Καλούν τον Γιώργο Παπανδρέου να μιλήσει ως… ειδικός στη Βουλή για την κάνναβη

❱❱ Τις… επιστημονικές γνώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την κάνναβη αποφάσισε να επιστρατεύσει η Βουλή για να συνδράμει με αυτές στη σχετική συζήτηση επί του νομοσχεδίου! Η απόφαση-έκπληξη ελήφθη ύστερα από σχετικό αίτημα του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος ζήτησε να συμπεριληφθεί ο πρώην πρωθυπουργός στους φορείς που θα τοποθετηθούν, αίτημα που έγινε δεκτό από το προεδρείο.

Στο άκουσμα της πρότασης ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσων Φωτήλας ξέσπασε σε γέλια, με τον κ. Ψαριανό να απαντά: «Μη γελάτε, είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω»!

Η Ν.Δ. εξέφρασε αμφιβολίες ως προς τον πραγματικό σκοπό του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης να λειτουργήσει ως πρόσχημα για την απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης για ευφορικούς λόγους. Να καταθέσει έρευνες που θα εμπεριέχουν αδιάσειστα στοιχεία για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης ζήτησε από την κυβέρνηση η Χ.Α., ενώ το ΚΚΕ την κάλεσε να αποσύρει το νομοσχέδιο, με το οποίο, όπως είπε ο Μανώλης Συντυχάκης, «ανοίγει η πόρτα να βαπτίζεται το χασίσι θεραπεία και το τσιγαριλίκι φάρμακο».

Με την πρόταση για κλήση του πρωτοπόρου στην απενοχοποίηση της κάνναβης συντάχθηκε πάντως και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛ., που ξεκαθάρισε πως δεν έχει ακόμη απαντηθεί επιστημονικά κατά πόσο η φαρμακευτική κάνναβη διαφέρει από την ευφορική. «Αλλού βλέπω εγώ τις επενδύσεις, όχι εδώ…» είπε με νόημα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ