Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Κλοπή» διαρκείας

❱❱ Δεν δίνουν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και συνεχίζουν τις παράνομες κρατήσειςΠραγματικός «τύραννος» αποδεικνύεται το Δημόσιο για τους συνταξιούχους που διεκδικούν τα αναδρομικά από τις επικουρικές συντάξεις τους, καθώς εξακολουθεί να παρακρατεί τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο! Την ίδια ώρα, ο ΕΦΚΑ νίπτει τας χείρας του για τα «κλεμμένα» και παραπέμπει στο υπουργείο Εργασίας για οδηγίες σχετικά με τον χρόνο επιστροφής των αναδρομικών, που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα!

Οπως παραδέχτηκε πρόσφατα η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου, το υπουργείο Εργασίας περιμένει την έγκριση των θεμάτων για την επιστροφή των αναδρομικών. Εως τότε συνεχίζει να παρακρατεί την εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο, σε μια προφανή προσπάθεια να συντηρήσει το «εικονικό» πλεόνασμα του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, καλεί τους συνταξιούχους να μη στέλνουν στον ΕΦΚΑ ανεπίσημα έγγραφα που τιτλοφορούνται ως «αιτήσεις αναδρομικών», αλλά να περιμένουν την έναρξη της λειτουργίας της επίσημης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα υποδέχεται τα αιτήματα.
Οπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, η λύση που θα δώσει η κυβέρνηση «θα είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις».

Χωρίς αίτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται την τροπολογία μέσω της οποίας όσοι δικαιούνται αναδρομικά εξαιτίας της λανθασμένης παρακράτησης θα δικαιωθούν συνολικά χωρίς να υποβάλουν αίτηση. Ο στόχος είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται και οι απαραίτητες αλλαγές τεχνικής φύσεως για να παρακρατείται στο ορθό ποσοστό της η εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ μόνο από τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ.

Για να εξακριβώσουν αν τους έχουν παρακρατηθεί παράνομα επιπλέον ποσά υπέρ ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές τους, οι συνταξιούχοι πρέπει καταρχάς να δουν τα μηνιαία εκκαθαριστικά τους και να ελέγξουν τα στοιχεία για να διαπιστώσουν αν η εισφορά εξακολουθεί να παρακρατείται παράνομα αντί να μηδενιστεί, παρότι η επικουρική τους έχει μειωθεί κάτω από τα 300 ευρώ. Οσοι λαμβάνουν μεγαλύτερη επικουρική πρέπει να εξακριβώσουν αν η παρακράτηση έχει μειωθεί ή έχει διατηρηθεί στο επίπεδο που ήταν πριν από το «κούρεμα» του 2016.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...