Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Μemo της Novartis βάζουν… φωτιές

❱❱ Οι σημειώσεις της γραμματέως του Φρουζή στον πρώην πρόεδρο της εταιρίας για τις επαφές με πολιτικούς και δημοσιογράφουςΤα memo που έστελνε η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή στον πρώην πρόεδρο της Novartis με τη μορφή καθημερινών αναφορών βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς αποκαλύπτουν τον μεγάλο βαθμό διείσδυσης της εταιρίας στο πολιτικό σύστημα και τις προσπάθειες που κατέβαλλε προκειμένου να έχει τους πάντες στο χέρι. 

Οι σημειώσεις χρονολογούνται από το 2013 -επί κυβέρνησης Σαμαρά- και δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση της εταιρίας να ελέγξει όλους τους πολιτικούς χώρους, ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά όλα έδειχναν πως θα κυβερνούσε. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο κ. Φρουζής ήθελε ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα και έβαλε τη γραμματέα του να το κλείσει με ενδιάμεσους δύο δημοσιογράφους, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

«Ζήτησα από Σουράνη/ Δελλατόλας, για Τσίπρα. συνάντηση. Περιμένω» γράφει με τηλεγραφικό ύφος. Με το ίδιο ύφος είναι γραμμένες όλες οι αναφορές, παραπέμποντας σε πραγματικούς γρίφους.

Αντιθέτως με το ραντεβού που δεν έγινε ποτέ με τον νυν πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, από τα στοιχεία για την ίδια χρονιά προκύπτει «συνάντηση με Μητσοτάκη», με τον Δημήτρη Πτωχό (τον Καλαματιανό συντοπίτη του τότε πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού), με τον επίσης σύμβουλο του κ. Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου, τον Αδωνι Γεωργιάδη (ραντεβού για τις 30 Σεπτεμβρίου), τον Δημήτρη Λιντζέρη και την Ευρωπαία επίτροπο Μαρία Δαμανάκη. Με λατινικούς χαρακτήρες και… greeklish αναφέρεται το όνομα του Παπασταύρου, του γνωστού από διάφορες δραστηριότητες συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά («Papastavrou perimene nea gia rantevou ι Jenny».

Συμμετοχή Στουρνάρα

Προκύπτει επίσης συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα μαζί με τη σύζυγό του Λίνα σε εκδήλωση της Novartis στο «Hilton» με συνδιοργανωτές τον ΣΕΒ και το ΙΟΒΕ. «Η κυρία Νικολοπούλου σας προσκαλεί σε Πάνελ 17/12 Hilton. Εκδήλωση ΣΕΒ Θα πούμε “ναι”». Στα άκρως αποκαλυπτικά και απογοητευτικά για τον πολιτικό κόσμο προστίθενται οι επαφές της Novartis με μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ (Πήγασος, Ναυτεμπορική, Παραπολιτικά) και δημοσιογράφους, που προφανώς χρησιμοποιούσε η εταιρία για να κλείνουν ραντεβού.

Εκτός από τους δημοσιογράφους Αντώνη Δελλατόλα και Ελένη Σουράνη, αναφέρονται κι άλλα γνωστά δημοσιογραφικά επώνυμα, όπως του Αγγελου Στάγκου (φέρεται ως λογογράφος του Φρουζή), του Τάσου Τέλλογλου, του Σταμάτη Μαλέλη και της Φαίης Μαυραγάνη. Τόσο εκτεταμένη ήταν η διείσδυση της εταιρίας στα πολιτικά πράγματα, ώστε ήθελε να μπαίνει στο Μαξίμου βάζοντας ως μέσο κυβερνητικά στελέχη της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, για να παίρνει άδειες κυκλοφορίας στον δακτύλιο της Αθήνας για τα αυτοκίνητα των στελεχών της!

Φαίνεται, ακόμη, ότι Νovartis ήταν πανταχού παρούσα σε όλα τα events και τις εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν ισχυροί παράγοντες εντός και εκτός συνόρων, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.ά. «Στο dinner αύριο από Σίμο Αναστασιάδη θα είστε δίπλα στο κεντρικό τραπέζι του πρωθυπουργού (σ.σ.: εννοεί τον Αντώνη Σαμαρά). Θα είναι μαζί με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, τον κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο (βουλευτής), τον Παύλο Σιούφα (βουλευτής), τον Μανώλη Κεφαλογιάννη (βουλευτής), Κωστόπουλος και 2 ακόμα ξένοι που δεν γνωρίζουν ποιοι είναι. Ο κύριος Γεωργιάδης δεν θα μπορέσει να έρθει και γι’ αυτό σας έβαλαν μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, αλλιώς θα είσαστε δίπλα στον Γεωργιάδη» αναφέρεται σε ένα από τα πάμπολλα memo της γραμματέως προς τον κ. Φρουζή.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...