Με 161 ψήφους πέρασε η ρύθμιση για αναδοχή παιδιών από gay

❱❱ Νόμος του κράτους έγινε από χθες η ρύθμιση για τις αναδοχές παιδιών από ομοφυλόφιλους, αφού την υπερψήφισαν 161 βουλευτές! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους 36 βουλευτές που απουσίαζαν από την ψηφοφορία αντιτέθηκαν στην κομματική γραμμή. Οι 161 που ψήφισαν τη ρύθμιση ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Ν.Δ., στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στους ΑΝ.ΕΛ. και στο Ποτάμι, ενώ η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων καταψήφισαν το άρθρο 8.

Το άρθρο

Επί της αρχής το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και η Ενωση Κεντρώων.

Το άρθρο 8, που δίχασε τα κόμματα, δίνει τη δυνατότητα και σε ομόφυλους που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνονται ανάδοχοι παιδιών, αφού αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κατάλληλοι είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς παιδιά ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία, με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο».

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να ιδρύσει μητρώο παιδιών προς αναδοχή – υιοθεσία, στο οποίο θα εγγράφονται όλα τα παιδιά, και μητρώο υποψήφιων ανάδοχων ή θετών γονέων, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι υποψήφιοι γονείς προς αναδοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...

Μυρτώ Αλικάκη για τους γονείς της: «Θα κλείσω τα 54 και δεν έχω καταφέρει να τους καταλάβω»

Η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε μια προσωπική συνέντευξη στο περιοδικό...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Έξαλλος ο Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο Θεοφάνους τελικά είναι πάρα πολύ καβαλημένος»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξέσπασε κατά του Γιώργου Θεοφάνους. Τι συνέβη;