Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Νέος φάκελος εμπλέκει Σαμαρά

❱❱ Περιέχει δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό, που αφορούσαν τη συνεργασία τους για τη φαρμακευτική δαπάνηΝέα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis, που φέρεται ότι εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Ο νέος φάκελος περιέχει δύο επιστολές της φαρμακευτικής εταιρίας προς τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του μνημονίου και της φαρμακευτικής δαπάνης. 

Η πρώτη επιστολή, που χρονολογείται στον Ιανουάριο του 2013, είχε κοινοποιηθεί στους Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρ. Λυκουρέντζο και Κώστα Μπούρα (τότε στενός συνεργάτης του Σαμαρά), ενώ η δεύτερη επιστολή, από τον Ιανουάριο του 2014, είχε κοινοποιηθεί στους Γ. Στουρνάρα και Αδ. Γεωργιάδη. Οι επιστολές αυτές φέρεται ότι είχαν σταλεί εν όψει επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η οποία τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε.

Ακόμη, περιλαμβάνεται χειρόγραφο σημείωμα του τότε πρωθυπουργού στον αντιπρόεδρο της εταιρίας Κωνσταντίνο Φρουζή, το οποίο φέρεται ότι έδωσε σε συνάντηση στο Μαξίμου. Το σημείωμα περιέχει δύο τηλεφωνικούς αριθμούς και ένα όνομα. Το όνομα και ο ένας εκ των δύο αριθμών είναι, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Το παραπάνω στοιχείο προσκόμισε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία η προστατευόμενη μάρτυρας «Κελέση» και, όπως η ίδια αναφέρει, ήταν αυτό που είχε στα χέρια του ο Κωνσταντίνος Φρουζής μία μέρα μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, διαβιβάστηκαν και μία κάρτα επισκεπτηρίου του Ελληνα πρωθυπουργού, αλλά και εσωτερικό έγγραφο υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis προς άλλα στελέχη, στο οποίο τους αναλύει ότι πρέπει να αναπτύξουν επαφές με την κυβέρνηση.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε επίσης και ένα cd με 165 αρχεία από τους υπολογιστές υπαλλήλων του φαρμακευτικού κολοσσού. Τα παραπάνω στοιχεία θεωρούνται συμπληρωματικά και θα συσχετιστούν με την ήδη υπάρχουσα δικογραφία της Novartis. Αμεση, πάντως, ήταν η αντίδραση από τη Ν.Δ., που κάνει λόγο για «τυπικές επιστολές καθημερινής αλληλογραφίας». Οι επιστολές είναι ήσσονος σημασίας, υποστήριζαν βουλευτές-μέλη της επιτροπής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το όλο θέμα είναι φαιδρό, δεν αξίζει καν να τις διαβάσουμε». «Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία» ανέφεραν, μάλιστα, στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Αντιδράσεις

Την ίδια ώρα, ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της Ελένης Τουλουπάκη ήγειρε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να παραλάβει το υπόμνημα της «Κελέση», από τη στιγμή που η υπόθεση είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή. Κατά τα άλλα, το κατώφλι της προκαταρκτικής πέρασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τις ενστάσεις του, θέτοντας θέμα εγκυρότητας της προκαταρκτικής, με το σκεπτικό ότι η σύστασή της δεν έχει γίνει σύμφωνα με τον νόμο, αφού θα έπρεπε να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις υπουργών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...