Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Ανεγκέφαλος όχλος» ο λαός που φώναξε για τη Μακεδονία

❱❱ Απίστευτη άποψη για τα συλλαλητήρια από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα ΔουζίναΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Ωραίοι οι συριζαίοι. Κατά πού βολεύει κάνουν τις αναλύσεις τους… Οταν μαζεύονται στις πλατείες οι «δικοί τους Αγανακτισμένοι», είναι σκεπτόμενο πλήθος και, όταν συγκεντρώνονται οι άλλοι, είναι «όχλος», και μάλιστα ανεγκέφαλος.

Την άποψη αυτή, που υποστήριξε προχθές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενστερνίζεται και ο βουλευτής του Κώστας Δουζίνας, που αρθρογράφησε «σφάζοντας τον όχλο με το βαμβάκι»!

Λέει λοιπόν ο Δουζίνας: «Πρέπει να διαχωρίσουμε το πλήθος των Αγανακτισμένων από αυτό του συλλαλητηρίου. Χαρακτηριστικό των Αγανακτισμένων ήταν η ομιλία, ενώ του συλλαλητηρίου η αφωνία. Κάποιος μιλάει, το πλήθος ακούει. Η ομιλία καταδικάζει τους συγκεντρωμένους σε φίμωση, αφού πρέπει να χειροκροτούν, να κραυγάζουν, να επιδοκιμάζουν τον ομιλητή και να αποδοκιμάζουν τους αντιπάλους. Η βουβαμάρα του πλήθους, η παρουσίασή του στις τηλεοράσεις ως ενωμένου, μαζικού, επευφημούντος αλλά μη σκεπτόμενου είναι ο λόγος ύπαρξής του. Οι

Αγανακτισμένοι ήταν το αντίθετο από κάθε άποψη. Αποτελούσαν μια συναισθηματικά έντονη συνεύρεση σε χώρο και χρόνο πολιτών που σκέπτονται, συζητούν και ασχολούνται με τα κοινά, ακόμη καλύτερα που ορίζουν τι είναι κοινό, κοινό καλό, κοινό συμφέρον».
Κοίτα ποιοι μιλάνε τώρα! Και που μίλησαν οι Αγανακτισμένοι, και που όρισαν το κοινό καλό, όπως λέτε, βουλευτά μου, τους άκουσε κανείς; Μήπως τους άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί, απ’ όσο θυμάμαι, στα παλαιότερα αμπέχονά σας τους γράψατε!

Εξι γυναίκες στο πλευρό του Κύπριου Προέδρου

❱❱Γυναικεία υπόθεση η κυπριακή κυβέρνηση έτσι όπως την αποφάσισε χθες ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Εξι γυναίκες σε ένα σύνολο υπουργικού συμβουλίου με συνολικά 13 άτομα. Δηλαδή οι μισοί είναι γυναίκες.
Αυτό θα πει ισότητα των δύο φύλων στην πράξη και όχι στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Μικρό, ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και πολύ θηλυκό.

Οι γυναίκες λοιπόν της νέας κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι οι εξής: Η Βασιλική Αναστασιάδου, υπουργός Μεταφορών, η Ζέτα Αιμιλιάδου, υπουργός Εργασίας και Πρόνοιας, η Νατάσα Πηλείδου, υφυπουργός Ναυτιλίας, η Κλέλια Βασιλείου, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, η Ιωάννα Παναγιώτου, επίτροπος Περιβάλλοντος, και η Ιωσηφίνα Αντωνίου, επίτροπος Ισότητας. Λάτρης του ωραίου φύλου ο Πρόεδρος και το δείχνει.

kyriakos img 5097

❱❱Μπορεί στην Ολομέλεια αρκετές φορές τις εντυπώσεις να τις κερδίζει ο Αλέξης Τσίπρας στις αντιπαραθέσεις του με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως στο πεζοδρόμιο ο Κυριάκος είναι άπιαστος. Οι περιοδείες του είναι μες στη ζωντάνια και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, ολοένα και περισσότερο, όπως μας λένε όσοι βρέθηκαν σε κάποιες από αυτές. Η τελευταία στην Εύβοια, και παρά τη Novartis, έσκισε. Ο Κυριάκος κερδίζει στην κατ’ ιδίαν επαφή. Λίγο με τα εσωκομματικά πρέπει να βρει μπούσουλα.\

«Χρήσιμος ηλίθιος» ο Γιάννης Μπουτάρηςesr 1402 008 cmyk

❱❱Τι πίνει και δεν μας δίνει ο Μπουτάρης; «Λυπάμαι για τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, προκειμένου να πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος, επιλέγει να παίξει τον ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όσοι έπαιξαν αυτόν τον ρόλο χρήσιμοι ήταν για λίγο καιρό μόνο, μετά παρέμειναν απλώς ηλίθιοι» δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το έχει παρατραβήξει ο Μπουτάρης όμως ειδικά μετά τα όσα απίθανα είπε περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης». Πού είναι ο γιος του ο Στέλιος να του τραβήξει λιγάκι τα γκέμια; 

(!)

thavmastiko img 5096

Εκθεση με ποιήματα, κριτικά δοκίμια, άρθρα, χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα και οπτικοακουστικά τεκμήρια, τα οποία προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του ποιητή -όπως το ταξινόμησε ο γιος του ο Ανέστης-, εγκαινίασε ο Νίκος Βούτσης στο Ιδρυμα της Βουλής, στην οδό Σέκερη.
«Το θέμα είναι τώρα τι λες. Η ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη» είναι ο τίτλος του ιστορικού λογοτεχνικού αφιερώματος. Ο γιος του Ανέστης, ποιητής και ο ίδιος, όπως ο πατέρας του, ήταν εκεί μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής. «Τον Αναγνωστάκη τον μνημονεύουμε συνήθως ως πολιτικό ποιητή. Και ασφαλώς υπήρξε ον πολιτικό, με όλη τη σημασία της λέξης. Στρατευμένος στην Αριστερά αγωνίστηκε με πάθος για τις ιδέες του, καταβάλλοντας βαρύ προσωπικό τίμημα» είπε για τον ποιητή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...