Στο έλεος του Ρουβίκωνα

❱❱ Γυαλιά καρφιά στο υπουργείο Εμπορίου για χάρη του Κουφοντίνα. Μπούκαραν ακόμη σε γραφείο καθηγητή του ΠολυτεχνείουΕντελώς ανεξέλεγκτα πλέον, τα μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έφοδο στο γραφείο του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου ζητώντας του… εξηγήσεις για τη μελέτη που εκπόνησε η ομάδα του αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ηπειρο!

Την ίδια ώρα, αντεξουσιαστές εισέβαλαν στα γραφεία του υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος για χάρη του… Κουφοντίνα!
Στο κείμενο που ανάρτησαν μετά την «επίσκεψή» τους στον καθηγητή οι νεαροί του Ρουβίκωνα μιλούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί για το περιβάλλον η επιχειρούμενη εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή.

«Αυτοί οι κίνδυνοι αναγνωρίζονται και από τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνέταξε το 2012 το εργαστήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για λογαριασμό της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με επικεφαλής τον Καλιαμπάκο, που έγινε για τα μάτια του κόσμου. Στο τέλος όμως βγάζει τη δουλειά μέλι γάλα, δηλαδή οι επιπτώσεις είναι ασήμαντες και αναστρέψιμες» επισημαίνουν.

4 f2 4473588

Στην ίδια μελέτη, κατά τους ισχυρισμούς του Ρουβίκωνα, επισημαίνεται ότι «στην περίπτωση μη εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή οι κάτοικοι της Ηπείρου θα “πεθάνουν” από τη θλίψη τους, επειδή δεν θα ανοιχτούν οι συνολικά 200 θέσεις εργασίας για όσο θα διαρκέσει το έργο, χωρίς να αναφέρεται πως οι θέσεις αυτές αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό ή και επικίνδυνη ανθυγιεινή εργασία, με πολλές πιθανότητες εργατικού ατυχήματος και χαμηλό ημερομίσθιο».
Ο καθηγητής απάντησε στους ισχυρισμούς τους και στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, χθες περίπου 15 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα στα γραφεία του υπουργείου Εμπορίου, απείλησαν τον φύλακα και άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Διέλυσαν ένα ATM, πέταξαν φυλλάδια υπέρ του αιτήματος χορήγησης άδειας στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, και αποχώρησαν.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ