας και άλλα οι αστυνομικοί

f4Ακριβής αριθμός που δόθηκε βάσει των στοιχείων που υπολογίζονται σε κάθε συγκέντρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες είναι κατά τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα (φωτό) ο αριθμός των 140.000 ατόμων που υποστηρίζεται ότι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ο υπουργός εξήγησε ότι στο βίντεο δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία λόγω λανθασμένων ρυθμίσεων της κάμερας και σβήστηκαν επειδή ως ημερομηνία φαινόταν η 1η Ιανουαρίου. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, στις 14.55. Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο κόσμος ξεπερνούσε το εκατομμύριο, επισήμανε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα έφτανε μέχρι τους Αμπελοκήπους, καλύπτοντας όλη τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος αμφισβητεί ανοιχτά την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.

«Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ; Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο λαός να εκφραστεί με ασφάλεια» έγραψε στο facebook με μια πανοραμική φωτογραφία του πλήθους στο Σύνταγμα.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...