Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Ο Σκιαδαρέσης στη Βουλή!

❱❱ Η παράσταση στην αίθουσα Γερουσίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΘεάτρουAπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Μόνο ως θεατρικό θα μπορούσε ένας Ελληνας υπουργός να ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας και να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του που ενδεχομένως έβλαψαν τον ελληνικό λαό.
Με πρωτοβουλία, λοιπόν, του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στα χρονικά της, μέσα στη Βουλή, ζωντανά, το θεατρικό έργο «Εκτός ύλης» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, με θέμα την «πολιτική συ-γγνώμη». Πρωταγωνιστής θα είναι ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, που μου φαίνεται ότι καλοβλέπει… το βουλευτιλίκι.

Αυτή η καινοτομία Βούτση γίνεται ως αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου.
Πρόκειται για ένα έργο, λοιπόν, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών και αφορά την ομιλία παραίτησης ενός υπουργού στη Βουλή.

Σε αυτήν την αποχαιρετιστήρια ομιλία ο υπουργός κάνει την αναδρομή του στο ξεκίνημα της πολιτικής καριέρας του, όταν τα όνειρα ήταν αγνά και οι αξίες αποτελούσαν «πυξίδα», και στη συνέχεια προχωρά στην αυτοκριτική του για το πώς η φθορά της εξουσίας τον μετάλλαξε, ενώ παράλληλα αποδίδει ευθύνες στους συναδέλφους του αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και αναμένεται να έχει ενδιαφέρον.
Δηλαδή, εκτός από το ερασιτεχνικό θέατρο που παρακολουθούμε στις Ολομέλειες, τώρα πρώτη φορά θα δούμε και κανονική παράσταση.

Εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ με παλιό πασοκικό σύνθημα

spot

❱❱«Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά». Με αυτό το πασοκικό σύνθημα αρχίζει το νέο κυβερνητικό σποτάκι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διάθεση των πόρων της.
Το βίντεο αρχίζει με τους ήχους των ορμητικών νερών ενός ποταμού και πάνω στην εικόνα αναγράφεται η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου για το τότε ποτάμι του ΠΑΣΟΚ που δεν γύρισε ποτέ πίσω! Το σποτάκι του prime minister, που έχει πάρει ό,τι έχει και δεν έχει ως κληρονομιά του Ανδρέα το κακόμοιρο και εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, παραθέτει τα έργα ΣΥΡΙΖΑ «από τον Βορρά μέχρι τον Νότο», όπως χαρακτηριστικά λέει. Μα δεν έχουν αφήσει τίποτε από αυτά που έχει πει και κάνει ο Ανδρέας που να μην το ενσωματώσουν. Ολα μα όλα. Από τη φωνή και το στήσιμό του στις δημόσιες εμφανίσεις του, μέχρι και τα συνθήματά του και τα «παπανδρεϊκά κλισέ». Χρειάζεται προσοχή όμως, πρόεδρε, γιατί από τον σοσιαλιστή ηγέτη που θαυμάζεις κρατάς την πρώτη, μεγαλειώδη περίοδό του. Την εξέλιξή του λίγο την ξεχνάς.

katseli

❱❱Καιρό είχαμε να δούμε τον Αντρίκο, που όντως εμφανίζεται σπανίως δημόσια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρακολούθησε μαζί με τη φίλη του, πρώην υπουργό, Λούκα Κατσέλη τη διάλεξη της Τζο Πούρι, που είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και διευθύντρια της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης του Green Climate Fund. Η Πούρι κέντρισε το ενδιαφέρον του Αντρίκου Παπανδρέου, καθώς μίλησε για πετυχημένα αναπτυξιακά μοντέλα και την ανάγκη ενσωμάτωσης δεικτών αποτελεσματικότητας στον σχεδιασμό προγραμμάτων και πολιτικών. 

❱❱Ενας βαθύς γνώστης των αγροτικών θεμάτων, αφού και ο ίδιος προέρχεται από τον υγιή χώρο των συνεταιρισμών, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, είναι η ψυχή συνεδρίου που γίνεται σήμερα για τα αγροτικά. Το εν λόγω συνέδριο έχει θέμα τον Αγροτικό Τομέα της Ελλάδας μετά το 2020. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος και το συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

(!)

ekthesi tou sinogorou tou politi img 5363

Κατά 30% αυξήθηκαν τη χρονιά που πέρασε οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη, σύμφωνα με την ετήσια εκθεση της ανεξάρτητης Αρχής την οποία επέδωσε χθες στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο επικεφαλής της Αρχής Ανδρέας Ποττάκης. Λογική φαίνεται η αύξηση, καθώς οι πολίτες, απελπισμένοι από τα τόσα χρόνια Μνημονίων, ψάχνουν απεγνωσμένα λύσεις στα θέματά τους. Οπου βρίσκουν πόρτα ανοιχτή μπαίνουν.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...