Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τα βρόντηξε on camera

❱❱ Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου παραιτήθηκε με αφορμή διαρροή σκέλους απόφασηςΗρωική έξοδο δηλώνοντας παραίτηση on camera έκανε στην εκπνοή της θητείας του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, ενοχλημένος από τη διαρροή σκέλους της απόφασης που έκρινε συνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκανε φανερά συγκινημένος μια σαφώς πολιτική δήλωση, φορώντας την τήβεννό του. 

Πολλοί συνάδελφοί του χαρακτήρισαν τον λόγο «πολιτικό», που δεν αρμόζει σε δικαστικό λειτουργό και προκαλεί απορίες για την πραγματική αιτία της αιφνίδιας παραίτησής του. Μάλιστα, επανέφεραν φήμες ότι θα διεκδικήσει σημαντικό πολιτικό ρόλο.
Οπως σχολίαζαν, από την αρχή της θητείας Σακελλαρίου δεν υπήρξε απόφαση για σημαντικό πολιτικό θέμα που δεν διέρρευσε προτού καθαρογραφεί, όπως αυτή για τις τηλεοπτικές άδειες, που έκανε τεταμένες τις σχέσεις του με την κυβέρνηση.

«Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, την οποία αντικειμενικά αδυνατώ να ελέγξω, επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και στο κύρος του θεσμού του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν μου επιτρέπει πλέον να εξακολουθήσω να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με τη δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου.

Ο ως χθες πρόεδρος του ΣτΕ επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του μειοψήφησαν στις αποφάσεις που έκριναν συνταγματικά τα Μνημόνια επισημαίνοντας «τη μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του Μνημονίου με το Σύνταγμα». Ακόμη εξέφρασε φόβους ότι οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν σε πλήρη εξαθλίωση. Ομως, πολλοί του αποδίδουν ευθύνη, επειδή επί των ημερών του το ΣτΕ υποτάχθηκε στις μνημονιακές επιταγές με τις αποφάσεις του.

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του σώματος» επεσήμανε σε μια αποστροφή που εξελήφθη ως προσπάθεια να επηρεάσει τους συναδέλφους του που χειρίζονται το θέμα του Ασφαλιστικού.

«Εχω τη συνείδησή μου ήσυχη, διότι δεν αποχωρώ αμαχητί, αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα με τη βοήθεια του Θεού τον αγώνα τον καλό» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου τονίζοντας ότι δεν δέχτηκε πιέσεις.

Υποψήφιοι

Μετά την παραίτηση του κ. Σακελλαρίου ήδη συζητούνται τα πρώτα ονόματα για την αντικατάστασή του από το υπουργικό συμβούλιο.
Ως τότε καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος. Καθήκοντα προέδρου για τον ασφαλιστικό νόμο -που στάθηκε αφορμή της παραίτησης Σακελλαρίου- θα ασκεί η αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μαίρη Ειρήνη Σαρπ, ενώ στην υπόθεση της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Χρίστος Ράμμος.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...