Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο (δημοσιογράφος) Θεοδωράκης και η πρόταση στον Νίκο Αναστασιάδη

❱❱ Τι είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού με αφορμή την τραγική αυτοκτονία 29χρονης στην ΚύπροΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

«Θα μάθατε την ιστορία της Ελενας. Τεσσάρων χρονών, oι κοινωνικές υπηρεσίες της Κύπρου την έδωσαν σε ανάδοχη οικογένεια. Τεσσάρων χρονών άρχισε και η σεξουαλική κακοποίησή της από τον θετό πατέρα της. Η Ελενα, όταν έγινε 10 ετών, κατήγγειλε την κακοποίησή της στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά δεν έγινε πιστευτή. Το κορίτσι υποχρεώθηκε να παραμείνει με τον πατέρα βιαστή και τη συνεργό σύζυγό του» λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος, που δεν θέλει να ξεπεράσει τη δημοσιογραφική ιδιότητα και την αδυναμία του στα κοινωνικά θέματα, ασχολείται με την αυτοκτονία της 29χρονης Ελενας Φραντζή, που κακοποιούνταν από τον θετό πατέρα της και η ιστορία της έχει συγκλονίσει την Κύπρο:
«Η Ελενα, απογοητευμένη πια από ανθρώπους και θεούς, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής αυτοκτόνησε. Ο τοπικός μητροπολίτης, σε μια προσπάθεια να διώξει από πάνω του τις κατηγορίες -με τα βίντεο να τον δείχνουν να ιερουργεί μαζί με τον βιαστή, μετά την αποφυλάκισή του-, δήλωσε ότι η Εκκλησία εξάντλησε την αυστηρότητά της, “απομόνωσε” τον ιερέα σε μοναστήρι και δεν του επέτρεπε να εξομολογεί» συνεχίζει ο Σταύρος, προτείνοντας στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη να βάλει νέο κόσμο, με άλλα μυαλά, στην Πρόνοια και στις κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα όταν το βλέπουν.
Δεν έχει άδικο, αλλά η κοινωνική πολιτική δεν είναι «ανοιχτό μυαλό» – είναι «ανοιχτή ψυχή».
Λογική και ευαισθησία.

Σε ρόλο συμβούλου

athanasioy anastas angeli img 5391

❱❱Με Αλβανούς και Ιταλούς πολιτικούς συναντήθηκε χθες στη Βουλή ο Νάσος Αθανασίου. Συνάντηση εργασίας, λοιπόν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων Νάσος Αθανασίου με μέλη της Βουλής της Αλβανίας και της Ιταλίας. Η Βουλή μας και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας -ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία- έχουν αναλάβει ρόλο συμβούλου της Αλβανίας σε ό,τι αφορά την προσαρμογή της νομοθεσίας της, με στόχο την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χειρολαβές στα αμφιθέατρα

mayrotas

❱❱Για ακαδημαϊκό πληθωρισμό κάνει λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι αυξάνει τους εισακτέους σε ΑΕΙ – ΤΕΙ κατά 4.000 σε σχέση με πέρυσι. Κι έχει δίκιο ο βουλευτής, καθώς τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των εισακτέων.

Ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού Εργου κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Παιδείας και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε σχολή, κάθε ιδρύματος, πρέπει να καθορίζεται μέσα από συμφωνίες προγραμματικού σχεδιασμού των ιδρυμάτων, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση κι όχι έτσι, ανεξέλεγκτα.

Αλλά τι να πούμε, κύριε βουλευτά μου; Η χρονιά το πιθανότερο είναι να είναι εκλογική, οπότε βάζουμε κόσμο αβέρτα μέσα στα ιδρύματα. Τώρα, σε ποια σχολή και για ποιον λόγο κανέναν δεν ενδιαφέρει! Βάλτε φοιτητές στα ιδρύματα και δώστε τους άκριτα μετεγγραφές για να έρχονται και στην Αθήνα.
Κι ύστερα, ας βάλουν χειρολαβές στα αμφιθέατρα οι καθηγητές για να κρέμονται οι χιλιάδες φοιτητές που θα θέλουν να παρακολουθήσουν!

❱❱Μπήκε στη Βουλή «διαδηλώνοντας»: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

f2 16

Ετσι την είδε χθες ο πρώην συνεργάτης της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και πρώην πολιτευτής της Ενωσης Κεντρώων Νίκος Μαστρογιάννης. Φόρεσε μπλουζάκι που έγραφε «Μακεδονία-Ελλάς» και πήγε στη Βουλή. Τα μάτια που τον είδαν στράφηκαν όλα πάνω του. Το ίδιο και ο φακός της στήλης μας.

f1 12

Ο Νίκος, μάλιστα, δήλωσε ότι θα φορά αυτή την μπλούζα μέχρι να λυθεί το Μακεδονικό! «Με το ίδιο μακό και με κέφι κακό φύγαν μέρες», που θα έλεγε κι η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

(!)

moumoulidisimg 5382

Κοζάνη και ΔΕΗ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες από αμνημονεύτων ετών. Στον χρόνιο δεσμό τους, όμως, προστίθεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, που σιγοντάρει οτιδήποτε καλλιτεχνικό αφορά την πόλη του. Ετσι αποδέχθηκε πρόσκληση να βρεθεί στη φωτογραφική έκθεση «ΔΕΗ και πόλη», που παρουσιάζεται ακόμη στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας. Αλλωστε και ο ίδιος, ως σκηνοθέτης, είναι ένας καλλιτέχνης.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...