Προκαταρκτική χωρίς τους εμπλεκομένους

❱❱ Αβέβαιο το μέλλον της επιτροπής για τη Novartis, καθώς κανείς από τους εννέα που έχουν κληθεί δεν θα καταθέσειΧωρίς αντικείμενο κινδυνεύει να μείνει η προκαταρκτική επιτροπή για τη Novartis, αφού, εκτός από την αντιπολίτευση, αναμένεται να μην προσέλθουν για κατάθεση και όσοι έχουν κληθεί ως ενεχόμενοι στη δικογραφία, όπως αναφέρουν νέες πληροφορίες.

Αν και από την πρώτη στιγμή δεν αναμενόταν να είναι ιδιαιτέρως αθρόα η προσέλευση, τελικώς όλα δείχνουν πως κανείς από τους εννέα δεν θα εμφανιστεί στην προκαταρκτική. Υπάρχει, μάλιστα, η πληροφορία ότι δεν θα στείλουν καν γραπτό υπόμνημα, αλλά θα περιοριστούν σε μια από κοινού επιστολή έκτασης μισής σελίδας, στην οποία θα αναφέρουν ότι αρνούνται να εκφράσουν γνώμη επί διαδικαστικών ζητημάτων και επί της αρμοδιότητας της επιτροπής και θα ζητούν την κλήτευσή τους σε ακρόαση επί της ουσίας, μετά την κλήση μαρτύρων.
Ηδη ο ένας εκ των εννέα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έστειλε επιστολή στην οποία κάνει λόγο για πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων.

«Δεν πρόκειται να προσέλθω» ξεκαθαρίζει, προσθέτοντας ότι η άρνηση της κυβέρνησης στην κλήση μαρτύρων «ανέδειξε στο πανελλήνιο την ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση». Πάντως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παρουσίας του, αν η κυβέρνηση δεχτεί να «ανταποκριθεί η επιτροπή στον συνταγματικό της ρόλο».

Επιστολή Δρίτσα

Ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας απάντησε με επιστολή του, στην οποία αναφέρει ότι «απορρίπτει τόσο τους ισχυρισμούς όσο και τις ύβρεις και διαμαρτύρεται έντονα γι’ αυτές».
Σε ανάλογο κλίμα ήταν και το tweet του Γιώργου Αμυρά, που τόνισε ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να επιστρέψει, αν η πλειοψηφία δεχτεί να ερευνηθεί στην ουσία του το σκάνδαλο. «Ιδού η Novartis, ιδού και το πήδημα» έγραψε.
Την ερχόμενη εβδομάδα καλούνται για «παροχή εξηγήσεων» και για να εκφράσουν γνώμες για την αρμοδιότητα της επιτροπής οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Ανδρέας Λυκουρέντζος. Εχει ήδη κληθεί και προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από τις ενστάσεις του που είχε αποστείλει γραπτώς.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ