Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι Έλληνες το έριξαν στη φούντα λόγω της κρίσης!

❱❱ Απίστευτα επιχειρήματα από τον Παπανδρέου στη Βουλή για να πείσει ότι είναι λάθος η απαγόρευση της κάνναβηςΜόνο χρήση κάνναβης δεν έκανε στο Κοινοβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να πείσει τους βουλευτές ότι η απαγόρευσή της είναι λάθος! Αυτό που έκλεψε την παράσταση στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, όμως, ήταν ο ισχυρισμός του ότι η οικονομική κρίση και το Μνημόνιο (που ο ίδιος έφερε) έκανε τους Ελληνες… ναρκομανείς! 

«Ο Ελληνας πολίτης περνά μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής επιβάρυνσης και, λόγω αυτών των συνθηκών, αυξήθηκε η χρήση ουσιών!» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που κλήθηκε στη Βουλή για να δώσει τα φώτα του ως «εξπέρ» του θέματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, εμφανίστηκε ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της και ξεδίπλωσε τα επιχειρήματά του υπέρ της ελεύθερης χρήσης όχι μόνο για ιατρικούς λόγους, αλλά και για… απόλαυση! Εξήγησε, μάλιστα, ότι το χασίς είναι λιγότερο επικίνδυνο από το αλκοόλ και το τσιγάρο, και η χρήση του ενδείκνυται διά πάσαν νόσον, αφού επιδρά θετικά σε πολλές παθήσεις.

«Η κάνναβις είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες, πολύ μικρότερη είναι η επικινδυνότητά της ακόμα και σε σχέση με το αλκοόλ και το τσιγάρο. Πιστεύω πως θα πρέπει να αποποινικοποιηθεί η προσωπική χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ίδια χρήση» είπε επί λέξει.

Μάλιστα, πρότεινε να υπάρξει στη χώρα μας και πιστοποιημένη καλλιέργεια κάνναβης για την απλή ίδια χρήση, κάτι δηλαδή σαν τη… φέτα και το ελληνικό γιαούρτι!

«Η αντίληψη ότι χρησιμοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε την πόρτα για άλλες σκληρότερες ουσίες είναι μύθος. Οταν κάποιος πάει σε σκληρότερα ναρκωτικά, έχει επαφή με τα δίκτυα διακίνησης και το θέμα είναι πώς θα φύγουν αυτά τα δίκτυα. Η δική μου άποψη είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και για ιατρικούς λόγους, αλλά και για την απλή και προσωπική χρήση» πρόσθεσε.

Κατά τον Γιώργο Παπανδρέου, τα χασισόδεντρα είναι ταυτόχρονα και το «φάρμακο» στη φτώχεια, καθώς μπορούν να αποτελέσουν τον αναπτυξιακό μοχλό που θα εκτοξεύσει την αγροτιά αλλά και τη φαρμακοβιομηχανία.

Τα κέρδη

«Η αγορά της ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη αποφέρει κέρδη έως 50 δισ. ευρώ. Στις ΗΠΑ, στο Κολοράντο, τα έσοδα είναι πάνω από 600.000.000 ευρώ σε έναν χρόνο από τη φορολογία, ενώ οι θέσεις εργασίας φτάνουν τις 300.000 και τα έσοδα αυτά πάνε σε σχολεία και στη βοήθεια κοινοτήτων με ιδιαίτερα προβλήματα φτώχειας. Στη δημόσια υγεία έχει θετικό αντίκτυπο η νομιμοποίηση της μαριχουάνας» υποστήριξε.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε στα θετικά ότι προκύπτει τεράστια εξοικονόμηση από την απασχόληση της Αστυνομίας, των δικαστηρίων και τις φυλακίσεις των χρηστών, που θα σταματήσουν με τη νομιμοποίηση.

Η Espresso ΛΕΕΙ!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που από το Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010 έβαλε τη χώρα μας στον σκοτεινό δρόμο των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας, μας πουλάει… φούμαρα και ονειρεύεται μια Ελλάδα πνιγμένη στο ντουμάνι! Μάλλον ο ίδιος είναι «ζαλισμένος» και δεν ξέρει τι λέει… 

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...