Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025

Πώς η Ντενίση έχασε την ευκαιρία να μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη...

Μέσα από τα χέρια της φαίνεται πως έχασε η...

Οι EΧΑΤΗlιΟμέΝοι του Σκάι

Βαλίτσες και φύγανε! Ετοιμοι να πετάξουν για τις εξωτικές...

Κωνσταντίνος Χατζηβασίλης: O Ελληνας που ταΐζει «χρυσό» μπέργκερ βασιλιάδες

Ο Κωνσταντίνος Χατζηβασίλης δεν είναι απλώς ένας σεφ. Είναι...

Ηλιάννα Ζέρβα: Προκαλεί «Πυρηνική καταστροφή» με το τραγούδι που της έγραψε ο...

Μετά από ένα αξέχαστο μουσικό tour στην Αυστραλία, η Ηλιάννα...

Αιχμάλωτοι διαρκείας

❱❱ Απορρίφθηκε το αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι έως τη δίκη τους οι δύο Ελληνες στρατιωτικοίΤο δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα που υπέβαλαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί να αφεθούν ελεύθεροι έως τη δίκη τους, συνεχίζοντας έτσι το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» που άρχισε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, όταν συνελήφθησαν στις Καστανιές του Εβρου, πιθανότατα σε ενέδρα.

Το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά και διπλωματικά το θέμα, κρατώντας τους αιχμάλωτους με την κατηγορία της κατασκοπίας και επιχειρώντας να συνδέσει την υπόθεση με αυτή των «8».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν χθες λόγο για απόδοση της κατηγορίας της κατασκοπίας πέραν της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, λόγω της απόφασης για παράταση της κράτησης των δύο στρατιωτικών. Η «είδηση» προέκυψε από τις δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ, στη συνέχεια όμως και ο ίδιος τη διέψευσε, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

«Υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπίας. Μετά το αίτημα του εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» είπε για τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και πρόσθεσε ότι το θέμα «δεν πρόκειται να αποτελέσει ζήτημα ανταλλαγής για την Τουρκία».

Αυτό που είπε ο Μποζντάγ σημαίνει ότι οι δύο Ελληνες θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη έως τη δίκη τους, που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει, ενώ οι έρευνες περί κατασκοπίας μπορεί να βαρύνουν τον φάκελό τους, αν αποδοθεί σχετική κατηγορία. Ως πρόσχημα στην έρευνα περί κατασκοπίας φαίνεται πως χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες στα κινητά των δύο στρατιωτικών.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει μετά την απόρριψη της έφεσης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο στελεχών είναι η κατάθεση κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψή της από το δικαστήριο και ο ορισμός δικασίμου.

Δεν το έλαβε υπόψη

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό, αφενός, επειδή οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Τουρκία και υπήρχε κίνδυνος να διαφύγουν και, αφετέρου, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των κινητών τους. Ομως το δικαστήριο της Αδριανούπολης δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση των δικηγόρων να μεταφερθούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο.

Το δεύτερο αίτημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι ήταν να τους επιτραπεί να δουν τους γονείς τους, κάτι που ο δικαστής έκανε δεκτό. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα κελί των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου κρατείται και ο πρώην πρόεδρος του Κουρδικού Κόμματος Σελαχεντίν Ντεμιρτάς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας για τη γλυκιά Λένα Σαμαρά

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο αδόκητος χαμός της...

Έφη Κακαράντζουλα: Η ζωή της βιτριολίστριας στις Γυναικείες Φυλακές Θηβών

Σε κοκέτα των γυναικείων φυλακών της Θήβας, με... κλίση...

Διπλή χαρά για Σαμαρά

Μετά την αποφοίτηση του γιου του Κώστα από το...

Αθίγγανη ακινητοποιούσε τη 10χρονη κορούλα της… για να τη βιάζει όποτε ήθελε ο σύντροφός της

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπου νους την ακραία διαστροφή μιας...

Η Μελίνα Νικολαΐδη έπαθε… Ντάλια

Ταλέντo από τα λίγα είναι τελικά η όμορφη κόρη...

Μαρίνα Σταυράκη: Βασίλισσα των φίλτρων η πρώην κυρία Πατούλη!

Η Μαρίνα Σταυράκη, πρώην σύζυγος Γιώργου Πατούλη, μπορεί να...