Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Ο Κυριάκος πήγε στους εμίρηδες του Κατάρ για να μιλήσουν για μπίζνες

❱❱ Θα συναντηθεί με τον Αλ Θάνι και άλλα στελέχη για να τους πείσει να επενδύσουν στην ΕλλάδαAπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Στο Κατάρ και σε μια περίοδο που ακόμα δεν έχουν πιάσει οι… ζέστες βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα έχει συναντήσεις με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι και ανώτατα στελέχη της Qatar Investment Authority. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει (και είναι το σωστό) ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις μεγάλες και δυναμικές επενδύσεις. Εξ ου και τα ταξίδια σε ΗΠΑ και Κατάρ.
Ομως, όσες φορές κι αν έχουμε πάει στους εμίρηδες, η βαλίτσα μας γεμίζει κυρίως υποσχέσεις… Το Κατάρ μπορεί να έχει πλούτο που ξεπερνά τα 335 δισ. δολάρια, βασιλική οικογένεια που της… ανήκει η μισή Ευρώπη (με τον Αλ Θάνι να είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο), αλλά οι Καταρινοί είναι μάλλον σφιχτοί!

Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο παρελθόν στο Κατάρ (το οποίο σε έκταση είναι μικρότερο από την Πελοπόννησο), σε έναν αληθινά πλούσιο τόπο με πολλά κοινωνικά στεγανά όμως, κι οι εμίρηδες ανοίγονταν «τόσο όσο». Εκτός αυτού όμως, ακόμη κι όταν οι Καταρινοί θέλησαν να επενδύσουν και συνέστησαν και εταιρία (Al Rayyan Greece) για αυτόν τον λόγο, το γραφειοκρατικό καθεστώς μας τους… δυσαρέστησε!
Μακάρι αυτή τη φορά να είναι αλλιώς, γιατί ο Αλ Θανί είναι λάτρης της χώρας μας και των ωραίων της…

Κι ο εμίρης, εάν κρίνουμε από την εκπληκτικής ομορφιάς σύζυγό του Σεϊχά Μοζάχ, ξέρει τι θα πει αληθινά ωραίο. Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε…

«Σοσιαλιστικό» τετ α τετ ΓΑΠ – Θεοχαρόπουλου

❱❱Πώς λέμε συνάντηση κορυφής;f Τέτοια ήταν η συνάντηση της Αριστεράς και του σοσιαλισμού. Μιλάμε για το θερμό ενσταντανέ που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.AΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι δυο τους συνομίλησαν στο περιθώριο του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής κι ο Γιώργος ευχήθηκε στον Θανάση και για το μωρό που προσφάτως απέκτησε.

Αλλά, όπως λένε οι πρώην πασόκοι, η μόνη συνάντηση αυτής της Αριστεράς με τον σοσιαλισμό ήταν το τετ α τετ Παπανδρέου – Θεοχαρόπουλου.

❱❱«Πάνε και τα ασημικά μας», που λέει κι ο λαός. Το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, που απεικονίζει τον Περικλή, τον θεμελιωτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, και απονέμεται ως ύψιστη τιμητική διάκριση σε Προέδρους Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς, προέδρους Κοινοβουλίων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών, είναι μεταξύ των μεταλλίων που δώρισε η Βουλή στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.
Ανάμεσα σε όσα δόθηκαν είναι και το αργυρό μετάλλιο με ανάγλυφη τη μορφή του Περικλή, που προσφέρεται σε διακεκριμένους καλλιτέχνες και αθλητές, καθώς και άλλα αργυρά και ορειχάλκινα μετάλλια, που εκτυπώθηκαν για τον εορτασμό μεγάλων ιστορικών γεγονότων!
Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή προσφέρει μετάλλιά της, με μόνο σκοπό, όπως λένε οι ιθύνοντες, να έρθει πιο κοντά ο λαός στα σύμβολα.

Τρελαίνεται για τις γλώσσες ο Σταθάκης

❱❱Αδυναμία στη γλώσσα (το ψάρι, καλέ) έχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Οπως μας πληροφορεί ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Παλαιό Φάληρο, όπου θεάται συχνά πυκνά ο υπουργός, από τις δέκα φορές που έχει πάει τις επτά τρώει γλώσσα. Τρελαίνεται για τις γλώσσες, είτε ψητές, είτε τηγανητές. Και κάτι θα ξέρει περισσότερο ο Χανιώτης Γιώργος Σταθάκης, που διαλέγει γλώσσες, καθώς είναι γιος καραβοκύρη που ξεκίνησε έχοντας στην κατοχή του τράτες και αλιευτικά. Το ταβερνάκι λοιπόν με τη σούπερ κουζίνα το σύστησε στον υπουργό ο γαμπρός του, που το προτιμά εδώ και χρόνια.
Ετσι το έμαθε κι ο υπουργός, που το επισκέπτεται με τις παρέες του και πάντοτε παραμένει ολιγόλογος και στοχαστικός. Ζεν, δηλαδή!

(!)

f3 5

Θα μπορούσε να είναι και αθλήτρια, εάν δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής είναι φανατική της γυμναστικής. Δεν υπάρχει μέρα που η Νάντια Γιαννακοπούλου να μην αθλείται. Προσέχει πολύ το σώμα της, και πλέον αποφάσισε να το προσέχει παρέα με την αδελφή της Ελένη, καθώς γυμνάζονται με τον ίδιο personal trainer. Νους υγιής δηλαδή σε σώμα υγιές, αλλά οικογενειακά.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...