24 ηχηρά μηνύματα!

❱❱ Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της ΜακεδονίαςΗχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλαν χθες ταυτόχρονα από 24 πόλεις χιλιάδες Ελληνες, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν για να βροντοφωνάξουν ότι δεν δέχονται να υπάρξει συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει ονομασία η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και ταυτόχρονη αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας στους γείτονες.

1 0

Η επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στα τοπικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στις 19.30 σε Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Εδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα αλλά και σε Κω, Λάρισα, Βόλο, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα κατάφερε να προκαλέσει πραγματικό σοκ στην κυβέρνηση, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

2 2

Η πόλη της Πέλλας, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φιλοξένησε το συλλαλητήριο που θεωρήθηκε το κεντρικό για συμβολικούς λόγους, ενώ και αυτή τη φορά οι τοπικοί μητροπολίτες στην πλειονότητά τους στήριξαν τις συγκεντρώσεις, αν και η Ιερά Σύνοδος δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση.

3

Μελανό σημείο

Το ίδιο έπραξαν και δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων οι οποίοι συντάχθηκαν ζωηρά με τα σωματεία που στήριξαν και διοργάνωσαν τα συλλαλητήρια.

4 0

Αν και σε όλες τις συγκεντρώσεις επικράτησε ωριμότητα, μελανό σημείο αποτελούν τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στα Χανιά πριν από το συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και είχαν ως αποτέλεσμα τη χρήση χημικών και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ