Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Το μήνυμα του Μητσοτάκη στην Τουρκία από την ακριτική Σύμη

❱❱ Η αγωνία των κατοίκων και η δικαιολογημένη ανησυχία τους από τις εντεινόμενες προκλήσειςΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Εχουν χάσει τον ύπνο τους οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών τις τελευταίες εβδομάδες και με αγωνία το μετέφεραν στον πρόεδρο Μητσοτάκη, ο οποίος τους επισκέφθηκε χθες.

Στη Σύμη λοιπόν και σε μια εθνικά άσχημη στιγμή βρέθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να τιμήσει την επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Ακουσε τους κατοίκους (οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με παραδοσιακά τραγούδια και τοπικά γλυκά) και τις ανησυχίες τους από τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις, και ο ίδιος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτιμά τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο». Υπενθύμισε, δε, ότι η Τουρκία δέσμευσε με navtex ολόκληρο το Καστελόριζο, προκαλώντας για ακόμη μία φορά.

mitsotakis

«Θέλω να επαναλάβω ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο αλλά και στους άγραφους κανόνες» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Εχει δίκιο ο Κυριάκος όμως.
Και οι τσαμπουκάδες έχουν όρια!

Η φτώχεια της γλώσσας και του πολιτικού λόγου

voytsis

❱❱«Εκπτώσεις» στη γλώσσα, στον πολιτικό λόγο και στον πολιτισμό της Ολομέλειας παραδέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής. Οχι ότι δεν το βλέπουν και οι πολίτες κάθε φορά που παρακολουθούν τη Βουλή, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να λέγεται αυτό από τα χείλη του Νίκου Βούτση.
Σε αυτή την έκπτωση ανήκει και το χθεσινό περιστατικό με τον μαινόμενο Κασιδιάρη εναντίον του μουσουλμάνου βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας.
«Οταν κοιτάς από ψηλά», λοιπόν, «δεν μοιάζει μόνο η γη με ζωγραφιά», που λέει ο Κώστας Χατζής, αλλά βλέπεις τα πράγματα και πιο καθαρά.
Αυτό κάνει κι ο πρόεδρος της Βουλής, που παρατηρεί τους βουλευτές από την έδρα του και βλέπει την τεράστια… φτώχεια τους σε όλα.
Ο ίδιος επεσήμανε προχθές σε ομιλία του στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, που στεγάζεται στο πρώην Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν, την πολιτική και πολιτισμική έκπτωση στον χώρο του Κοινοβουλίου. Για να φτάνει ο πρόεδρος και δη συριζαίος, δηλαδή με μια διαφορετική κουλτούρα σε σχέση με το δέον γενέσθαι στην Ολομέλεια, να μιλά για «πολιτική και πολιτισμική έκπτωση», σκεφτείτε τι βλέπει και τι ακούει…
«Πολιτικά στελέχη μιλάνε στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης με ατάκες και tweets, χωρίς να διατυπώνουν ουσιαστικό πολιτικό λόγο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και προέτρεψε τα παιδιά να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα, προφανώς για να μη γίνουν η επόμενη γενιά των «προβληματικών».
Εχει απόλυτο δίκιο, γιατί η Βουλή πρέπει να είναι και παιδεία, και όχι απλώς η αντανάκλαση του κακού κομματιού της κοινωνίας.

Καμαρώνει το… καμάρι του

❱❱Είναι ένας πολιτικός που «ξημεροβραδιάζεται» όλο καμάρι στις πισίνες! Ο λόγος για τον Ιάσονα Φωτήλα, τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., που είναι πατέρας του μικρού Ασημάκη  Ανδρέα, παίκτη της ομάδας μίνι παίδων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών. Προχθές η ομάδα του μικρού προκρίθηκε αήττητη στη β’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο, και ο χαζομπαμπάς παρακολουθούσε το «δελφίνι» του από τις κερκίδες.

Δουλεύει μέρα νύχτα για να τα προλάβει όλα

pantzas

❱❱Μακριά με δική του επιλογή από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά πανταχού παρών στα κοινοβουλευτικά, είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας (φωτό). Ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής δουλεύει νυχθημερόν για να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του, με τη σύζυγό του πιστή συμπαραστάτρια. Προχθές μάλιστα ο Γιώργος Πάντζας πήρε μέρος σε εκδήλωση κατά της σχολικής βίας, θέμα που τον απασχολεί και ως παππού.
Αειθαλής και αεικίνητος, παρά τα χρόνια του, και σοβαρότερος τελικά πολλών άλλων.

(!)

esr 0703 008 cmyk

Φαίνεται ότι ετοιμάζεται για τη βαριά πολιτική ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, που πυκνώνει ολοένα και περισσότερο την «κοινωνική του προβολή».
Χθες έπαιξε μπάσκετ σε εκδήλωση του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού στο κλειστό γήπεδο Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή. Ο αγώνας καλαθοσφαίρισης ήταν μεταξύ Ελλήνων βετεράνων και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που κέρδισε το EURO 2004.
Οσοι ήταν στο παρκέ πέρασαν μηνύματα κατά του μπούλινγκ στα σχολεία κι ο Καραμέρος ενημέρωσε σχετικώς τους δεκάδες μαθητές που είδαν τον αγώνα.
Ντρίμπλα στον σχολικό εκφοβισμό λοιπόν από τον αντιπεριφερειάρχη.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...