Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

«Διαστημάνθρωποι», τσίπουρα και όμορφες τσελιγκοπούλες

❱❱ Πώς τίμησαν τον βασιλιά  Καρνάβαλο φέτος οι πολιτικοίΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Ακομπλεξάριστοι πολιτικοί διασκέδασαν στο φουλ τις Απόκριες, που ήδη ανήκουν στην ιστορία… Πρώτος και καλύτερος, ο Γιώργος Κατσιαντώνης, βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, που κάθε χρόνο δίνει το «παρών» στο διάσημο καρναβάλι του νομού του, στον Τύρναβο.

f1 katsiantonis

Ο Γιώργος ντύθηκε διαστημάνθρωπος, πήρε τον γιο του Νικόλα από το χεράκι και παρήλασαν παρέα με δεκάδες κόσμου. Συμμετείχε «δόξη και τιμή» στο γκρουπ «Τσαρικά Μπολσόι»! Οι φίλοι του το χάρηκαν και οι φωτογραφίες με τις ευχές για «καλή Σαρακοστή» έδιναν και έπαιρναν.
«Ψηφιακά» όμως προτίμησε να «ντυθεί» η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, η οποία χρησιμοποίησε τη σχετική εφαρμογή του κινητού της για να δει «πώς θα ήταν εάν ντυνόταν»… Και ήταν ωραία!

f2 markou

Η Γεωργία Γεννιά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην ντύθηκε, αλλά τίμησε με την παρουσία της το Καρναβάλι στα Μέθανα και οι καρναβαλιστές με τη σειρά τους της έδειξαν την αγάπη τους. Η Γεωργία έκανε Κούλουμα στον Πόρο.

f3 gennia

Ούτε όμως ο μακεδονάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έλειψε από τα καρναβάλια. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δέχθηκε στο γραφείο του τους νεαρούς με τις μακεδονίτικες στολές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

f5 katsis

Ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε την Καθαρά Δευτέρα στο χωριό Καστρί παρακολουθώντας τον παραδοσιακό γάμο και συγχρόνως γεύτηκε λαγάνα και ταραμοσαλάτα. Και η Θεοδώρα Τζάκρη στον νομό της, παρέα με τους… τσολιάδες της και τις… τσελιγκοπούλες.

f6 tzakri

Στην Ηπειρο και δη στα Πράμαντα την τιμητική του είχε ο πρωθυπουργός. Οι ντόπιοι έντυσαν το αγροτικό τους με το σύνθημα «Στην Πράμαντα πίνουμε τσίπρα»! Φυσικά, αφού το τσίπουρο στην τοπική διάλεκτο «κόβεται» και γίνεται τσίπρο! Στην υγειά σας, παιδιά. Και του χρόνου.

f7 0

Ο ρομαντικός Σταύρος «επέστρεψε» στο 1983

f9 theodorakis img 5159

❱❱Το μυαλό του Σταύρου γύρισε στην Καθαρά Δευτέρα του 1983. Ρομαντικός όπως πάντα, θυμήθηκε τα παλιά, τότε που 20χρονο αγόρι πετούσε χαρταετό κι έκανε Κούλουμα στρώνοντας κουβερτούλα στο γρασίδι… Λέει λοιπόν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «…Ο αετός περίμενε όρθιος στη σαλονοτραπεζαρία από μέρες. Χαρτί εφημερίδας, καλάμια σχισμένα στα δύο και αλευρόκολλα. Μετά ανακαλύψαμε τα γυαλιστερά χαρτιά και την UHU, αλλά η ουρά έμεινε πάντα με εφημερίδες. Η Καθαρά Δευτέρα ήταν η μέρα των φτωχών. Δεν λέω για τον χαρταετό αλλά για την κουβέρτα που στρώναμε στο χώμα. Ταραμοσαλάτα από κόκκινο ταραμά, λαγάνα, χαλβάς, τουρσί, αγγούρια, ντομάτες, ελιές, ντολμαδάκια. Αντε και μια κονσέρβα καλαμαράκια – αυτά στο κόκκινο τενεκεδάκι…»

Μόνο η «Τράτα» τα… έχωσε στον Τσίπρα στη Σκύρο

f8 mono ton tsipra

❱❱Ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε τη Σκύρο για το τριήμερο. Συν «γυναιξί και τέκνοις» απόλαυσε το ντόπιο καρναβάλι. Το παράδοξο είναι ότι οι πολίτες, που κατά τα άλλα γκρινιάζουν ιδιωτικά αλλά και όταν ερωτώνται στις δημοσκοπήσεις για την πολιτική Τσίπρα, επευφημούσαν και χαιρετούσαν τον πρωθυπουργό, σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Η μόνη κριτική που δέχθηκε ήταν από την «Τράτα», ένα παραδοσιακό τοπικό έθιμο στο οποίο γίνεται και απαγγελία σατιρικών στίχων. Γέλασε, το χάρηκε κι αυτό ήταν. Ακόμη και στη βόλτα που έκανε το βράδυ στα σοκάκια του χωριού όλοι ήταν μαζί του άψογοι κι ωραίοι! Τελικά φαίνεται πως η γκρίνια και η δυσαρέσκεια είναι μόνο στα δελτία ειδήσεων, και ίσως αυτό πρέπει να το προσέξει και ο Κυριάκος.

Βόλτα με τον Μπάτμαν και την Ωραία Κοιμωμένη

f10 anipsiia kollia

❱❱Η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια έχει, όπως λέει στη στήλη μας, τα πιο ωραία ανίψια του κόσμου, που φυσικά «βασανίζουν» τις μέρες και τις νύχτες της! Τα πήρε λοιπόν ντυμένα μασκαράδες (η μικρή Ωραία Κοιμωμένη και ο μικρός Μπάτμαν) και πήγαν βόλτα στην αποκριάτικη Αθήνα. Περήφανη η Βάσω, υπήρξε απλά συνοδός τους, αφού εκείνα όριζαν το πρόγραμμα. Αλλωστε οι Απόκριες για τα παιδιά δεν είναι;

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...