Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ουζάκι και τσίπουρο σε τιμή πανάκριβου malt ουίσκι!

❱❱ Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγγειλε αύξηση του φόρου από τα 0,55 στα 6 ευρώ το λίτρο

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Θα τους κόψει εκ νέου τις συντάξεις και θα τους απαγορέψει να πνίξουν τον πόνο τους, όπως έκαναν ως τώρα, στο τσιπουράκι. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από τον Τύρναβο, θα μπει «τρελός» φόρος στο ουζάκι και το τσίπουρο!

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο τσίπουρο, από 0,55 ευρώ που είναι σήμερα, θα φτάσει τα 6 ευρώ το λίτρο… Είτε πίνεις δηλαδή πανάκριβο malt ουίσκι είτε τσίπουρο Τυρνάβου, θα είναι ακριβώς το ίδιο. Απλησίαστο… Η Κομισιόν ενημέρωσε τη χώρα μας ότι υποχρεούται μέσα σε διάστημα δύο μηνών να εναρμονιστεί με τους κανόνες που προβλέπουν ίδιο φορολογικό συντελεστή για όλα τα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από αιθυλική αλκοόλη εντός Ε.Ε.

Διπλασιασμός

Απαίτησε δηλαδή να διπλασιαστεί ο ΕΦΚ για το τσίπουρο και τη ρακή, ώστε να εξισωθεί με τον κανονικό ΕΦΚ των λοιπών αλκοολούχων ποτών. Η Ελλάδα εφάρμοζε ως σήμερα μειωμένο κατά 50% ΕΦΚ τόσο γι’ αυτά τα δύο ποτά όσο και για το ούζο, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για εθνικά προϊόντα.
Τώρα χάνεται κι αυτή η ταπεινή απόλαυση για τον Ελληνα. Κι όλα αυτά, επί αριστερού ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους πάρει μέχρι και τα σώβρακα των συνταξιούχων και όχι μόνο. Μαθαίνω όμως ότι το «Κίνημα των τσιπουράκηδων» της Βουλής αρχίζει επανάσταση.

Ο Αμυράς, ο… Αργυρός και τα ανάδοχα ομόφυλα ζευγάρια

gfgfyg

❱❱«Χιλιάδες παιδιά γεννιούνται σήμερα με τη μέθοδο του σωλήνα» είπε χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, επιχειρηματολογώντας υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Μου ήρθαν λοιπόν στο μυαλό μετά την ομιλία Αμυρά τα πρώτα τρίδυμα που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση στις 21 Μαΐου του 1985 στη χώρα μας. Αυτά τα παιδιά ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός και τα αδέλφια του Παύλος και Κατερίνα, που ήρθαν μαζί στη ζωή με εξωσωματική.
Ο Αμυράς θυμήθηκε τον Κωνσταντίνο Αργυρό για να πείσει ότι από χρόνια η ελληνική κοινωνία είναι δεκτική στη διαφορετικότητα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει εκείνος.
Πάντως χθες στη Βουλή οι βουλευτές χωρίστηκαν σε υπερασπιστές των ομοφυλοφίλων και σε επικριτές τους. Χαμός έγινε… Σας λέω μόνο ότι αμέσως μετά τον Αμυρά μίλησε ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής των ΑΝ.ΕΛ., που «κατακεραύνωσε» τους ομοφυλοφίλους με αποσπάσματα από τα θρησκευτικά κείμενα που ακούγονται στην τελετή του γάμου!

❱❱Φορέθηκε πολύ η ΑΕΚ αυτές τις μέρες και δικαίως, αφού εστέφθη βασίλισσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν έχασε ευκαιρία λοιπόν να φορέσει κίτρινα και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έπαιξε στο φιλικό των παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που έγινε στην Αργυρούπολη για φιλανθρωπικό σκοπό.

argiros

Ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας είναι στα καλύτερά του και στη μετά την… Μπαλατσινού εποχή. Πάντως και οι δυο τους εθεάθησαν, σε διαφορετικό timing όμως, σε ρεστοράν του κέντρου στο οποίο κάποτε πήγαιναν μαζί. Αλλοτινές μου εποχές δηλαδή, αλλοτινοί μου χρόνοι.

(!)

f3 15

Δημήτρης Κρεμαστινός και Κώστας Σκανδαλίδης ήταν οι δύο άνδρες «φρουροί» της Φώφης Γεννηματά στη χθεσινή επίσκεψή της στη Σύμη. Η Φώφη εμφανίστηκε με τους δύο πρώην υπουργούς στη Σύμη για τον εορτασμό της επετείου της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παράδοσης της Δωδεκανήσου από τις δυνάμεις του Αξονος στους νικητές Συμμάχους.
Τα μηνύματα, πολλά. Κυρίως ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει πολύφερνη αν και προβληματική νύφη!

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...