Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Ο Τζιτζικώστας είναι daddy cool

❱❱ O Απόστολος Τζιτζικώστας μιλά με καμάρι για τον κανακάρη του και αποκαλύπτει με ειλικρίνεια για ποιον λόγο γκρινιάζει η σύζυγός του Ελεάννα 
❱❱ Η πρόθεσή του να διεκδικήσει το 2019 την επανεκλογή του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η εκτίμηση που έχει στον Λάκη ΛαζόπουλοΤΕΤ Α ΤΕΤ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

«Ακόμα δεν μιλάει, αλλά κάποιες φορές θα ορκιζόμουν ότι τον έχω ακούσει να λέει “μπαμπά”» αποκαλύπτει με περηφάνια στην «Espresso», μιλώντας για τον γιο του, ο χαζομπαμπάς «κύριος Τζιτζικώστας». Είναι το πρώτο Πάσχα που περνά μαζί του, και άρα το καλύτερό του μέχρι σήμερα, όπως ο ίδιος παραδέχεται.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έγινε πατέρας ακριβώς πριν από έναν χρόνο, λέει πως ο ερχομός του παιδιού άλλαξε όμορφα τη ζωή του, μαζί και της συζύγου του Ελεάννας.

Απόψε στο «Χριστός Ανέστη» θα είναι οι «γλυκά» τρεις τους, ενώ πικρή ανάμνηση έχει από το Πάσχα του 2000 όταν έφευγε από τη ζωή ο πατέρας του, πρώην υπουργός Γιώργος Τζιτζικώστας. Μπορεί με την Ελεάννα να μαλώνουν για το ποιος θα ταΐσει το μωρό, αλλά όταν μπαίνει στο σπίτι, κλείνει τους διακόπτες και αφοσιώνεται στους αγαπημένους του.

Πολιτικός στόχος του, παρά όσα λέγονται, είναι να διεκδικήσει ξανά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2019, ενώ η αληθινή ηγεσία, όπως εκείνος την εννοεί, ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποκαλύπτεται:

Ποιο Πάσχα ήταν το καλύτερο που έχεις κάνει και ποιο το πιο άσχημο;
Το πιο δύσκολο ήταν το Πάσχα του 2000 όταν έχανα τον πατέρα μου. Το καλύτερο θα είναι το φετινό, το πρώτο με τον γιο μου.

img 5436Τι εύχεσαι όταν ακούς το «Χριστός Ανέστη»;
Υγεία και περισσότερη ευτυχία, περισσότερες καλύτερες στιγμές για όλο τον κόσμο και την οικογένειά μου.

Υπάρχει ανάμνηση παιδικών χρόνων που δεν σβήνει και ποια είναι αυτή;
Οι οικογενειακές στιγμές, οι συζητήσεις, τα πειράγματα με τα αδέλφια μου, τα Σαββατοκύριακα στο χωριό μου, τη Βραχιά.

Αλλάζει ή, διαφορετικά, πώς είναι ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού και εμφανίζεται η Ελεάννα;
Προσπαθώ να κάνω αυτό που κάνουν όλοι οι άνθρωποι: Κλείνω τον διακόπτη, αφήνω τη δουλειά και την καθημερινότητα, για να περάσω ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου. Δεν είναι πάντα εύκολο, όμως είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Τι κριτική σού κάνει η σύζυγός σου; Για ποια θέματα γκρινιάζει;
Για τον χρόνο που περνάμε μαζί και τον τελευταίο χρόνο για το ποιος θα ταΐσει το παιδί.

Πώς δείχνεις την αγάπη σου στη γυναίκα σου;
Με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία. Νομίζω, πάντως, ότι την αγάπη στον άνθρωπό σου δεν τη δείχνεις μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές. Βγαίνει αυθόρμητα σε κάθε σου κίνηση, σε κάθε επαφή, σε κάθε τηλεφώνημα.

Μίλησέ μου για το μωράκι σας.
Σε λίγο καιρό γίνεται ενός έτους. Ακόμα δεν μιλάει, αλλά κάποιες φορές θα ορκιζόμουν ότι τον έχω ακούσει να λέει «μπαμπά». Πέρα από την πλάκα, το παιδί νιώθουμε ότι μας ολοκλήρωσε και ως οικογένεια και ως ανθρώπους.

Πώς νιώθεις που έχεις γιο;
Είμαι ο κλασικός μπαμπάς, που καμαρώνει για τον γιο του, στη βόλτα, στο παιχνίδι, σε όλα.

Ο πατέρας σου ήθελε να συνεχίσεις το πολιτικό του όνομα; Ή αυτό ήταν εντελώς δική σου επιλογή; Τι κράτησες από εκείνον και τι προσπαθείς να αποφύγεις από τα λάθη που ίσως έκανε στην πολιτική καριέρα του;
Η δυνατή σχέση πατέρα και γιου δεν αλλάζει σε καμιά ελληνική οικογένεια. Ο πατέρας μου ούτε με παρακίνησε ούτε με απέτρεψε από το να ασχοληθώ με την πολιτική. Αλλωστε, μπήκα στην πολιτική επτά χρόνια μετά τον θάνατό του και αφού πρώτα δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα. Η απόφαση αυτή, λοιπόν, ήταν δική μου. Αυτό που κρατάω πάντα από την πολιτική πορεία του είναι η εντιμότητα, η ειλικρίνεια στη σχέση του με τον κόσμο και η αποφασιστικότητά του στο έργο του.

Τι προσέθεσε σε έναν άνθρωπο σαν κι εσένα, που γνώρισες Βουλή, υπουργεία και την πολιτική από το πολύ εσωτερικό της, η Περιφέρεια; Τι σου έμαθε και τι σου μαθαίνει η διοίκησή της;
Διοίκηση της Περιφέρειας σημαίνει άσκηση πολιτικής στην πράξη. Και ειδικά σε μια Περιφέρεια όπως η Κεντρική Μακεδονία, που είναι η μεγαλύτερη γεωγραφικά στην Ελλάδα με επτά Περιφερειακές Ενότητες και 38 δήμους, και η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό με σχεδόν 2.000.000 κατοίκους.

Διοίκηση σημαίνει να μπορείς να αναλαμβάνεις να σηκώσεις την ευθύνη για να φέρεις συγκεκριμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα και λύσεις για τον τόπο σου, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών. Και μάλιστα, σε αντίθεση με ένα υπουργείο που έχει έναν συγκεκριμένο τομέα, η ευθύνη στην Περιφέρεια είναι οριζόντια σε όλους τους τομείς, στα έργα υποδομής, στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην επιχειρηματικότητα, στην αγροτική οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Καθημερινά, λοιπόν, δίνουμε πολλές μάχες απέναντι σε χρόνιες παθογένειες, όπως η γραφειοκρατία και τα οικονομικά προβλήματα, με τις περικοπές στον προϋπολογισμό μας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η διοίκηση μιας Περιφέρειας σου δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζεις, να υλοποιείς και να νιώθεις την ικανοποίηση του έργου που ολοκληρώνεις στον τόπο σου.

Είχες πει σε συνέντευξή σου ότι αντιλαμβάνεσαι την ηγεσία διαφορετικά απ’ ό,τι γνωρίζουμε. Δηλαδή πώς θα πρέπει να είναι ο ηγέτης για σένα; Υπήρξε κάποιος που έφτασε κοντά σε αυτό το πρότυπο;
Ο ηγέτης πρέπει να βλέπει μπροστά, να είναι αποφασιστικός και να μη διστάζει να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος. Πρέπει να διαμορφώνει ένα συλλογικό όραμα για τον τόπο του, να επενδύει στη συνεργασία και τη σύνθεση, να συνομιλεί με τους πολιτικούς αντιπάλους του και να γνωρίζει πώς να κατακτήσει τους στόχους που βάζει. Είναι ένα πρότυπο που στην Ελλάδα ενσάρκωσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος έθεσε τον υψηλό στόχο να βάλει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παρά τις δυσκολίες κατάφερε να τον πετύχει.

Η Ν.Δ. σήμερα είναι στον σωστό δρόμο; Κι αν θα έκανες κριτική στο πώς διαμορφώνει την πορεία της, ποια θα ήταν αυτή;
Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα σήμερα είναι πώς θα βγει στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Και ανάπτυξη σημαίνει τόνωση της επιχειρηματικότητας, προσέλκυση νέων επενδύσεων, μείωση των φόρων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στην πολιτική πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και τολμηροί για να τα καταφέρουμε. 

Και σε αυτή τη μεγάλη εθνική πρόκληση χρειάζεται να ξεπεράσουμε και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, να περιορίσουμε τις διχαστικές και ακραίες φωνές που εξακολουθούν και σήμερα να ακούγονται στην πολιτική σκηνή της χώρας και να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Πολιτική και κοινωνική.

Μέσα στον χώρο της Κεντροδεξιάς είσαι ένα στοιχείο καταλύτης. Σε φοβούνται πιστεύεις;
Ο στόχος μου ήταν και είναι πάντα να αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο, να προχωράμε μπροστά, προς το μέλλον. Και σε αυτό τον δρόμο πορεύομαι με σκληρή δουλειά, συνεργασία και έργο, μετριοπάθεια αλλά και τόλμη όπου χρειάζεται. Θεωρείτε ότι κάτι από αυτά θα πρέπει να προκαλούν φόβο;

Τι σε κάνει εκλογικά δυνατό στη Μακεδονία; Το οικογενειακό όνομα παίζει ρόλο;
Το μόνο πράγμα που δίνει δύναμη σε έναν πολιτικό είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών. Και υπάρχει ένας και μόνο τρόπος για να την κερδίσει και αυτός είναι το έργο και η συνέπειά του.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταφέραμε μέσα στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες να πετύχουμε μεγάλες και μικρές νίκες για τον τόπο μας, να υλοποιήσουμε έργα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας.

Καταφέραμε με συνεργασία, με όραμα αλλά και όταν έπρεπε με αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε περισσότερα για την Περιφέρειά μας. Να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία εθνική πρωταθλήτρια στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Να είμαστε πρώτοι σε αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα. Να είμαστε πρώτοι σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Να αναδειχθούμε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για φέτος. Χτίζουμε βήμα βήμα μια σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια φιλική στην επιχειρηματικότητα και πάντα δίπλα στους πολίτες. Και αυτό μας το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Αυτή είναι η δύναμή μας.

Τι σκέφτεσαι για το πολιτικό σου μέλλον; Θα φύγεις ή θα μείνεις στην Περιφέρεια; Η κεντρική πολιτική σκηνή θα σε ενδιέφερε ξανά;
Το μόνο που σκέφτομαι και για το οποίο δουλεύω εντατικά είναι να βγει ο τόπος μου, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα που βελτιώνουν τις συνθήκες στην Περιφέρειά μας, όμως μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Γι’ αυτό και θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2019.

Ποιο πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι το όνομα των Σκοπίων και πώς θα πετύχουμε λύση θετική για μας;
Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα αυτής της περιόδου που διανύουμε, πιστεύω ότι οι συνθήκες τώρα ήταν κατάλληλες για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας που δεν θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» και θα λύνει οριστικά τα ζητήματα, όπως η παραχάραξη της Ιστορίας, ο αλυτρωτισμός και η προπαγάνδα, ξεκινώντας φυσικά με την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να σταθεί και διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας σήμερα και στο μέλλον.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι συν για τη Θεσσαλονίκη ή της έκανε κακό; Ποιες είναι οι σχέσεις σας;
Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όπως και με όλους τους δημάρχους των 38 δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχω καλή συνεργασία. Διαφωνίες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, όμως όλοι προτάσσουμε το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας. Από εκεί και πέρα όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες, όχι με βάση τις εντυπώσεις, αλλά με βάση το έργο που κάνουμε ή δεν κάνουμε.

Πώς χαρακτηρίζεις τη σχέση σου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Σχέση αλληλοεκτίμησης, σχέση ειλικρίνειας.

Διαβάζω στο βιογραφικό σου στη Wikipedia, όπου λέει για την περίοδο της υποψηφιότητας για την ηγεσία της Ν.Δ., ότι την προτίμησή του προς εσένα έδειξε και ο Λάκης Λαζόπουλος. Τι στήριξη ήταν αυτή; Γνωρίζεστε;
Προσωπικά τον εκτιμώ πολύ ως καλλιτέχνη, άσχετα αν ιδεολογικά έχουμε τεράστια απόσταση. Δεν έχει τύχει, όμως, να τον γνωρίσω από κοντά, γι’ αυτό και αιφνιδιάστηκα εκείνη την εποχή όταν τον άκουσα να λέει μερικές καλές κουβέντες για μένα. Είναι σημαντικό, όμως, να ακούς καλά λόγια και από ανθρώπους άλλων ιδεολογικών και πολιτικών χώρων.

Πώς περνάς εκτός πολιτικής;
Αρκετό διάβασμα, κάπου κάπου σινεμά και όσο γίνεται περπάτημα, για να καθαρίζει το μυαλό και να σκέφτομαι νέα πράγματα. Και φυσικά, όσο περισσότερο χρόνο γίνεται περνάω με την οικογένειά μου.

Τα δύο σκυλάκια που είχες υπάρχουν;
Φυσικά, και τώρα πλέον βγαίνουμε όλοι μαζί βόλτα.

Τελικά, ωραίο πράγμα η οικογένεια; Τι συμπέρασμα βγάζεις;
Το πιο όμορφο. Η ολοκλήρωση και ο προορισμός όλων μας.

offer

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...