Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

«Ηγετικός παράγοντας του μαύρου μετώπου»

❱❱ Ανακοίνωση του Μαξίμου για Μαρινάκη, που φέρνει στα άκρα την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔΣε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τον ισχυρισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι ουδεμία σχέση έχει με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της και ότι έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν τον χαρακτηρίζει αυτήν τη φορά «ναρκέμπορο», αλλά «διωκόμενο για εμπορία ναρκωτικών».

«Αναδεικνύεται στον νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στον νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη…

Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση, αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία. Το να επικαλείται, πάντως, η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τα βοσκοτόπια»

Η Ν.Δ. απάντησε κατηγορώντας την κυβέρνηση για θράσος και αθλιότητες. «Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των offshore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της συριζαίικης διαπλοκής» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στη δημόσια επιστολή του… Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες».

Η κυβέρνηση κάλεσε τη Ν.Δ. να απαντήσει «ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017» και θύμισε την υπόθεση Siemens, τα «δώρα» Χριστοφοράκου και τα σκάνδαλα ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis, τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και ο «Κήρυκας Χανίων».

ΣΦΟΔΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει από τις αρχές της εβδομάδας, με επίκεντρο το νυχτερινό τηλεφώνημα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, μεταφέρθηκε στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας υποστήριξε από το βήμα της Ολομέλειας ότι η κυβέρνηση πάσχει από «απόλυτη θεσμική σύγχυση, που βλάπτει τη δημοκρατία» και ζήτησε να επανέλθουν άμεσα η θεσμική λειτουργία και η σοβαρότητα.

«Από πού κι ως πού η εκτελεστική εξουσία, και μάλιστα στην ανώτερη βαθμίδα της μέσω του πρωθυπουργού, εκφράζει κρίσεις επί εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων και μάλιστα με βεβαιότητα;» ρώτησε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας ότι «με τη συμπεριφορά του αυτή ο πρωθυπουργός ροκανίζει το συνολικό θεσμικό κλαδί όπου κάθεται η χώρα».

Απάντηση Μαντά

Απαντώντας στον «γαλάζιο» βουλευτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς καταλόγισε στη Ν.Δ., και συνολικά στην αντιπολίτευση, ότι «δεν βρήκαν να πουν μια λέξη» για το τηλεφώνημα του εφοπλιστή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Κάποιοι νομίζουν ότι, όπως γινόταν ίσως σε άλλες εποχές, θα μπορούν με τον ίδιο τρόπο να εκβιάζουν, να απαιτούν και να σηκώνουν τα τηλέφωνα για μια τυπική -υποτίθεται- διαδικασία, κάποιες περασμένες ώρες της νύχτας» είπε και διερωτήθηκε αν μπορούν οι επιχειρηματίες «να σηκώνουν τα τηλέφωνα και να παίρνουν θεσμικούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού μέσα στη νύχτα για να ζητήσουν τον λόγο».

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...