Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Η Καμίλα θα τα… τσούξει με κρητικά κρασιά!

❱❱ Η δούκισσα της Κορνουάλης σκοπεύει να επισκεφτεί το κτήμα Λυραράκη στο ΗράκλειοΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Με τα κρασιά Λυραράκη θα… μεθύσει η δούκισσα της Κορνουάλης. Η Καμίλα, η οποία θα συνοδεύει τον πρίγκιπα της Ουαλίας στην επίσκεψή του στη χώρα μας, θα ακολουθήσει κι ένα δικό της πρόγραμμα, ανεξάρτητο από αυτό του Καρόλου.

Ενώ, λοιπόν, το βασιλικό ζεύγος θα βρίσκεται την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Κρήτη, η Καμίλα θα γευτεί κρητικό κρασί στο Κτήμα Λυραράκη, όπου έχει προγραμματίσει επίσκεψη. Η δούκισσα ζήτησε να δει το οινοποιείο Λυραράκη, προφανώς γιατί κουβαλά ιστορία 50 ετών στην Κρήτη, διασώζοντας αρχαίες ποικιλίες κρασιού, αλλά κυρίως γιατί γνωρίζει τις ετικέτες, αφού ο εισαγωγέας των κρασιών στην Αγγλία είναι ένας από τους επίσημους προμηθευτές του παλατιού.
Eκεί, στο Κτήμα Λυραράκη, θα την υποδεχτούν τα αδέλφια και τα ξαδέλφια Λυραράκη, η Κατερίνα, οι δύο Γιώργηδες, ο Βαρθολομαίος και ο Λάμπρος.

Ποικιλίες

Η οικογένεια Λυραράκη άρχισε την ενασχόλησή της με την αμπελουργία και την οινοποίηση το 1966 και σήμερα πλέον έχει περάσει στη δεύτερη γενιά. Χαρακτηριστικό της προσπάθειας των αμπελουργών της είναι η διάσωση αυτόχθονων κρητικών ποικιλιών, όπως οι δύο αρχαίες ποικιλίες κρασιών, το Δαφνί και το Πλυτό, που αποκαλούνται «θησαυροί της Κρήτης».

Οι 140 στρεμμάτων αμπελώνες βρίσκονται στο Αλάγνι Ηρακλείου με θέα τα επιβλητικά λασιθιώτικα όρη. Εκεί θα πάει και η Καμίλα, η οποία ζήτησε να γνωρίσει το προσωπικό των αμπελώνων. Θα ξεναγηθεί, όμως, από την Κατερίνα Λυραράκη και στο Μουσείο Αμπελιών που υπάρχει εντός του κτήματος, κι αμέσως μετά θα δοκιμάσει τις ποικιλίες Λητώ, Βηλάνα, Κόκκινο Μαντηλάρι, Βιδιανό και άλλα.

«Εχουμε ένα οινοποιείο πρότυπο, από τα πρώτα στην Κρήτη και με πολλά χρόνια παρουσίας στην αγγλική αγορά. Χαρά μας και τιμή μεγάλη που θα υποδεχτούμε τη δούκισσα της Κορνουάλης στο κτήμα μας» λέει στην «Espresso» η Κατερίνα Λυραράκη. Η Καμίλα φεύγοντας θα πάρει μαζί της τις κορυφαίες ετικέτες των κρητικών κρασιών και άλλα φιλέματα των φίλων της εκεί.

Ορειβασία για Καραμανλή – Κοντό

karamanlis

❱❱Φίλοι από πάντα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός. Ετσι, λοιπόν, από το ταξίδι που έκανε στη Θράκη η οικογένεια Καραμανλή το Σαββατοκύριακο δεν θα μπορούσε να λείπει η στάση στην Ξάνθη, πόλη όπου ζει κι εκλεγόταν ο Αλέξανδρος Κοντός.
Οι δύο φίλοι πήγαν για ορειβασία στο ψηλότερο σημείο του βουνού που περιβάλλει την πόλη, εκεί από όπου φαίνεται ο κάμπος της. Περπάτησαν αρκετά και, όπως γνωρίζουμε καλά, ο πρώην πρωθυπουργός είναι αθλητικότερος και με πιο μεγάλες αντοχές από τον πρώην υπουργό. Αμέσως μετά όμως ήπιαν και τα τσιπουράκια τους.

❱❱Δεν ξέρουμε, από τότε που είχε κάνει τη δήλωση «περί 4.000» ερωμένων, σε τι νούμερο έχει φτάσει πια ο Γιάννης Σπαλιάρας, αλλά η Μαρία ας έχει τον νου της…
img 5541

Η βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου συναντήθηκε με τον Σπαλιάρα αλλά και τη Ζέτα Μακρυπούλια στο Fashion Gala, που έγινε την Παρασκευή, στο πλαίσιο της 43ης Διεθνούς Εκθεσης Καστοριάς.
img 5542

Η βουλευτής η οποία τάσσεται υπέρ της γούνας, γιατί έχει μεγαλώσει μέσα στον κλάδο της γουνοποιίας, είχε πει πρόσφατα στην «Espresso»: «Η γούνα είναι προϊόν φυσικό, άρα ανακυκλώσιμο. Οι ψεύτικες γούνες είναι παράγωγα κυρίως πετρελαιοειδών και έχω την εντύπωση ότι όλη αυτή η καμπάνια γίνεται για να ενισχύσουν εταιρίες που τις παράγουν».

Οι επενδύσεις Ρουβά

royvas

❱❱Επένδυση και στο γάλα φαίνεται ότι θέλει να κάνει ο Σάκης Ρουβάς και για τον λόγο αυτό έφτασε μέχρι και το ταπεινό Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Επισκέφθηκε την ΑΜΦΙΓΑΛ στην Κεχρινιά Βάλτου και όχι φυσικά για να πάρει γάλα για τα πιτσιρίκια!
Συν γυναιξί και τέκνοις, λοιπόν, ταξίδεψε πριν από λίγες εβδομάδες στο χωριό Κομπωτή Ξηρομέρου, για να δει τι καλό υπάρχει κι εκεί. Ως γνωστόν, ο Σάκης επενδύει στον πρωτογενή τομέα κατασκευάζοντας στην Καρδίτσα μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500 KW και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει δεύτερη επένδυση βιοαερίου στη δυτική Ελλάδα.
«Καταραμένη κρίση»… Υπήρχε ποτέ περίπτωση, αλλιώς, να είχαν δει οι ωραίοι συντοπίτες μου, Ξηρομερίτες, τον Σάκη Ρουβά στην ταβέρνα του Γιάννη Φοραδούλα; Δεν νομίζω!

(!)

pasok

Ο Οδυσσέας «κυκλοφορεί κι οπλοφορεί» τελευταία!
Τα πρώτα σκάγια πήραν τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τα άλλα τα άφησε για την εκκίνηση του «run the theatre», που έκανε χθες στον Δήμο Μεγαλόπολης.
Εκεί, δεκάδες αθλητές δρομείς είδαν τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής να ξεκινά τον μαραθώνιό τους.
Ετσι, για να παίρνουν τα μηνύματα μερικοί μερικοί, θα σκέφτηκε τη στιγμή της εκκίνησης ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...