Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Η Εφη Αχτσιόγλου έχει πέραση και εκτός Ελλάδας

❱❱ Η υπουργός Εργασίας θάμπωσε τον Πορτογάλο ομόλογό τηςΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Η Εφη Αχτσιόγλου συνάντησε τον Πορτογάλο ομόλογό της υπουργό Εργασίας José António Vieira da Silva και, όπως έμαθα, τον γοήτευσε τόσο που μετά τη συνάντησή τους εκείνος μιλούσε με κολακευτικά λόγια για την όμορφη Ελληνίδα υπουργίνα…
Πάντως, στα ουσιώδη της συνάντησης, η Εφη Αχτσιόγλου αντάλλαξε απόψεις με τον Πορτογάλο υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του ξέφυγε από τον κλοιό της τεράστιας ανεργίας και των προβλημάτων.

img 5101

«Συζητήσαμε για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, καθώς και για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας, δεδομένης και της εμπειρίας της Πορτογαλίας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» δήλωσε η υπουργός Εργασίας. Γλυκιά και θεσμική, ταυτόχρονα με τη φρεσκάδα κοριτσιού, θάμπωσε τους Πορτογάλους. Τώρα, για τους Ελληνες εργαζομένους δεν παίρνω όρκο…

❱❱Ο πρωθυπουργός ανοίγει θέσεις εργασίας για να επιστρέψουν οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό. Ισως γι’ αυτό χθες σωρηδόν έκλειναν εισιτήρια για Ελλάδα οι επιστήμονες που ζουν έξω… Στα γκισέ των αεροπορικών, λέει, γινόταν χαμός, καθώς όλοι έμαθαν ότι «η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό, μέσω του Ιδρύματος Ερευνας και Καινοτομίας, με χρηματοδότηση 240.000.000 ευρώ».

Σημειώνεται, όπως μας πληροφορεί ο πρωθυπουργός, ότι δημιουργούνται 1.100 νέες θέσεις ερευνητών σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, και στηρίζονται οι καινοτόμες επιχειρήσεις με το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών, με κίνητρα επενδύσεων, με φοροαπαλλαγή για ερευνητικές δαπάνες. Βουρ, λοιπόν, ολοταχώς για την ανάπτυξη.

Ο άγιος Βαλεντίνος δεν αγγίζει Δένδια και Ψωμιάδη

dsc 0397

❱❱«Εστειλες λουλούδια στη γυναίκα σου;» ρώτησα τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι μονίμως ερωτευμένος με τη σύζυγό του Δάφνη! Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός ήταν αφοπλιστικός στη απάντησή του: «Δεν κάνω τέτοια» μου είπε. «Δεν μου αρέσει η μέρα…»! Αντι-Βαλεντίνος, λοιπόν, ο Νίκος Δένδιας, οπότε η Δάφνη του δεν πήρε λουλουδάκια με καρδούλες χθες.

1665084

Το ίδιο είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης , που δεν γιορτάζει τον έρωτα στις 14, αλλά κάθε μέρα και όπως είπε με φιλοσοφική προσέγγιση: «Χωρίς φαντασία ο έρωτας δεν έχει μέλλον, γι’ αυτό και η ζωή είναι ένα λουλούδι και ο έρωτας το μέλι του, όχι μόνο στις 14 Φεβρουαρίου αλλά 365 μέρες για όσους ξέρουν».

(!)

10695181

Διαβάζουν καλά τα ωραία μου πράσινα ματάκια; Αναγορεύεται, λέει, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την ερχόμενη Πέμπτη, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. Επειδή εξεπλάγην με τη φαεινή ιδέα του πανεπιστημίου, έψαξα να βρω τον λόγο κι έμαθα, λοιπόν, ότι γίνεται για τη συμβολή που είχαν οι Ρώσοι, με το λεγόμενο ρωσικό τάγμα, στην απελευθέρωση της χώρας, καθώς και τη συμμετοχή τους στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου…
Αυτός είναι, λέει, ο λόγος! Πώς σας ήρθε, παιδιά; Και να πει κανείς ότι θα έρθει ο Βλαντιμίρ να αναγορευθεί ο ίδιος, να το δικαιολογήσουμε κάπως. Αλλά, έτσι, στο ξεκούδουνο; Μαθαίνω ότι οι προηγούμενες διοικήσεις του πανεπιστημίου χλεύασαν στο άκουσμα της είδησης, αλλά περί ορέξεως… Πούτιν!

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...