Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Κατάσκοποι»

❱❱ Τουρκικοί ισχυρισμοί για «απόρρητα» σχέδια στο κινητό ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικώνΕπιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι η Τουρκία προσπαθεί να κατασκευάσει την κατηγορία της κατασκοπίας σε βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες ο τουρκικός Τύπος και αναφέρουν ότι στο κινητό του ενός βρέθηκαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα». Το στοιχείο αυτό, που πάντως διαψεύδει η ελληνική πλευρά, συνιστά αναμφισβήτητη κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας, τη στιγμή που αυξάνει η διπλωματική πίεση προς τον Ταγίπ Ερντογάν να αφήσει ελεύθερους τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Αν αποδοθεί κατηγορία περί κατασκοπίας, θα είναι η χειρότερη εξέλιξη για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, καθώς σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει φυλάκιση έως 20 χρόνια. Με τις σημερινές κατηγορίες, περί παραβίασης απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής, η ποινή είναι λίγων μηνών, εξαγοράσιμη και συνοδεύεται με χρηματικό πρόστιμο. Η τουρκική Δικαιοσύνη, 22 ημέρες μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στις Καστανιές του Εβρου, δεν έχει ορίσει δικάσιμο και αυτό δείχνει ότι η Αγκυρα θέλει να τραβήξει το σχοινί.

Με διάταγμα, που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2017, αναγνωρίζεται στον Τούρκο πρόεδρο η εξουσία να διατάζει την έκδοση ξένων με αντάλλαγμα Τούρκους κρατουμένους ή καταδικασμένους στο εξωτερικό, εφόσον είναι «απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια ή προς το συμφέρον της χώρας». Δεν είναι τυχαίο ότι η είδηση περί δήθεν «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» μεταδόθηκε από την εφημερίδα «Χουριέτ», που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον όμιλο Ντεμιρόρεν, ο οποίος πρόσκειται στον Ερντογάν, και από το πρακτορείο Αναντολού.

Από ελληνικής πλευράς, αναφέρεται ότι τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί (δύο προσωπικά και ένα υπηρεσιακό) ερευνήθηκαν παρουσία Ελληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το υπουργείο Εξωτερικών και δεν βρέθηκε τίποτα, ενώ επισημαίνεται ότι «η τεχνολογία είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη».

Αν έως τις 5 Απριλίου δεν παρουσιαστεί επισήμως κατηγορητήριο, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων μπορούν να υποβάλουν αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι, με βάση την τουρκική νομοθεσία.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...