Δικαίωση Παπαγγελόπουλου από τη μη παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis

❱❱ Επιβεβαιώνει τις φωνές που έκαναν λόγο για μη παραγραφή των αδικημάτων της δωροδοκίας/δωροληψίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που ενδεχομένως τέλεσαν τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis η παραδοχή της Βουλής ότι είναι αναρμόδια να τα διερευνήσει. Η προανακριτική επιτροπή επιστρέφει την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και δίνοντας τη δυνατότητα στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς να εμβαθύνουν την έρευνά τους χωρίς τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η εξέλιξη δικαιώνει την άποψη περί μη παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας που είχε εκφράσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (φωτό). Ο προβληματισμός που επικράτησε ήταν αν το αδίκημα τελέστηκε κατά την εκτέλεση των υπουργικών καθηκόντων των πολιτικών προσώπων ή εξ αφορμής αυτών, με τον υπουργό να εκφράζει την ξεκάθαρη θέση ότι «ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αφορά πράξεις πολιτικών προσώπων που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και όχι οποιαδήποτε άλλη πράξη».

Αλλωστε, η άποψη αυτή συνάδει και με αυτές που έχουν εκφράσει και άλλοι επιφανείς νομικοί και συνταγματολόγοι, με κορυφαίο τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ