Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ωρα μηδέν για τα «κόκκινα» δάνεια

❱❱ Οι τράπεζες μετατρέπουν τους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές στο ίδιο το σπίτι τουςΕνοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι ενδέχεται να γίνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με «κόκκινα» δάνεια. 

Οι τράπεζες καλούν τους δανειολήπτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους, που είναι συνδεδεμένα με ενυπόθηκα «κόκκινα» δάνεια, με δέλεαρ την καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής τους, αλλά και την παραμονή στο σπίτι τους, καταβάλλοντας ενοίκιο στις τράπεζες. Τα συμβολαιογραφικά έξοδα, πάντως, βαραίνουν τον οφειλέτη.

Με τους πλειστηριασμούς να κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπερχρεωμένων πολιτών και την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να παίρνει «φωτιά» από αύριο, οι διοικήσεις των τραπεζών πιέζουν τους οφειλέτες να επιλέξουν το λιγότερο κακό σενάριο μεταξύ του πλειστηριασμού και της εθελοντικής παράδοσης του ακινήτου.

Οι τράπεζες ζητούν από τους υπερχρεωμένους πολίτες, που έχουν υποθηκεύσει κάποιο ακίνητο ως εγγύηση για το δάνειό τους, να το παραδώσουν ή να το πουλήσουν σε αυτές, προκειμένου να εξοφληθεί ή να μειωθεί η οφειλή τους.
Σε περίπτωση που αποφασίσουν να το πουλήσουν τους δίνεται η επιλογή να μείνουν για ένα χρονικό διάστημα στο σπίτι τους, καταβάλλοντας ενοίκιο στην τράπεζα.

Ουσιαστικά δηλαδή ο δανειολήπτης μετατρέπεται από ιδιοκτήτης σε ενοικιαστής στο ίδιο του το σπίτι, με τη μίσθωση να μην είναι εσαεί, παρά μόνο για ορισμένη χρονική περίοδο. Η τράπεζα θα υπολογίζει την εμπορική αξία του ακινήτου και θα αφαιρεί το ποσό από την οφειλή του δανειολήπτη. Για το υπόλοιπο της οφειλής θα οριστεί μηνιαία δόση, που θα πληρώνεται ως ενοίκιο από τον δανειολήπτη προς την τράπεζα, προκειμένου να παραμείνει στο σπίτι του.

Επιβαρύνσεις

Με αυτόν τον τρόπο ο δανειολήπτης θα μειώσει την οφειλή του, θα παραμείνει στο σπίτι του και θα απαλλαγεί από επιπλέον επιβαρύνσεις, όπως από ΕΝΦΙΑ.
Δεν είναι ξεκάθαρο όμως ποιο θα είναι το ύψος του μηναίου ενοικίου, για πόσο καιρό θα μπορεί κάποιος να μείνει στο σπίτι του, τι γίνεται σε περίπτωση που δεν καταβληθεί έναν μήνα, αλλά και ποιος θα αναλάβει το κόστος επισκευής σε περίπτωση κάποιας βλάβης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...