Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αναστάσης Μεγαλομύστακας: Γαμπρός καβάλα σε άλογο!

❱❱ O βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Αναστάσης Μεγαλομύστακας, μιλά για τη γυναίκα της καρδιάς τουΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο «πιτσιρικάς της Βουλής», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν «οι δεινόσαυροι» συνάδελφοί του, είναι πολύ ερωτευμένος και ετοιμάζεται να βάλει «βέρα στο δεξί» με το κορίτσι του. Την ίδια στιγμή τόσο στον πρόεδρο του κόμματός του όσο και σε αυτούς που τον θέλουν να μεταπηδά στο ΣΥΡΙΖΑ λέει δυνατά: «Δεν πάω πουθενά, πουθενά. Εδώ θα μείνω».

Ο λόγος για τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων και κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Αναστάση Μεγαλομύστακα, ο οποίος, αν και κατάγεται από το άντρο του καραμανλισμού, τις Σέρρες, και αποδέχεται τον χαρακτηρισμό Εθνάρχης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δηλώνει πιστός στον Βασίλη Λεβέντη.

Είναι νηπιαγωγός, δεινός ιππέας (με τέσσερα άλογα στην κατοχή του), έχει κούκλα σύντροφο (σωστό μοντέλο) και βρίσκει κομψότατη τη νέα υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη. Τον δελεάζει, δε, η ιδέα να πάει στον γάμο του με κοστούμι και παπιγιόν καβάλα στο άλογό του!

Ποιος ήταν αυτός που είχε μεγάλο μουστάκι στην οικογένειά σου, Αναστάση;
Το «Μεγαλομύστακας» το πήρα από προπάππο μου, που ήταν στρατηγός στον αντάρτικο αγώνα και είχε όντως μεγάλο μουστάκι. Το όνομά μας κανονικά θα ήταν Βασιλειάδης, αλλά το μουστάκι… επικράτησε. Στα τουρκικά το μεγάλο μουστάκι μεταφράζεται ως «κοτσά μπογιούκ». Στο Κιλκίς, όπου έχω συγγενείς, το επώνυμό τους είναι Κοτσαμπουικίδης, ως παραφθορά του τουρκικού, στη Δράμα Μυστακίδης και στις Σέρρες που είμαι εγώ… Μεγαλομύστακας. Εχει ενδιαφέρον η ιστορία των ονομάτων μας.

Γεννήθηκες στο άντρο του καραμανλισμού, στις Σέρρες. Πώς και δεν επηρεάστηκες πολιτικά;
Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη, από όπου κατάγεται η μητέρα μου, Πουλχερία Καραγιαννίδου το όνομά της. Ο πατέρας μου ήταν Σερραίος. Επειδή ήταν στρατιωτικός και έπαιρνε μεταθέσεις συνέχεια, γυρίσαμε αρκετά μέρη, αλλά επιστρέψαμε τελικώς στο πατρικό μας στις Σέρρες.

Δεν επηρεάστηκα πολιτικά, γιατί αυτά που άκουγα από τον Βασίλη Λεβέντη ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα και συμβάδιζαν με τη λογική, γι’ αυτό και πήρα τον δρόμο του κέντρου. Είναι εντελώς διαφορετική η σημερινή Ν.Δ. από τη Ν.Δ. του Εθνάρχη.

img 5306

Νηπιαγωγός άντρας είναι, ακόμη και σήμερα, σπάνια επιλογή. Εσύ γιατί διάλεξες έτσι;
Πολύ σπάνιο ήταν και είναι. Στο έτος μου και στο Παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης ήμουν ένας άντρας και 140 κοπέλες!

Αυτά τα στερεότυπα βεβαίως έχουν καταρριφθεί, αλλά και σήμερα, για παράδειγμα, αν πας σε ένα ΤΕΙ μηχανολογίας, οι περισσότεροι θα είναι άντρες. Εγώ λατρεύω τα παιδιά, κι αυτό το πήρα από τη μητέρα μου. Ηταν βρεφονηπιοκόμος.

Εχεις παιδικό σταθμό στις Σέρρες. Πώς αποφάσισες κάτι τέτοιο;
Τον δημιούργησα με μια συμφοιτήτριά μου. Οταν είμαστε φοιτητές είχαμε κάνει και εργασία για το πώς θα στήσουμε έναν δικό μας παιδικό σταθμό. Από τότε υπήρχε στο μυαλό μας. Πάει πολύ καλά. Εχουμε 80 παιδιά, από δύο μηνών ως προνήπια. Τα πρώτα δύο χρόνια είχα και εγώ τμήμα. Τώρα όταν πηγαίνω με βλέπουν σαν τον Αϊ-Βασίλη, γιατί λείπω και πηγαίνω με δωράκια και παιγνίδια.

Τι ωραίο έχουν κάνει για σένα τα παιδιά;
Πέρσι, που ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα, γιατί έχασα τον πατέρα μου, όταν έφτασαν τα γενέθλιά μου μού έκαναν μια όμορφη έκπληξη: Οι δασκάλες μάζεψαν τα παιδιά σε μια αίθουσα και μόλις μπήκα τα αντίκρισα να μου τραγουδούν τα «χρόνια πολλά». Ηρθαν τρέχοντας στην αγκαλιά μου και με έριξαν κάτω. Μου δώρισαν ένα άλμπουμ με τις ζωγραφιές τους. Ζωγράφισαν έναν κύριο με μεγάλο κεφάλι και μεγάλα χέρια…

Ηταν υπέροχο όλο αυτό. Επίσης, τα μεγαλύτερα παιδιά του παιδικού σταθμού, αντί να βλέπουν «Πέππα το γουρουνάκι», βάζουν τους γονείς για να δουν «τον κύριο Τάσο στη Βουλή».

Πώς ξεπεράστηκε ο χαμός του πατέρα σου, που έφυγε ξαφνικά και νέος;
Πέθανε ξαφνικά από καρδιά ένα καλοκαίρι έξω από το πλοίο όπου έφευγε για τις διακοπές του. Μεγάλο σοκ για μένα. Εχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αργησα να το συνειδητοποιήσω. Είχα πέσει ψυχολογικά για τουλάχιστον έναν χρόνο, χωρίς όμως να καταλαβαίνω ότι είναι γι’ αυτό τον λόγο. «Μαυρίζεις» όταν συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ο χρόνος είναι όντως ο καλύτερος γιατρός.

Ποιος σε στήριξε για να το ξεπεράσεις;
Η οικογένειά μου με βοήθησε και, φυσικά, ο άνθρωπός μου. Εχω μία κοπέλα που μου στάθηκε πολύ.

Θα μου μιλήσεις για το κορίτσι σου;
Τη γνώρισα εδώ, στην Αθήνα, αμέσως μετά τις εκλογές. Εχουμε δύο χρόνια σχέση. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Πέντε χρόνια μικρότερή μου.

Κάπου στο πλαίσιο της παραπολιτικής γράφτηκε ότι η φρουρός σου είναι το κορίτσι σου. Ισχύει;
Οχι, δεν ισχύει. Εχω άντρα αστυνομικό στην φρουρά μου. Και να υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, δεν θα μπέρδευα ποτέ τα προσωπικά με τα επαγγελματικά. Αλλοι μπερδεύτηκαν…

img 5301

Της έκανες καμάκι;
Περίπου καμάκι… Την είδα σε ένα μαγαζί και μου άρεσε. Ηταν εντυπωσιακή. Δεν της είπα κάτι πρωτότυπο και, ευτυχώς, δεν με έδιωξε τότε. Είναι πανέμορφη ξανθιά, με καστανά μάτια. Εχει μια αύρα εξαιρετική και ένα χαμόγελο που σου χαρίζει ζωή. Το αισθάνθηκα αμέσως ότι είναι ο άνθρωπός μου. Ενιωσα ένα αίσθημα ευτυχίας.

Οπότε, φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα πάνε σοβαρά…
Μακάρι να πάνε! Είναι ο άνθρωπός μου και κάποια στιγμή πρέπει να πάρω αποφάσεις. Ο γάμος είναι στα σχέδιά μου. Αλλωστε, ο έρωτας είναι η ουσία της ζωής.

Η πρόταση γάμου θα είναι κλασική;
Εγώ είμαι κλασικός στις ιδέες, αλλά στο θέμα αυτό νομίζω ότι χωράει η φαντασία να καλπάσει. Κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά θα της το κρατήσω για έκπληξη. Δεν θα στο πω.

Τι είναι αυτό που θα σου προσφέρει ο γάμος;
Οταν βρεις τον άνθρωπό σου, νιώθεις πιο ξεκούραστος. Εκεί που θα κάνεις εσύ το λάθος, θα έρθει αυτός να σε βοηθήσει και να σε διορθώσει. Δεν υπάρχουν αποπροσανατολισμοί. Εγώ πάντως αισθάνομαι χαρούμενος, ευτυχισμένος και ευλογημένος που είμαι με αυτόν τον άνθρωπο.

Ομως, είσαι και λάτρης των αλόγων. Πώς δέθηκες μαζί τους;
Νομίζω πως μόνο αυτό ζηλεύει η κοπέλα μου, γιατί είναι υπερβολική η αγάπη που τους έχω. Ο δεύτερος έρωτάς μου. Εγώ μένω στο Μετόχι, ένα χωριό τέσσερα χιλιόμετρα από τις Σέρρες. Εκεί, λοιπόν, ο παππούς μου είχε στάβλους και από μικρό παιδί είχα εικόνες με άλογα.

Οταν τελείωσα τις σπουδές μου, ήθελα να ζήσω στη φύση. Η φύση είναι η αρχή όλων, αν ακολουθήσεις τους κανόνες της. Ετσι πήρα το πρώτο μου άλογο.

Πήγα σε σχολή ιππασίας για να μάθω να ιππεύω και, μάλιστα, το 2014 ήμουν κυπελλούχος Ελλάδος στην ιππική αντοχή, ένα καινούργιο άθλημα. Είναι σαν μαραθώνιος για άλογα. Τώρα έχω τέσσερα άλογα: τον Χείρωνα, τον σοφό Κένταυρο, την Αύρα, την Ιθάκη, και τη Σάρισσα. Πιο πολύ ιππεύω τον Χείρωνα. Η Αύρα εγκυμονεί και ξεκουράζεται, και τα άλλα είναι μικρά.

Τι σου προσφέρει η ιππασία;
Αισθάνομαι ελευθερία και γαλήνη. Είναι δικλίδα ασφαλείας, είναι για μένα. Το άλογο σου δίνει και του δίνεις αγάπη.

img 5304

Θα πήγαινες με άλογο στην εκκλησία για τον γάμο σου;
Οταν έρθει αυτή η ώρα, θα το σκεφτώ, γιατί όχι; Ναι, θα μου άρεσε. Ολα αυτά είναι ρομαντικά και όμορφα. Ωραία εικόνα και η νύφη με τα άλογα.

Είσαι αεικίνητος άνθρωπος. Εκτός από την πολιτική, τον παιδικό σταθμό και τα άλογα, έχεις και δικό σου ταβερνάκι. Πώς τα καταφέρνεις;
Η πρώτη μου δουλειά ήταν εστιάτορας στο ταβερνάκι που έχω στο Μετόχι.

Λέγεται «Το Κουτούκι του Μπαρμπαναστάση», το όνομα του παππού μου. Παλιά μαγείρευα εκεί, τώρα πηγαίνω πλέον ως πελάτης.

Φτιάχνουμε παραδοσιακές συνταγές. Καλή φήμη έχουν τα μπιφτέκια μας, που βασίζονται σε συνταγή της γιαγιάς, και τα σουβλάκια μας.

Πώς κάνει ένας άντρας ευτυχισμένη μια γυναίκα;
Να την έχει ξεχωριστή. Μοναδική. Να φροντίζει γι’ αυτή όπως μπορεί. Εγώ θέλω ο άνθρωπός μου να είναι ευτυχισμένος, γι’ αυτό και φροντίζω να ικανοποιώ τα «θέλω» του.

Ξεχωρίζεις κάποια από τις γυναίκες συναδέλφους σου;
Εγώ έχω μάτια μόνο για τον άνθρωπό μου, αλλά, παρ’ όλα αυτά, έχει πολλές ωραίες γυναίκες στη Βουλή, ανεξαρτήτως ηλικίας, που προσέχουν τον εαυτό τους. Πολλές είναι οι κομψές κυρίες στο Κοινοβούλιο. Πολύ κομψή και καθωσπρέπει είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας, η κυρία Μερόπη Τζούφη. Από την άλλη πλευρά, και η Ολγα Κεφαλογιάννη αλλά και η Κατερίνα Μάρκου είναι καλές.

Ντύνεσαι πολύ θεσμικά. Σου αρέσει;
Στην προσωπική μου ζωή δεν θα φορούσα κοστούμι, αλλά στον χώρο του Κοινοβουλίου πρέπει να είμαστε σωστοί. Στο Κοινοβούλιο πρέπει να δείχνεις θεσμικό σεβασμό. Γραβάτα δεν είχα φορέσει ποτέ πριν από τη Βουλή, αλλά εκεί σέβομαι τον χώρο και ξέρω πόσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται εκεί. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έρχεται ο άλλος στη Βουλή με τα σανδάλια.

Ως ο νεότερος του Κοινοβουλίου, τι στραβό βρίσκεις στη Βουλή;
Την αντιμετώπιση που είχαν αρκετοί βουλευτές που ήταν χρόνια μέσα στο Κοινοβούλιο προς εμένα. Με υποτιμούσαν – κυρίως, λόγω ηλικίας. Οι παλαιοί ήθελαν να περάσουν την εικόνα ότι ο Λεβέντης και οι βουλευτές του είναι ένα μάτσο γραφικοί. Αυτοί έχουν μάθει ότι μπαίνουν στη Βουλή στη δική μου ηλικιακή κατηγορία μόνο οι γόνοι και τα πολιτικά τζάκια. 

Δεν μπορούν να ανεχθούν ότι και άνθρωποι του λαού το πετυχαίνουν αυτό. Μπροστά μου δεν το έχουν πει, αλλά οι διάδρομοι της Βουλής είναι μικροί και ακούγονται οι ψίθυροι: «Τι ήρθε να μας πει τώρα ο πιτσιρικάς…».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

«Δεν πρόκειται να πάω σε αλλο κόμμα»

Η Βουλή νομίζω ότι άλλαξε πολύ τους Κεντρώους:
Η βασική κατεύθυνση είναι η ίδια: Οταν μπαίνεις στο Κοινοβούλιο σίγουρα θα κάνεις κάποια λάθη, που ο πρόεδρος τα έχει παραδεχτεί, δεν τα έκρυψε, αλλά οι βασικές μας θέσεις δεν έχουν αλλάξει.

4325935

Μια δυσαρέσκεια δική σου, που είχε παρατηρηθεί, υπήρξε ή όχι; Γιατί ειπώθηκε ότι θα πήγαινες στον ΣΥΡΙΖΑ!
Οχι, δεν έχω καμιά δυσαρέσκεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς πορεύονται τα πράγματα τώρα. Πουλάει η δυσαρέσκεια. Γράφτηκε κάτι τέτοιο την περίοδο της αποχώρησης της Μεγαλοοικονόμου και του Καρρά. Στην αρχή έλεγαν ότι θα πήγαινα Ν.Δ. κι ύστερα στον ΣΥΡΙΖΑ…

Το κόμμα μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και πάντοτε υπάρχουν τριβές. Ωστόσο δεν υπάρχει κάτι αρνητικό που θα με οδηγήσει στο να πάρω απόφαση αποχώρησης, όπως αφήνουν πολλά μέσα να εννοηθεί. Δεν πρόκειται να πάω πουθενά.

Προτάσεις σού έχουν γίνει από άλλα κόμματα;
Εχουν γίνει προτάσεις από τρεις πολιτικούς φορείς. Εχω απαντήσει αρνητικά, γιατί δεν βρίσκω λόγο σε αυτούς για να προδώσω τις ιδέες μου. Με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούν δεν είμαι κοντά με κανέναν.

Τελικά τι σε τράβηξε στον Λεβέντη;
Δεν φοβάται να πει την αλήθεια και δεν έχει εξάρτηση από το πολιτικό κόστος. Η φιλοσοφία του με τράβηξε. Για εμάς δεν υπάρχει ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά. Παίρνουμε τα καλά στοιχεία και από τις δυο.

ok dsc 7876

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...