Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οταν οι υπάλληλοι της Βουλής κάνουν του… κεφαλιού τους

❱❱ Τα παραλειπόμενα της θυελλώδους ψηφοφορίας με φόντο το σκάνδαλο της Novartis

Aπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Πώς ήταν ο τίτλος παλαιότερης ταινίας που έλεγε «Κάποιος να τους προσέχει»; Αντιστοίχως και ο Νίκος Βούτσης θα πρέπει επιτέλους να πει: «Κάποιος να τους μαζέψει τα λουριά». 

Ο λόγος για ορισμένους υπαλλήλους της Βουλής, που, όπως παρατήρησε η στήλη αλλά έγινε αντιληπτό και από πολλούς άλλους, στην προχθεσινή ψηφοφορία για την προανακριτική της Novartis έδρασαν και πάλι ανεξέλεγκτα.
Για παράδειγμα, η περίφημη φράση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου «άι στο διάολο», που φέρεται ότι ειπώθηκε για τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, ενώ δόθηκε εντολή από το προεδρείο να μην περάσει στα πρακτικά της Βουλής, αυτή πέρασε κανονικότατα.

Τα πρακτικά

Επίσης, στο παρελθόν σε μια αντίστοιχη θορυβώδη Ολομέλεια όλοι θυμούνται τη Φώφη Γεννηματά να θέλει να παραδώσει έγγραφα για τα πρακτικά από τα έδρανα και, ενώ ο πρόεδρος, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δεν τα δεχόταν, οι υπάλληλοι πήγαν και τα πήραν!
Είναι μόνο δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας κατάστασης που περιγράφεται ως «χάσαμε την μπάλα, πρόεδρε…». Λίγο αυτά, λίγο η πίεση και οι μεγάλες καθυστερήσεις στον χρόνο διεξαγωγής της συζήτησης, έκαναν τα νεύρα του Βούτση «τσατάλια», κι αυτό ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές. Νομίζω ότι «το γαρ πολύ… της Αριστεράς γεννά παραφροσύνη»!

Ο «Ζορό» Ψωμιάδης χέρι χέριμε τον Καρατζαφέρη

ll

❱❱«Ξετσουτσούρεψε», που λέει κι ο λαός, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που, όπως γράφει η πρόσκληση που διαβάζουμε, θα κόψει την πίτα του κόμματός του στις 4 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Ο ΛΑΟΣ ανασταίνεται κι «ο πατριωτικός χώρος είναι εδώ» λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που φιλοδοξεί να παίξει κι αυτός ρόλο στις εκλογές, όταν και όποτε προκηρυχθούν. Πληροφορίες μας, μάλιστα, λένε ότι και άλλοι μικροί δεξιοί σχηματισμοί συζητούν μεταξύ τους για να κατέβουν μαζί στις εκλογές, κόβοντας δεξιά από τη Δεξιά!
Φαίνεται ότι μετά την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς θα έχουμε και ανασύσταση της πατριωτικής Δεξιάς. Πάντως, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα είναι εκεί. Παρών στην πίτα, και όχι μόνο σε αυτήν…

❱❱Σε δουλειά θα βρεθούν ξανά οι «σύντροφοι» του Κινήματος Αλλαγής, καθώς είναι ante portas για το ιδρυτικό συνέδριό τους, που θα γίνει από 16 έως 18 Μαρτίου. Ηδη συγκροτήθηκαν τα προσωρινά συντονιστικά ανά νομό, τα οποία αποτελούνται από τους γραμματείς και τους συντονιστές όλων των κομμάτων.
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του συνεδρίου θα γίνουν στις 4 Mαρτίου, με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κάθε καλλικρατικό δήμο και με έναν σταυρό επιλογής. Καταλαβαίνετε τώρα τι γίνεται από κάτω τους! Ολο το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ έχει βάλει τα δυνατά του για την τελική επικράτηση των δικών του. Ξεσηκώνονται μέχρι και οι πράσινες πέτρες στα ακρογιάλια!

Στον κόσμο των ρομπότ ο Τζιτζικώστας

gia 04 img 5176

❱❱Από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται «φροντιστής». Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ,σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αποφάσισε να υποστηρίξει φροντιστηριακά μαθήματα της Ακαδημίας Ρομποτικής και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκινώντας από τις Σέρρες.
Τα φροντιστήρια θα αφορούν τα παιδιά που θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στις νέες τεχνολογίες. Την ανακοίνωση αυτή έκανε στη βράβευση των νέων επιστημόνων που βγήκαν από την Ακαδημία Ρομποτικής – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, των οποίων η δουλειά διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του 2017. Τι να κάνει κι ο Αποστόλης… Τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις, αφού και το δικό του μωρό σε λίγο θα παίζει παιχνίδια στο τάμπλετ!

(!)

thavmastiko img 5177

Με την όμορφη Λάουρα Μπονοντσίνι, επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του facebook σε Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα και συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, συναντήθηκε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Η Λάουρα «διαφημίζει» μέσω της δουλειάς της την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι το facebook, εκτός από ψηφιακό εργαλείο, είναι και μια επικοινωνία πραγματική, σαν να είναι το απέναντι πρόσωπο μπροστά σου, και γι’ αυτό πρέπει να ξέρουμε τι λέμε και να είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Φαντάζομαι αυτά θα είπε και στον υπουργό Νίκο Παππά.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...