Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ξεσάλωσε και φέτος η ΛΟΑΤΚΙ παρέα στους δρόμους της Αθήνας!

Γεμάτη χρώματα, τραγούδια, μηνύματα για την ισότητα και εικόνες...

«Ρόκι» ποινικολόγος: Θρίλερ τη νύχτα με σκάλες, ξυλοδαρμένη σύζυγο και κουμπί πανικού

«Πρωταγωνιστής» σε υπόθεση άγριας ενδοοικογενειακής βίας, και μάλιστα ιδιαίτερα...

Βαρύ πένθος για τη Λένα Μαντά: Πέθανε ο σύζυγός της

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Λένα Μαντά. Ο...

Συγκίνηση στα μνημόσυνα του Γιάννη και του Νίκου Φλωρινιώτη

Με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους και φαντάσματα...

Χαράτσι στα αυθαίρετα

❱❱ Για την τακτοποίησή τους οι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν με 1.500-2.000 ευρώΑπαραίτητη για την ολοκλήρωση της τακτοποίησης όλων των αυθαιρέτων, με εξαίρεση μικρές πολεοδομικές παραβάσεις, όπως το κλείσιμο ημιυπαίθριων χώρων, η αλλαγή χρήσης υπογείων και τα πατάρια, είναι η διενέργεια μελέτης στατικής επάρκειας, για την οποία θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες με ένα σημαντικό κόστος, που μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.500-2.000 ευρώ.

Ωστόσο, η εκπόνησή της επιφέρει μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά 10%, ενώ προβλέπονται εκπτώσεις 30%-60% για όσα ακίνητα κριθούν στατικά ανεπαρκή και πρέπει να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, ανάλογα με τις περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας.

Η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ρυθμίζει τις λεπτομέρειες σχετικά με τον στατικό έλεγχο των αυθαιρέτων. Οσα κτίσματα δεν πληρούν τα κριτήρια δεν θα μπορούν να μισθώνονται ή να λαμβάνουν άδεια λειτουργίας ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στατικής ενίσχυσης. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να προβεί στην εκπόνηση μελέτης επεμβάσεων και την υλοποίηση των εργασιών μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο πολίτης, σε συνεργασία με τον μηχανικό του, πρέπει να συγκεντρώσει έκθεση συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, έκθεση αποτύπωσης – τεκμηρίωσης, γενικά σχέδια αποτύπωσης του φέροντος οργανισμού και παρουσίασης ενδεχόμενων βλαβών, έκθεση αποτίμησης φέρουσας ικανότητας και τεύχη υπολογισμών, αναλύσεων και ελέγχων.

Πριν από το 1983

Μελέτη στατικής επάρκειας πραγματοποιείται για κάθε ανεξάρτητη κατασκευή που είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετη και αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο νόμο. Για την περίπτωση κτιρίων τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983, αλλά η αυθαίρετη προσθήκη έχει πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, η μελέτη στατικής επάρκειας θα πρέπει να εκπονείται με προσομοίωση του συνόλου της κατασκευής.

Από την υποχρεωτική μελέτη στατικής επάρκειας εξαιρούνται αυθαίρετες κατασκευές σε κτίριο με επικρατούσα χρήση κατοικίας που υφίστανται πριν από το έτος 1975, αυθαίρετες κατασκευές που υφίστανται πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983 και αυθαίρετες μικρές παραβάσεις, όπως η μετατροπή ημιυπαίθριου χώρου σε κλειστό, οι αυθαίρετες κατασκευές παταριών ισογείου επιφάνειας μέχρι ποσοστό 50% του δαπέδου του ισογείου, η κατασκευή στο δώμα κτιρίων μέχρι το 20% της επιφάνειας, υπόγειοι χώροι με περιμετρικούς τοίχους που καλύπτουν τουλάχιστον το 75% της περιμέτρου, η μετατροπή πυλωτής σε κλειστό χώρο με προσθήκη περιμετρικών τοίχων, υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν, στατικά ανεξάρτητοι μικροί βοηθητικοί χώροι, η αυθαίρετη προσθήκη στέγης με μεταλλικά ή ξύλινα ζευκτά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «άγνωστη» κόρη του Λυκουρέζου

Η Μαρίνα Κοριολάνο Λυκουρέζου, πρωτότοκη κόρη του ποινικολόγου Αλέξανδρου...

Σκάι βόμβα με Αναστασοπούλου

Στον αέρα η Μαρία Αναστασοπούλου και η Μπέττυ Μαγγίρα...

Η Μινόνγκ in love με τον «Νικόλα»

Σε ρυθμούς VIP αφίξεων η Μύκονος, αφού στο νησί...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Η κρυφή ζωή εκτελεστή με κυρία της καλής κοινωνίας

Στον Καναδά, στη... φιλική για φυγόποινους και καταζητούμενους χώρα,...

Τρανς «καίει» VIP πελατες – Κρύος ιδρώτας με την καυτή ατζέντα της Νάνσυς!

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Τραγουδιστής ποπ συγκροτήματος με άρρωστα βίτσια

Στο σκαμνί κάθισε τραγουδιστής γνωστού ποπ συγκροτήματος, ο οποίος...

Βαλίτσες για Τουρκία ετοιμάζει η Καραβάτου

Τις βαλίτσες της και στην Τουρκία! Στην Κωνσταντινούπολη θα...