Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η stylish Μαρέβα αντέχει τους «κεραυνούς»

❱❱ Η πικρία της κυρίας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη μετά την επίθεση με γκαζάκια
❱❱ Εχθρικό περιβάλλον στην Ελλάδα για τις επιτυχημένες γυναίκες που οι άνδρες τους έχουν ηγετικούς ρόλουςΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

marevaΛίγα 24ωρα μετά την επίθεση με γκαζάκια από αγνώστους που χτύπησαν την έδρα της επιχείρησης ενδυμάτων Zeus+Dione που διατηρεί στην οδό Τάκη στου Ψυρρή, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη εξέφρασε την πικρία της για τη στοχοποίησή της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τη μέρα που ο σύζυγός μου Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη στην ηγεσία της Ν.Δ. βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου σε όλα τα επίπεδα. Θέλουν να πλήξουν τον σύζυγό μου και χτυπούν εμένα».

Εκτός από πικρία για την επίθεση που δέχτηκε, τα λεγόμενά της κρύβουν και μια αλήθεια, που είναι -δυστυχώς- κυρίως ελληνικό φαινόμενο: Υπάρχει φθόνος για τις επιτυχημένες γυναίκες οι σύζυγοι των οποίων κατέχουν ηγετικούς ρόλους, κυρίως στην πολιτική. Μάλιστα, η ίδια είχε μιλήσει για «ανθρωποφαγία» σε ανύποπτο χρόνο, πριν από λίγο καιρό, όταν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρόσφερε στη Zeus τον αύλειο χώρο του Ηρωδείου για επίδειξη μόδας και η εταιρία ακύρωσε τη συμμετοχή της.

«Για να αποφύγουμε να μετατραπεί μια πολιτιστική και καλλιτεχνική εκδήλωση σε πεδίο άγονης πολιτικής επίθεσης με χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας…» είχε εξηγήσει τότε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Αν, όμως, η Μαρέβα ήταν μια νοικοκυρά που βίωνε την καθημερινότητά της μαγειρεύοντας υπομονετικά στην κουζίνα της, μάλλον δεν θα ενοχλούσε κανέναν! Από τη στιγμή, όμως, που συγκεντρώνει τις πολύ χαρακτηριστικές ιδιότητες της συζύγου του αρχηγού της αντιπολίτευσης και της επιχειρηματία που αναπτύσσεται ραγδαία, παρά την κρίση, αυτομάτως καθίσταται «εχθρός» και αρχίζει η αμφισβήτηση! «Πώς τα καταφέρνει;», «Ποιος τη βοηθάει;», «Γιατί αυτή και όχι εγώ;», «Θα υπήρχε χωρίς πολιτικές πλάτες;» είναι τα γεμάτα φθόνο, ζήλια και αρνητική κριτική ερωτήματα που συνοδεύουν ό,τι καλό μπορεί να κάνει μια γυναίκα. Ομως η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν χρειάστηκε το συζυγικό επώνυμο για να αναπτύξει την επιχειρηματική φαντασία της και να την υλοποιήσει με επιτυχία. Εχει αρχίσει από πολύ νωρίς να φτιάχνει τη ζωή της. Αφού πέρασε από την αφρόκρεμα των πανεπιστημίων, με πτυχία από αυτό της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες και από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία, με τελευταίο σταθμό το Χάρβαρντ και τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, ανοίχτηκε πολύ γρήγορα στον τραπεζικό και τον επιχειρηματικό χώρο.

Το 1996 η Μαρέβα άρχισε να εργάζεται στην Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε τη MG Capital Advisors S.A. (Wealth Management, Deal Οrigination και Private Εquity) και το 2010 την Eternia Capital (επενδύσεις Hedge Fund). Επειτα, μέσα στην κρίση, πήρε την απόφαση να στήσει τη δική της επιχείρηση μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα. Ετσι, το 2012 λάνσαραν τη Zeus+Dione, εταιρία που δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Αποδείχτηκε ότι έκαναν καλά…

Η δραστήρια, πολωνικής καταγωγής, Μαρέβα Γκραμπόφσκι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ο ένας παππούς της ήταν Αιγυπτιώτης και ο άλλος Πολωνός, ονόματι Ματίας Γκραμπόφσκι, με δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία. Ο γιος του και πατέρας της Μαρέβα συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες της οικογένειας με έδρα το Λονδίνο.

Στην πορεία της η Μαρέβα διαμορφώνει σταδιακά μια πολύ ισχυρή και ανεξάρτητη προσωπικότητα, που δεν «μασάει» από εμπόδια. Κι αυτό θα αποδειχθεί πολύτιμο όταν έρθει αντιμέτωπη με την παραδοσιακή πολιτική οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τον πρόεδρο της Ν.Δ. συναντήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν και οι δύο έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές στο Χάρβαρντ, και γρήγορα ερωτεύθηκαν.

«Ημουν συγκεντρωμένη στις σπουδές. Τα χρήματα στη ζωή του ανθρώπου δεν παίζουν καθοριστικό λόγο. Σήμερα τα έχεις και αύριο κάτι συμβαίνει και τα χάνεις. Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι οι σπουδές, η μόρφωση» είχε πει σε μια συνέντευξη που είχε δώσει μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιοδικό «L’ Officiel», αναφερόμενη στην περίοδο της γνωριμίας τους. Περνώντας από σαράντα κύματα, ώσπου η οικογένεια Μητσοτάκη να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν ήταν η κλασική Ελληνίδα νύφη, εκείνη κατάφερε να κρατήσει ζωντανή τη σχέση της με τον Κυριάκο. Ο γάμος τους γίνεται το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα. Κάνουν τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη και η Zeus + Dione έρχεται στην πορεία.

Το brand, που έχει γνωρίσει μεγάλη αναγνώριση τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια. Ομως ήδη μετρά 55 πόλεις του κόσμου στις οποίες έχει αναπτύξει το δίκτυό του. Τη βραδιά πριν από την επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρησή της η Μαρέβα Μητσοτάκη βρισκόταν στο Σουφλί, απ’ όπου προμηθεύεται υφάσματα από μετάξι. Λίγες ώρες μετά το Zeus καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο.

4371107

«Επίθεση σήμερα το πρωί με γκαζάκια στο γραφείο της συζύγου μου. Εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους, που έχουν βέβαια στόχο να πλήξουν έμενα. Δεν τους φοβόμαστε και δεν θα τους περάσει!» δήλωσε τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας μια μεγάλη πολιτική συζήτηση για την οικογενειακή ευθύνη στην πολιτική, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...