Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι δρόμοι του μεταξιού για τρεις κυρίες της Νέας Δημοκρατίας

❱❱ Επίσκεψη στο Σουφλί από Μαρέβα Μητσοτάκη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Γεωργία ΣαμαράAπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Η Μαρέβα έχει αναπτύξει επαγγελματική σχέση με το Σουφλί λόγω της εταιρίας ρούχων της ZEUS&ΔΙΟΝΕ. Κεντήτριες από το Σουφλί κεντούν dessins σε μανίκια και μπούστο στα μεταξωτά πουκάμισα της ZEUS&ΔΙΟΝΕ δίνοντας λάμψη από μετάξι στις fashion δημιουργίες. 

Ομως τόσο η Ολγα Κεφαλογιάννη όσο και η Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, «έλκονται» από το μετάξι.

Οι δυο τους μαζί με τη Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν καλεσμένες της προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς Σοφίας Στάικου, προκειμένου να δουν από κοντά την έκθεση «Νύφες – Ιστορίες από Μετάξι», που φιλοξενείται στο Μουσείο Μεταξιού. Ετσι λοιπόν το Σουφλί έλαμψε για λίγο από τις παρουσίες των τριών κυριών. Η Γεωργία Σαμαρά μάλιστα, την οποία είχαμε να δούμε καιρό, ήταν ιδιαίτερα ανανεωμένη.

Οι τρεις τους ξεναγήθηκαν στο μουσείο, το οποίο από τη μία συστήνει το αρχιτεκτονικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο της εποχής, που ανέδειξε το Σουφλί ως σημαντικό μεταξοπαραγωγικό κέντρο της Ελλάδας, και από την άλλη αναδεικνύει όλες τις φάσεις που περιλαμβάνει ο κύκλος της σηροτροφίας.

Η Μαρέβα, όπως μαθαίνουμε, συνεργάζεται εδώ και μια τετραετία με την εταιρία Silkline Αθ. Μουχταρίδης που λειτουργεί στο Σουφλί από το 1964. Το 50% της παραγωγής των υφασμάτων στον τομέα της ύφανσης της εν λόγω εταιρίας πηγαίνει στη ZEUS&DIONE της Μαρέβα και μεταμορφώνονται σε πουκάμισα, φορέματα, παντελόνια, μπλούζες και τσάντες που κερδίζουν τις πασαρέλες.

Η ίδια δε η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. σε συνέντευξή της είχε εξομολογηθεί:
«Οταν έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου αυτά τα υφάσματα, ένιωσα να ανοίγεται μπροστά μου ένας μεγάλος κόσμος έμπνευσης και δημιουργικότητας. Οι λεπτομέρειες, οι συνδυασμοί χρωμάτων και τα σχήματα ήταν μοναδικά, με άπειρες συνδυαστικές δυνατότητες, που όλες απεικονίζουν την εργασία και την αφοσίωση ενός ανθρώπου».

Η Βουλή «ντύνεται» στα χρώματα του Gay Pride!

❱❱«Ξεπεσμό της Βουλής». Ετσι χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος των βουλευτών, κυρίως της αντιπολίτευσης, την απόφαση να «ντυθεί» η Βουλή στα χρώματα των συλλόγων των ομοφυλοφίλων.
Το τερμάτισε… που λένε κι οι νεολαίοι, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το κοντέρ του! Θα φωτίσει το Σάββατο το ελληνικό Κοινοβούλιο στα χρώματα του Gay Pride, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική παρέλαση του Athens Pride 2018, που φέρει τον τίτλο «Παρούσα». Οι περισσότεροι εθνοπατέρες που το άκουσαν, ευρισκόμενοι στους χώρους του Κοινοβουλίου, δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Στην αρχή θεώρησαν ότι επρόκειτο για αστεϊσμό. Κι όμως, δεν είναι.
«Εχουν μετατρέψει τη Βουλή σε σπίτι τους. Θεωρούν ότι μπορούν να προσβάλλουν με τέτοιο αδιανόητο τρόπο τον κοινοβουλευτικό θεσμό και τον ναό της δημοκρατίας» σχολίαζαν, στην κυριολεξία με ένα στόμα, οι βουλευτές που ήταν στο καφενείο όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση.

«Τσάπινγκ» στον Υμηττό

img 5732

❱❱Εβγαλαν τα καλά τους και πήγαν για αναδάσωση. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και η βουλευτίνα Νίκη Κεραμέως πήραν τις τσάπες κι άρχισαν να σκαλίζουν.
Οι δυο τους, μαζί με δεκάδες άλλους Αθηναίους και μικρά παιδιά, συμμετείχαν σε αναδάσωση στον Υμηττό.
«Πρέπει να βγάλουμε όλοι το καπέλο στις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης. Συμπολίτες μας με περίσσευμα καρδιάς αφιερώνουν μήνες κάθε χρόνο στην προστασία του δάσους. Ενας από αυτούς μού είπε ότι ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια» λέει ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον.

(!)

img 5757

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσε προχθές το «παρών» στην Πέλλα στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό. Παρέστη στη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με χιλιάδες συμπολίτες του.
«Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες» λέει στην «Espresso» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μεγάλος υπερασπιστής της ιστορίας του τόπου του.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...