Φουντώνει το θρίλερ!

❱❱ Τρεις μάρτυρες στις ΗΠΑ κατέθεσαν ότι η Novartis χειραγωγούσε τις αποφάσεις συγκεκριμένων πολιτικώνΠολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα κατονόμασαν και οι τρεις μάρτυρες που εξέτασαν οι αμερικανικές Αρχές, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Παύλο Σαράκη, που αποκάλυψε ότι πρόκειται για ορισμένα από τα δέκα πρόσωπα στα οποία έχουν αναφερθεί οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν στην Ελλάδα. Ομως, οι καταθέσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, καθώς δεν έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές. 

Αυτό που υποστήριξαν οι πελάτες του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος υπενθυμίζει ότι το κουβάρι της υπόθεσης Novartis ξεκίνησε στις ΗΠΑ από αυτούς, είναι ότι η εταιρία Novartis χειραγωγούσε τις αποφάσεις των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων!

Την ίδια ώρα, τα αποσπάσματα των επίμαχων καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τους κωδικούς «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», που βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας, προκαλούν ίλιγγο και παραπέμπουν σε ένα πρωτοφανές πολιτικό θρίλερ.
Ειδικότερα ο «Μάξιμος Σαράφης» καταθέτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, εμπλέκοντας τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λιντζέρη. Για τον κ. Αβραμόπουλο ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι μόνο για την παραγγελία των εμβολίων για τον ιό H1N1 ο τότε υπουργός Υγείας «αποκλείεται να έλαβε δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ».

Αναφέρεται, επίσης, σε «σκάνδαλο» στον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό HIV, το μεγαλύτερο, κατά τη γνώμη του, στον χώρο της Υγείας. «Αφορούσε τον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για τον μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό HIV επί υπουργίας Αβραμόπουλου. Τα συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ τα διαθέτουν μόνο οι εταιρίες Roche και Chiron, που ανήκει στον όμιλο Novartis» κατέθεσε, ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει: «Θεωρώ αδύνατο στη συγκεκριμένη περίπτωση να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40.000.000 ευρώ».

Τιμολόγηση

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε ότι βοήθησε στην τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων με τη βοήθεια της εταιρίας Prestige και των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Το Βήμα» Νίκου Χασαπόπουλου (κουμπάρος του Ανδρέα Λοβέρδου) και Ελενας Φυντανίδου.

«Η συγκεκριμένη εταιρία έλαβε από τη Novartis Ελλάς έργα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε διάρκεια μίας διετίας προκειμένου μεταξύ άλλων: α) να προωθηθεί σε επίπεδο δημοσιότητας η κατ’ εξαίρεση τιμολόγηση των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων μέσα στον Αύγουστο του 2011, β) να καλλιεργηθεί η θετική πολιτική εικόνα του Α. Λοβέρδου, γ) να καλλιεργηθεί ομοίως η θετική εικόνα του Κων. Φρουζή ως υποψηφίου για την προεδρία του ΣΦΕΕ (έγινε πρόεδρος τον Μάρτιο 2012). Θεωρώ ότι το ύψος του δώρου που έλαβε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λοβέρδος δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά».

Αναφορικά με τον Αδωνι Γεωργιάδη τονίζει χαρακτηριστικά ότι «χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από τη Νovartis εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω τηλεπωλήσεων», ενώ τον Ανδρέα Λιντζέρη ονομάζει «ταμία» του Βαγγέλη Βενιζέλου. «Για όλες τις εξυπηρετήσεις που προσέφερε στη Νovartis, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του, ο κ. Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ» κατέθεσε o μάρτυς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ