Αυξάνεται το όριο ανάληψης μετρητών ανά μήνα από τα 2.300 € στα 5.000 €

❱❱ Στα 5.000 από τα 2.300 ευρώ αυξάνεται από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου το όριο ανάληψης μετρητών ανά μήνα, ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα. Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα αυξάνεται από 2.300 σε 3.000 ευρώ το επιτρεπόμενο ποσό μεταφοράς ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από 4 Ιουνίου επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών έως 5.000 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη, ανά πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος από 2.300 σε 3.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών στο πλαίσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μέσω αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό από 20.000 σε 40.000 ευρώ για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.

Από 1ης Ιουλίου επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό ως του ποσού των 4.000 ευρώ ανά κωδικό πελάτη και ανά ημερολογιακό δίμηνο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η αύξηση του ορίου μετρητών ανά μήνα στα 5.000 ευρώ είναι κυρίως ψυχολογικού χαρακτήρα, καθώς μεγάλο μέρος των νοικοκυριών έχει λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό του κάθε μήνα. Το πραγματικό μέσο όριο ανάληψης είναι κοντά στα 1.500 ευρώ τον μήνα (για όσους έχουν διαθέσιμο το ποσό), ενώ αυτοί που έχουν μεγαλύτερο υπόλοιπο στον λογαριασμό τους τραβάνε συνήθως το 90% του ορίου των 2.300 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ