Αυλαία για τη Μάνια Τεγοπούλου

❱❱ Η κόρη του εκδότη της «Ελευθεροτυπίας» «έφυγε» σε ηλικία 59 ετών από κίρρωση του ήπατοςΣε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας η τελευταία εκδότρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Μάνια Τεγοπούλου, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ General πάσχοντας από κίρρωση του ήπατος. 

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα πριν από τον θάνατό της καταβάλλονταν προσπάθειες ώστε να μεταφερθεί στη Βρετανία για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.
Η Μάνια Τεγοπούλου, που είχε δύο γιους και μία κόρη, ανέλαβε την εκδοτική εταιρεία Χ. Κ. Τεγόπουλος μετά τον θάνατο του πατέρα της Κίτσου Τεγόπουλου το 2006.

Η ιστορική εφημερίδα έκλεισε το 2011 και επανακυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2013, για να κλείσει οριστικά τον Νοέμβριο του 2014, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους. Συγκεκριμένα, οι πληρωμές των εργαζομένων στην εφημερίδα σταμάτησαν τον Αύγουστο του 2011, λόγω οικονομικών προβλημάτων της εκδότριας εταιρίας της «Ελευθεροτυπίας» Χ. Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.

Οφειλές

Το δάνειο από την Alpha Bank στο οποίο βασιζόταν η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρίας δεν εγκρίθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα οι οφειλές προς το προσωπικό, οι οποίες στις 2 Νοεμβρίου ανέρχονταν στα 3.200.000 ευρώ.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, ύστερα από πληροφορίες ότι η εκδότρια εταιρία είχε πρόθεση να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, αναστέλλοντας έτσι την κυκλοφορία της εφημερίδας.
Μερικές μέρες αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα ζήτησε επίσημα την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Υστερα από περίπου έναν χρόνο, στις 10 Ιανουαρίου 2013, επανακυκλοφόρησε η εφημερίδα και λειτούργησε η ιστοσελίδα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψαν τα οικονομικά προβλήματα και η εφημερίδα έκλεισε οριστικά. Η Μάνια Τεγοπούλου και η αδελφή της Ελένη ήταν οι δύο μέτοχοι της «Ελευθεροτυπίας», καθώς ο Κίτσος Τεγόπουλος κληροδότησε στα δύο παιδιά του τις μετοχές της ιστορικής εφημερίδας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ